Jump to content

Viktor

Leden
 • Posts

  9,157
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Viktor

 1. Wonty-Groupe Gilbert is ook bekend INTERMARCHÉ-WANTY-GOBERT MATÉRIAUX voor Tour de France - 2022 Alexander KRISTOFF Taco VAN DER HOORN Louis MEINTJES Georg ZIMMERMANN Kobe GOOSSENS Andrea PASQUALON Adrien PETIT Sven Erik BYSTRØM
 2. Mijn winnaars in Spanje en Slovenië deden niet eens mee. Knapste prestatie is dat mijn keuze voor Italië toch nog top 10 eindigde (Albanese), want dat is altijd lukraak gokken. Nog meer dan Kristoff, Pedersen en Philipsen op hun podia.
 3. Ik vond het trouwens maar een duffe bedoening Zo ging er slechts één bergrit vanuit de groep der favorieten gewonnen + alleen nog de Yates-etappe naar Turijn met de klassementsleiders erbij: Hirt won vanuit de vroege vlucht. Daarnaast is de ”beste klimmer” steeds minder vaak de daadwerkelijk beste klimmer, met als dieptepunt Bouwman die een punt meer pakt voor die trui dan de top 9 van het klassement GECOMBINEERD (en dat incluis Hirt en Carthy), terwijl ie op een schitterende 21e plaats eindigt op meer dan een uur. Dit ondanks twee van die vluchtersritzeges en een 8e plaats in de Buitrago-rit. Het was ook zwaar tekenend hoe Hindley die Giro won. Carapaz parkeerde op de laatste berg van de ronde, waardoor die eerste 1,5 minuut pakt op die laatste. Het was niet eens een demarrage. Ik miste verder die typische overgangsritten, die zo tekenend zijn voor de Giro en vaak spannender zijn dan de andere ritten.
 4. @SatyrIk weet niet in hoeverre dat problematisch is voor verwerking, maar in mijn lijstje staat Bilbao verkeerd gespeld.
 5. Nog best hoog voor het feit dat ik geen van de twee Vlamingen als kopman had.
 6. En Valverde voor het laatst voor de U41-club
 7. Ach, het is tenminste Luik nu en geen Ans.
 8. Ik had Van Baarle vervangen door Turner vanwege de -25 en 2 per team regel...
 9. Dat is geen onmacht, dat is puur een onbehouwen rijstijl, want toch frappant dat het zijn ploegmaats nooit in die frequentie overkomt met hetzelfde materiaal. We zijn bij Sep ver voorbij het punt het nog onder pech of onmacht te schuiven, want het gebeurt hem net iets te vaak.
 10. Dit vind ik oneindig x toffer dan de zoveelste random voorspelbare medaille op de OS.
 11. Mijn thuiswedstrijd gewonnen. Compenseert voor mijn waardeloze Vuelta, mede door een gok op geen Roglic.
 12. Maar gauw een lijstje genaamd zonder een goeddeels nieuws en selecties sinds afgelopen weekend. Niet gedacht nog
 13. Koers is nog niet eens gestart volgens FirstCycling (16:00)
 14. Vrouwenrace trouwens exact drie U25. EDIT: keek verkeerd, zijn er wat meer
 15. Vier kapiteins op één schip, terwijl de volledige bemanning bestaat uit slechts vier personen. Zoals wel vaker op kampioenschappen verliest Nederland ook mede van zichzelf door egoïsme en het gebrek aan opofferingsgezindheid.
 16. Nederland is maar met vier en alle vier zijn ze nog kopvrouw en favoriet ook. Met 4 tegen 63 een ongelijke strijd.
 17. Nederland is een interessant hoofdpijndossier, gecombineerd met slechts 7 U25 dames in totaal.
 18. Ja, maar toen hadden ze geen WK, dus dan maakt het automatisch het belangrijkste toernooi.
 19. Herenvoetbal hoort ook niet eens op de OS, als we heel eerlijk moeten zijn. Het is al een raar U23-toernooi, waar dan drie dispensatiespelers mogen meedoen, als een gepromoveerde U21-toernooi. Het is geen verplichte toernooi , dus door de omstandigheden + leeftijdsbeperking doen de beste spelers nooit mee. Het valt midden in de voorbereiding met Europese kwalificaties (deze week nog voor CL, EL en CoL) en deelt altijd de zomer met het veel belangrijkere EK. Het valt ook volledig buiten het programma door zijn timing en locaties. Zelfs als het toernooi volledig in de stad kan (Londen) doen ze het niet. Het is gewoon een jeugdtoernooi, wat alleen de winnaars en het thuisland boeit.
 20. Evenepoel zit bij de verkeerde ploeg om meerdere redenen. Allereerst is DQS nooit een ploeg voor dit type werk geweest. Sprints, puntenklassementen en klassiekers ligt hun kracht, niet in een etappekoersen met bergen. Ja, ze hebben renners als Uran en Martin gehad, maar die waren altijd redelijk op zichzelf aangewezen en bij hen waren de verwachtingen niet zo hoog als bij Evenepoel met het potentieel dragen van de koers door hun ploeg. Zie DSM en voorlopers hoe zwaar die transitie is. Daarnaast is Evenepoel beter af bij een buitenlandse ploeg als INEOS of een andere klassementsploeg. Die hebben redelijk schijt aan wat de Belgische media vinden, een obsessie die maar al te graag gevoed wordt door DQS wegens hun lokale sponsorbelangen. Beide hoofdsponsors zijn Belgisch. Ik denk persoonlijk ook dat dat de enige reden is dat REV hier rijdt. Je stuurt als ploeg geen ronderenner naar zijn eerste grote ronde als (mede)kopman op zijn leeftijd zonder enige vorm van voorbereiding. Iemand als Groenewegen weet wat het is om een GR te rijden en voor hem als sprinter boeit eventueel tijdsverlies ook niks zolang het binnen de tijdslimiet is. En ik sluit ook gewoon niet uit dat Evenepoel Simon Spilak 2.0 is. Wereldtop een weekrondjes, maar ruk in een grote ronde.
 21. De renners zijn juist spotgoedkoop geworden na vorig seizoen, dus zou eerder voor een puntenverlaging gaan. Bij een ander seizoensspel gebaseerd op dezelfde ranking (Gigabike) moet je in een normaal jaar keuzes maken in je startteam en aanvullen met goedkopere jokers. Nu was je startteam pismakkelijk en was het eerder in wie geloof je meer dan de gebruikelijke prijskwaliteitverhouding en had je geen goedkope vulling als Froome nodig. Over de gehele lijn genomen, buiten een Roglic om. Alleen al in de World Tour zijn de punten van o.a. Catalonie, Baskenland, Romandie, Zwitserland, Roubaix en AGR vervallen, met o.a. de Vuelta, BBT en Nice waarvan etappes wegvielen. Daarnaast hebben renners een minder ruimhartig programma kunnen rijden door een grote overlap: Giro en Vuelta deels tegelijkertijd, klassiekers tijdens grote rondes. En dan te bedenken dat daarbuiten koersen veel vaker zijn geannuleerd, die ook invloed hebben de punten. CQ is vergelijkbaar met bijv. een tennisranking. Daarbij zijn de Giro en Vuelta doorgaans al wat makkelijker met een vrijer startveld. Ik ben persoonlijk tegen een budgetloze variant. Dan krijg je heel veel dezelfde teams met waarschijnlijk 75+% dezelfde coureurs bij (bijna) iedereen, omdat je gewoon iedere topper kan kiezen zonder rekening te houden met kosten vs baten van een budgetspel en andere beperkingen.
 22. Zelfs zijn eigen ploeg? https://www.wielerflits.nl/nieuws/kasper-asgreen-ook-in-de-volgwagen-vroegen-ze-me-op-mijn-sprint-te-vertrouwen/ Daarnaast knappe conclusies over zijn sprint als Asgreen nooit meesprint en eigenlijk altijd solo wint.
 23. Ik ben niets verbaasd. Asgreen eruit voor Pedersen, Greg eruit voor Madouas en kopman 6e ipv de nummer 2.
×
×
 • Create New...