Jump to content

Elsjorro1990

Leden
 • Posts

  13,223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Elsjorro1990 last won the day on December 8 2023

Elsjorro1990 had the most liked content!

About Elsjorro1990

 • Birthday 12/30/1990

Personal Information

 • Woonplaats
  Emmen
 • Interesses
  Voetbal, speciaalbier.
 • Opleiding/Werk
  Assistent-accountant
 • Favoriete CM/FM
  CM 04
 • Favoriete Club
  Ajax
 • Managerstijl
  Econoom

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elsjorro1990's Achievements

 • Professor Eigen Jeugd (FM23)
 • Journeyman (FM22)
 • Professor Eigen Jeugd (FM22)

Recent Badges

5k

Reputation

 1. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Dan sla ik hem inderdaad lekker over en ga ik gewoon wat biertjes drinken in de kantine. Ik ga me er ook niet langer meer aan ergeren. Oh en @Thierryvane ik vind daar nog wel wat verschil in zitten. ik heb die wedstrijd gezien van Martha: Jezus christus man. Die stond der bij alsof die er absoluut niet wou zijn. Je kunt jong zijn, je kunt niet klaar zijn voor 1e voetbal. Dat zal allemaal wel. Maar je kunt je wel de longen uit je lijf lopen. Bereidheid. Dat was bij die jongen ver te zoeken. Achterlijk gedoe met ballen kwijt raken en dan niks doen. Daar moet je gewoon hard in grijpen en aangeven: Dit kan zo absoluut niet.
 2. Heerlijke aflevering was dit inderdaad. Maar ik kon vooral genieten van die Kortsmit. Gouden kerel lijkt me dat zeg.
 3. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Hlynsson inderdaad gewoon op 10 aub, daar is die uitermate belangrijk, terwijl die op de vleugels weinig toevoegd. Dat doet Forbs ook niet vaak trouwens, maar goed: Die heef dan misschien nog zijn snelheid en gevoel voor diepgang. Verder inderdaad hopen dat Branco fit genoeg is, want ik wil Taylor niet meer zien. Dan zet ik hem uit.
 4. Vergeet het financiële gedeelte ook niet. Het is redelijk een publiek geheim dat er gewoon dik betaald wordt en dat dit voor een groot gedeelte buiten de boeken om gebeurd. Wegens herkenbaarheid doe ik maar even geen uitspraken over welke club en in welke periode, maar ik ken een jongen die destijds voor een club speelde op het hoogste amateurniveau. Werkte er naast nog in loondienst a iets van 2k netto per maand en had daardoor gewoon elke maand een duizendje of 5/6 te besteden. Wat zou voor zon jongen dan de toegevoegde waarde zijn van een stap naar een profclub maken tegen, als ik de gemiddeldes moet geloven, 2k/4k per maand?
 5. Je ken kiezuh. Hier erin, of daar er in. Maar zwemmen zul je.
 6. Ik denk dat het niet een kwestie is van grootheidswaanzin, maar een stukje frustratie die er uit komt. Dan kunnen we daar over discussiëren of het dan heel handig is of je dat op deze manier doet. Ik denk dat iedereen het wel met je eens is dat het niet heel erg handig is. Maar eerlijk: op elk niveau gebeuren dit soort dingen. Ruud van Nistelrooy die tegen Andorra voor een speler gaat staan te juichen, Ronaldo die na een doelpunt zijn hand aan zijn oren doet omdat er messi gescandeerd wordt. Ik denk dat we dat niet grote moeten maken dan wat het is; een stukje frustratie. Meer niet. Ik heb het zelf ook wel eens gedaan dat soort fratsen, puur uit frustratie omdat je wat tikken gehad hebt, of omdat de tegenstander vervelend deed in de heenwedstrijd en je dan in de terugwedstrijd ze zo terug pakt. Is het handig? Nee. Maar we moeten ook niet net doen alsof dat dan direct gelijk staat aan een waardeloze mentaliteit en/of karakter.
 7. Kom op zeg Kareltje, waarom die bewoordingen? Zo erg is het toch niet? Huijsen zou naar frosinone, kiest geheel terecht voor AS Roma en wordt vervolgens de hele tijd uitgesloten. Vervolgens maak je een hele knappe goal, die verdedigets op die manier niet vaak maken, en doe je je vinger aan de mond. Daarmee ben je toch niet ineens een kwal? Zelfs de groten der aarde, neem een messi, neem een Ronaldo, die hebben toch op een zeker moment ook dit soort fratsen gedaan? Het is een actie " in the heat of the moment" die achteraf gezien niet zo handig is. Dat maakt je nog niet een rot joch, maar een persoon met gevoelens. Sterker nog: ik kan het van een 18-jarige jongen beter begrijpen dan van iemand die gepokt en gemazeld is ala messi, die op zijn 33e dit nog even flikt. Buiten dat vind ik het een hele talentvolle voetballer en zijn er op dit moment juist bij Spanje niet zo heel veel verdedigende talenten centraal, dus zie ik hem daar best wel een kans maken.
 8. Dit inderdaad. De enige van de CV's die er nu staan, die op leeftijd zijn, zijn van Dijk, de Vrij en Ake (29). Dan boks je daarnaast nog op tegen de Ligt, Van de Ven, Botman, Geertruida en dan zit daarachter ook nog best wat met bijvoorbeeld een Hato, maar ook een Beelen ( Vind ik echt ijzersterk spelen). Dus wat is dan je perspectief?
 9. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Lastig. De ideale kandidaat, imo, hebben ze afgelopen jaar laten lopen en die zit nu bij PSV. Ik denk dat een Pascal Jansen een redelijk voor de hand liggende keuze is, gelet op hoe hij het met AZ heeft gedaan qua prestaties. Toegegeven dat ik overigens niet wekelijks AZ zie, dus qua voetbal durf ik er niet veel over te zeggen. Oosting zou misschien een optie kunnen zijn? Al vraag ik me af of dat misschien niet net wat te vroeg is. Maar die heeft het overal best wel laten zien toch? Er is altijd een vrij duidelijk beeld zichtbaar in de teams van Oosting. Wil graag voetballen. Ik denk dat dat qua systeem wel bij Ajax past.
 10. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Nou ja, hij heeft op zich wel een punt hè. Leuk en aardig dat we redelijk binnen schotsafstand van plek 4 en 5 staan, we moeten nog az thuis, Utrecht thuis, Twente thuis, Feyenoord uit. En we staan dichter bij de Eagles dan bij az. Nu is az niet zo heel lekker bezig, maar oprecht heb ik op basis van de laatste wedstrijden ook niet dat vertrouwen dat we dat gaan halen.
 11. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Mwoah, ik heb het idee dat dat vooral een issue is onder de niet Ajax supporters. En Falentijn. Henderson doet toch precies waarvoor je hemt ophaalt en wat die ook jarenlang bij Liverpool gedaan heeft? 90 minuten lang vol gas geven, balans proberen te bewaren, anderen aansturen, aanspeelbaar zijn, goede keuzes maken. Er wordt nu een soort van narrative gecreerd dat Henderson DE oplossing zou zijn voor alle problemen. Dat is natuurlijk onzin. Als hij op dat middenveld constant tegen 2 man blijft komen te staan, wordt het voor elke topper erg lastig om in die zin uit te blinken. Maar hij is wel constant bezig met waar staat iedereen, inschatten van gevaar. Die kans van de rooij waar banel compleet kansloos zijn man laat lopen, dat pakt hij direct aan, waardoor banel de rest van de wedstrijd wel met zijn mee liep. Dat is, imo, de toegevoegde waarde van Henderson. Als je verwacht dat hij 10x per wedstrijd iemand alleen voor de keeper zet, dan zijn je verwachtingen verkeerd, niet zijn prestaties.
 12. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Je bedoelt dat die daar op de grond ging liggen? Die had toch gewoon oprecht last, je zag hem een aantal minuten daarvoor al een aantal keren voelen aan zijn lies. Nog los van het feit dat je daar gewoon tijdrekken moet ja. Ik kan me nog een Feyenoord tegen PSV herinneren.
 13. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Maar dat is het punt toch niet? Ik snap wat je zegt hoor, maar het is gewoon een kwestie van hoe consequent fluit je. Waarom zou een verdediger standaard shirtje trekken mogen, en een spits niet? Waarom mag een verdediger zijn tegenstander " van de bal zetten", maar wordt het een probleem als de spits de verdediger van de bal zet? Daar gaat mij het om: als je als scheidsrechter vindt dat die actie van Brobbey op de middellijn een overtreding is, waar best iets voor te zeggen valt, dan is die actie van Sandler op Brobbey een minuut of wat daarvoor een penalty. Dat Brobbey net zo goed aan zijn tegenstanders hangt als dat de verdedigers dat andersom doen, dat zie ik zelf ook wel. Echter, waarom zou een verdediger wel op deze manier mogen verdedigen, maar een aanvaller niet op die manier aanvallen? Omdat normaal gesproken de aanvaller niet op kan boksen tegen die verdediger. Kijk nou eens hoeveel beuken van verdedigers niet afgestraft worden, puur omdat ze het af doen als verschil in fysiek? Nu lukt ze dat met Brobs niet en dan moeten ze ineens geholpen worden? Het is te gek voor woorden, imo, dat dit elke wedstrijd een keer of 4/5 gebeurd en dat we bijna elke week wel dit soort kanttekeningen plaatsen kunnen bij de scheids. Ik vind daar wat van.
 14. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  En terecht: eindelijk eens een spits die in dat soort duels van zich afbijt. Moet je eens zien hoe vaak dat shirtje trekken van verdedigers niet afgestraft wordt. Overigens vind ik het prima als je dat door laat gaan, maar dan moet je het de andere kant ook door laten gaan. Overigens heb ik het dan nog niet eens over dat shirtje vast houden. Het gaat me bijvoorbeeld om die actie waarbij iemand hem gewoon op de hakken trapt, of bijvoorbeeld die actie met sandler in de 16 meter in de 1e helft. Prima dat je daar niet voor fluit voor zon duw van een verdediger in de 16, maar Brobbey doet vervolgens precies hetzelfde op de middenlijn waar die 1 op 1 gaat komen, en wordt dan teruggefloten. Daar heb ik moeite mee. Over het algemeen genomen kan een spits fysiek nooit mee met een centrale verdediger. Nu hebben we iemand die dat wel kan, en die wordt om het minste of geringste afgefloten, terwijl verdedigers wel van alles mogen. Dan moet je consequent fluiten. Maar goed, dat is vechten tegen de bierkaai: je weet dat je bij Nijhuis nooit precies weet wat hij nou wel vindt kunnen of niet vindt kunnen.
 15. Elsjorro1990

  AFC Ajax

  Mwoah, na de winterstop is het uien, maar daar voor leek het veldspel bij vlagen nog wel ergens op. Dat is sinds de winterstop weer compleet weg. John blijft ook maar rare opstellingen maken, hlynsoon op de vleugels, dat slaat echt nergens op.
×
×
 • Create New...