Jump to content

Viktor

Leden
 • Posts

  9,147
 • Joined

 • Last visited

Reputation

29 Excellent

About Viktor

 • Birthday 10/15/1986

Personal Information

 • Woonplaats
  Noord-Brabant
 • Interesses
  Voetbal en Wielrennen
 • Favoriete CM/FM
  FM07
 • Favoriete Club
  Ajax, Willem II, AC Milan
 • Managerstijl
  Bouwer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn thuiswedstrijd gewonnen. Compenseert voor mijn waardeloze Vuelta, mede door een gok op geen Roglic.
 2. Maar gauw een lijstje genaamd zonder een goeddeels nieuws en selecties sinds afgelopen weekend. Niet gedacht nog
 3. Koers is nog niet eens gestart volgens FirstCycling (16:00)
 4. Vrouwenrace trouwens exact drie U25. EDIT: keek verkeerd, zijn er wat meer
 5. Vier kapiteins op één schip, terwijl de volledige bemanning bestaat uit slechts vier personen. Zoals wel vaker op kampioenschappen verliest Nederland ook mede van zichzelf door egoïsme en het gebrek aan opofferingsgezindheid.
 6. Nederland is maar met vier en alle vier zijn ze nog kopvrouw en favoriet ook. Met 4 tegen 63 een ongelijke strijd.
 7. Nederland is een interessant hoofdpijndossier, gecombineerd met slechts 7 U25 dames in totaal.
 8. Ja, maar toen hadden ze geen WK, dus dan maakt het automatisch het belangrijkste toernooi.
 9. Herenvoetbal hoort ook niet eens op de OS, als we heel eerlijk moeten zijn. Het is al een raar U23-toernooi, waar dan drie dispensatiespelers mogen meedoen, als een gepromoveerde U21-toernooi. Het is geen verplichte toernooi , dus door de omstandigheden + leeftijdsbeperking doen de beste spelers nooit mee. Het valt midden in de voorbereiding met Europese kwalificaties (deze week nog voor CL, EL en CoL) en deelt altijd de zomer met het veel belangrijkere EK. Het valt ook volledig buiten het programma door zijn timing en locaties. Zelfs als het toernooi volledig in de stad kan (Londen) doen ze het niet. Het is gewoon een jeugdtoernooi, wat alleen de winnaars en het thuisland boeit.
 10. Rustdagupdate voor Stefan Bissegger. Zijn tijdrit viel wat tegen met een 18e stek, ondanks dat het een vrij vlakke rit was. Voor de rest komt ie niet echt in het stuk voor. Zijn beste daguitslag daarbuiten is nog steeds 53e van rit 1, mede door alle valpartijen van de rest van het peloton. In het klassement staat ie 115e op ruim anderhalf uur van Tadej Pogacar., wat hem de 17e stek van 28 geeft in het jongerenklassement. Geen punten verzameld voor de andere nevenklassementen.
 11. Nog weinig bijzondere uitslagen van Stefan. In de 2e etappe komt ie als 118e bovenop de Mur de Bretagne, op 7:41 van Van der Poel. Dit is geen uitzonderlijk slechte prestatie van de Zwitser, gezien zijn koershistorie. In rit 3 werd ie 88e, op 1:15 van Merlier in een groepje met o.a. Greipel en teamgenoot Valgren. Lastig om na die dag enige conclusies te trekken uit deze etappe.
 12. Eerste rit een prima resultaat gezien zijn eerdere uitslagen: 53e, maar vooral binnen de 2 minuten van ritwinnaar Alaphilippe gebleven na die klim.
 13. Stefan Bissegger Stefan Bissegger is een 22-jarige tweedejaarsprof van EF Education-NIPPO. Hij is geboren op 13 september 1998 in Weinfelden, gelegen in Duitstalig Zwitserland, niet ver van de Bodensee en de grens met Duitsland. Stefan maakt vandaag zijn groterondedebuut, na een anderhalfjarig bestaan als professional bij de ploeg van Jonathan Vaughters. Hiervoor reed hij bij de Zwitserse wieleracademie en verscheidene andere continentale ploegen uit eigen land. Zoals iedere Zwitserse wielrenner betaamt, kan Bissegger heel hard in zijn eentje over wegen racen. Zo werd hij tweede in de slottijdrit van Romandie en later in de proloog van die andere WT-ronde in eigen land, nota bene in zijn thuisregio, net als een 3e plaats in die van de Binck Bank Tour vorig jaar. Maar hij won ook de tijdrit in Parijs-Nice eerder dit seizoen en die van L'Avenir twee jaar geleden. Zilver bij de beloftentijdritten op het WK en EK en brons op de Zwitserse NK staan eveneens op zijn palmares. Maar hij kan veel meer dan dat. De Zwitser is ook niet bepaald traag als het gaat om finishen in grotere groepen, al komt zijn enige andere profoverwinning uit een sprint-a-trois uit de vroege vlucht tegen Benjamin Thomas en Joey Rosskopf. Hij heeft zich weten te nestelen in de top 20 van vlakke ritten in o.a. UAE, Nice en een reeks ereplaatsen in kleinere koersen, maar zijn beste daguitslag in de sprint kwam in de openingsrit van de BBT, waarin Stefan 5e werd. Nog voor o.a. Vd Poel, Merlier, Degenkolb, Teunissen en Colbrelli in het restant van de top 20. Hij heeft alleen niet de verfijnde klimmersbenen van Cancellara, dus zodra er een zekere moeilijkheidsgraad in het parcours zit hoef je hem niet verwachten. Maar wees niet verbaasd als je zijn naam tegenkomt in de voorste geledingen van de tijdritten en vlakke massaspurts.
 14. Evenepoel zit bij de verkeerde ploeg om meerdere redenen. Allereerst is DQS nooit een ploeg voor dit type werk geweest. Sprints, puntenklassementen en klassiekers ligt hun kracht, niet in een etappekoersen met bergen. Ja, ze hebben renners als Uran en Martin gehad, maar die waren altijd redelijk op zichzelf aangewezen en bij hen waren de verwachtingen niet zo hoog als bij Evenepoel met het potentieel dragen van de koers door hun ploeg. Zie DSM en voorlopers hoe zwaar die transitie is. Daarnaast is Evenepoel beter af bij een buitenlandse ploeg als INEOS of een andere klassementsploeg. Die hebben redelijk schijt aan wat de Belgische media vinden, een obsessie die maar al te graag gevoed wordt door DQS wegens hun lokale sponsorbelangen. Beide hoofdsponsors zijn Belgisch. Ik denk persoonlijk ook dat dat de enige reden is dat REV hier rijdt. Je stuurt als ploeg geen ronderenner naar zijn eerste grote ronde als (mede)kopman op zijn leeftijd zonder enige vorm van voorbereiding. Iemand als Groenewegen weet wat het is om een GR te rijden en voor hem als sprinter boeit eventueel tijdsverlies ook niks zolang het binnen de tijdslimiet is. En ik sluit ook gewoon niet uit dat Evenepoel Simon Spilak 2.0 is. Wereldtop een weekrondjes, maar ruk in een grote ronde.
×
×
 • Create New...