Jump to content

Markuss

Leden
 • Posts

  2,015
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Markuss

 1. 3 uur geleden zei Brykos:

  Bedankt voor de tip! Ik merk ook dat je bij het tekengeld en de commissie voor de zaakwaarnemer ook flink kan zakken. Bij een contractverlening van een mijn spelers vroeg hij 60k per week, tekengeld 1.2 miljoen en commissie weet ik niet meer precies. Met 60k per week en 500k tekengeld ging hij ook akkoord. Ik heb het idee dat ik daarbij nog meer kan zakken.

  Kwam er zelf ook pas achter toen ik een LLM-save startte, toen moest ik pas echt op de kleintjes gaan letten. Daardoor leer je ook veel meer over het financiële aspect van de game, dat is echt een aanrader dus. 

  Oefenwedstrijden zijn vaak ook een goede inkomstenbron, hou er wel rekening mee dat er onder het kopje wedstrijdkosten nog extra kosten in rekening komen. het beste is om vlak voor de oefenpot het tabje financiën te openen en de balans te bekijken, doe dit ook direct na de wedstrijd en je ziet beter wat de netto inkomsten zijn.

   

  Tekengeld heb ik nog weinig mee te maken op het 6de niveau in Duitsland ;) 

 2. 11 uur geleden zei Stefan.:

   

  Waardes zijn anders geworden Karel, je kan er wel over lezen en filmpjes kijken. In vorige versies had je vaak bijv. gekke jeugdspelers die dan 2 miljoen waarde hadden, maar de club vroeg er altijd 30 mil voor. Nu hebben die spelers gewoon 20-40 als waarde. 

  Moet zelf bekennen dat ik het er zo niet overzichtelijker op geworden vind. Had liever gehad dat ze één waarde hadden zoals in FM21.

   

   

  10 uur geleden zei Kyrill:

  Ja true maatje. Zkr maar check dit man 25 jarige Aouar moet nu bijna 300M kosten :5 :cab:

   

  Veel stoken via de media kan helpen, zodat de speler ongelukkig wordt bij z'n huidige club. Is wel een optie waar flink wat tijd overheen gaat hoor.

 3. 7 uur geleden zei Kyrill:

  Wat kan ik eraan doen buiten wat ik al doe veel spelers verkopen en zo min mogelijk spelers kopen? Helpt tv gelden, prijzen gelden e.d of is dat symptoom bestrijding? Haaland is fenomeen en zijn we erg afhankelijk van. Maar misschien Lukaku toch maar te koop aanbieden? 

  Mocht je nieuwe spelers gaan contracteren of contractverlengingen willen doen: schrap alle extra toeslagen als wedstrijdpremies, niet-invallen premies, geen-tegendoelpunten premies etc. Maak het standaardloon een klein tikje hoger en ze accepteren dit ook al vaak.

   

  Je raakt zo snel geld kwijt aan al die extra rotzooi.

 4. Ben een LLM gestart in de Duits Landesliga, echter heb ik nu soms spelers op proef voor 4 weken. De dag dat ze bij mij vertrekken verlies ik direct alles opgedane kennis van die speler. Dit irriteert mij mateloos, in FM'21 kostte het mij nog wel eens 2 of 3 weken extra om te beslissen welke speler ik zou kiezen.

   

  Nu is dat hele vergelijkingssysteem weg voor mij. Is dit een bug of chronisch?

 5. 54 minuten geleden zei Joery:

  Zo. Nieuwe FM binnen. Denk maar eens aan een Italiaans avontuurtje te beginnen. Twijfel qua clubs tussen AC Monza, Parma, Perugia, Ternana en Bari. Iemand tips? :D

  Misschien de San Marino uitdaging? 

 6. Iemand een bestand/link die het mogelijk maakt om de gezichten van de regens anders te laten lijken. Hoe vreemd het ook is, maar ik vond de gezichten in pak hem beet FM12 vele malen realistischer dan die bij FM22..

   

  a6vA3.thumb.png.d34ad59a195f332f1339d9be2105aa5b.png

 7. 10 uur geleden zei MarcFR:


  Gebruik jij alleen zijn bestand of in combinatie met bijvoorbeeld een andere database?

  Ik moet nog een nieuwe game starten, wacht even af tot een werkbare Duitsland tot de Landesliga's. En natuurlijk die naam-veranderingen etc. Eventueel nog met de FMI update, echter zal het zo zijn: des te meer je er door elkaar gooit, des te meer problemen..

   

 8. 5 minuten geleden zei Stefan.:

   

  Hoezo principieel tegen patreon? 

  Met FM geen ervaring mee.

  Maar met FIFA zag je behoorlijk wat patreon's die een flink maandbedrag vroegen voor wat 'tradingtips'. Ja, dat besluit maak je zelf maar voor mij leek dat behoorlijk op scam. 

 9. Ik zag hier laatste iemand praten over 'realism packs', bijvoorbeeld het verbeteren van de transfervoorkeuren zodat de Eredivisie in 2 jaar tijd niet vol zit met 30+'ers, maar dus ook het updaten van de youth ratings per land.

   

  Ik kan er toch slecht tegen dat Nigeria op de 12de plek staat en bijvoorbeeld Egypte (125 rating) op de 10de plek staat en Kroatië op plek 31 (98). Zie lijst:

  https://www.reddit.com/r/footballmanagergames/comments/qpzn2q/all_nations_youth_ratings_in_the_fm_editor_for/


  Mocht er zoiets komen, dan verneem ik het erg graag. Vind het toch vreemd dat FM dat blijkbaar niet goed kan instellen.

 10. Op 14-11-2021 om 22:39 zei FMHero:

  ik zal eens beginnen met naar grote regios ook 2 scouts te sturen. wat ik merk is dat men scouts da veel landen leren kennen voor 30 % gaat dit na een tijdje ook omhoog ofniet ?

  Vooral in grote regio's met veel landen zal dat niet snel omhoog gaan. Dan reizen ze te snel door naar een ander land waardoor ze niet veel kennis opdoen. Als je twee scouts in één regio gaat zetten kan je beter de landen apart verdelen. Bijv. in Zuid Amerika dat de één Venezuela, Bolivia, Paraguay etc. doet en de ander Brazilië, Argentinië, Uruguay etc.

   

  Hier zie je de landen die onder zo'n regio vallen, vooral Oost-Europa is flink in kwantiteit.

  https://www.passion4fm.com/football-manager-scouting-regions-nations-youth-rating/

   

  Achter het land staat de mate van belangrijkheid, ik kijk hier zelf nooit naar omdat ik zo'n jojo ben die net het grootste talent van de Faeroër, Montserrat of de Amerikaanse Maagdeneilanden wil halen.

   

  Het beste wat je dus kan doen is scouts aannemen die al bekend zijn in het gebied en die dus meer kennis op te laten doen. Het helpt natuurlijk als een scout al 100% kennis van Brazilië en Argentinië heeft als hij in die regio gaat scouten.

   

  Let daar dus ook op als je een scout of trainer aanneemt, zou naast dat hij goed z'n werk kan doen ook mooi meegenomen zijn als het scoutingspercentage omhoog schiet.

 11. 51 minuten geleden zei FMHero:

  wat is naar jullie gevoel de beste manier om de scouting op te zetten ? scouten per land per regio of per continent ? en laat je 1 scout meerdere regios of landen te gelijk scouten ? het is niet dat ik geen spelers vind hoor ik wil gewoon is de rest hun mening hierover horen :D 


  Scouts stuur ik vaak per regio op pad, in grote regio's soms 2. Je hebt iets van +/- 20 regio's in FM en die probeer ik op mate van talent van regens steeds verder in te vullen. Europese, Zuid-Amerikaanse en Noord-Amerika regio's hebben meer prioriteit dan Caraïben en Midden Oosten etc.

   

  Dan is het handig om scouts en andere stafleden uit de hele wereld aan te trekken zodat je scoutingskennis omhoog gaat. Hoogste wat ik ooit gehad heb is geloof ik 71%. Iemand wel eens hoger gehaald?

 12. 13 uur geleden zei joostmakaay:

  Echt belachelijke dat die lichte skin er niet meer standaard bij zit, heb FM21 om die reden ook nog maar amper gespeeld.


  Zou gewoon een poging wagen hoor, die donkere skin went ook snel. Heb jarenlang met die lichte gespeeld maar vind deze dus weer net een tikkeltje té licht haha. Zo scherp dat het pijn doet aan de ogen.

   

  Wel met je eens dat er standaard een lichte skin in hoort.

 13. Iemand een uitleg over de kosten/opbrengsten van oefenwedstrijden? Ik dacht het even simpel te zijn bij het organiseren van een oefenwedstrijd zoals bijv.

   

  Ik nodig Schalke '04 uit: kosten; 80K, opbrengsten; 125K. Een simpele 45K winst zou je zeggen.

   

  Nu kijk ik later op mijn balans en blijkt die gezakt te zijn, naast de kosten die je hebt aan Schalke heb je ook nog de kosten die gemaakt worden onder het kopje wedstrijdkosten á 29K (wat zijn dat?) en ik denk dat mijn spelers ook gewoon hun wedstrijdpremie krijgen voor een oefenwedstrijd (?).

   

  Heb er wat Engelstalige stukken over gevonden en sowieso twee ding die ik geleerd heb:

  - Schrap alle extra's uit contract-besprekingen (zoals wedstrijdpremie, geen-tegengoal-premie etc.), bied dan het loon wat hij wilt. Dan komt hij met een iets hoger tegenbod en heb je gewoon een vlak loon. Vooral bij LLM clubs die vele wedstrijden spelen levert dit enorm op.

   

  - Speel (als het kan) iedere maandag/dinsdag een oefenwedstrijd tegen een regio team. Kosten zijn laag, opbrengsten relatief hoog. Je kan je B-spelers opstellen zodat ze wedstrijdritme krijgen.

   

  Voor de meeste zal die bekend zijn, voor mij dus niet. Als iemand hier nog uitgebreide documenten dan hou ik mij graag aanbevolen. Heb mij gewoonweg wat later in LLM en dus ook meer in de financiële kant van het spel laten verdiepen.

   

   

  16 minuten geleden zei Fantasy:

  Heeft er al iemand een toffe light skin gevonden mét goedwerkende instant result button? :classic_ninja:

   

  Je zou deze kunnen proberen, volgens mij geen Instant Result:

   

  https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2362574497&searchtext=

 14. 19 uur geleden zei Sanel:

  Dit komt omdat je hem in onder 19 hebt gezet.

   

  edit: oh vorige pagina

   

  Maakt helaas geen ene sodemieter uit in welk team hij staat: zelfs een vrije transfer helpt niet. Hij wil niet vertrekken, lijkt wel een stalker.. 

 15. Ik zit dus met een probleem mannen, ik heb Nicolo Armini gratis overgenomen van Lazio vorig seizoen. De beste meneer meldde zich keurig bij de poort op 1 juli en ik heb hem verhuurd aan Greuter Fürth. De dag nadat ik hem verhuurde bleef hij al in mijn club zitten en ik kon hem gewoon inzetten terwijl hij op papier dus 'verhuurd' is.

   

  Heb hem al 10 keer geprobeerd terug te roepen: dat wordt bevestigd maar dan komt hij dus niet. Nu wil ik hem eigenlijk verkopen want ik ga hem niet meer gebruiken en hij kan mij wel 10 miljoen opleveren. Echter kan ik hem aan niemand aanbieden, behalve Greuter maar die hebben geen geld, omdat hij dus verhuurd is.

   

  Kortom: ik ben gekidnapt door mijn eigen 'verhuurde' speler:

   

   

  Nicolò Armini_ Attributen.png

  Nicolò Armini_ Contractinfo.png

 16. Op 21-12-2020 om 19:15 zei Karlo:


  Waarschijnlijk heb je deze aangevinkt staan bij Staff > Responsibilities > Match

   

  image.png.f8b150b0fd6dbbf77c3ac998efbe57c4.png


  Blijkt het helaas niet te zijn, lijkt een bug te zijn met het 2de elftal. Heb ook zoiets met Nicolas Armini, afgelopen seizoen transfervrij opgehaald en in mijn 2de gezet. Van daaruit verhuurd aan Greuther Furth, echter staat hij nog gewoon in m'n tweede (waar wél staat dat hij verhuurd is). 

   

  Nu is Armini dus niet beschikbaar bij Furth omdat hij daar niet zit maar ook niet bij mijn 2de omdat hij technisch gezien bij Furth zit. Heel vreemd allemaal.

 17. Ik zit met 2 problemen, hopelijk kan één van jullie mij helpen.

   

  1. Ik heb Thiago Almada gekocht met Dortmund, nu wordt hij iedere keer naar Dortmund II gezet. Elke keer als ik denk: ik geef hem minuten in het eerste dan is hij niet beschikbaar omdat hij in het 2de speelt. Ik heb hem al 10 x overgezet naar het eerste maar automatische komt hij weer in het tweede. Weet iemand wat ik verkeerd heb staan?

   

  2. Ik heb een scheepslading aan talenten in mijn -19 en tweede gesmeten, echter stellen die 2 coaches doodleuk die losers op die max. 2 sterren potentieel hebben. Heb al 15 spelers een transfervrije oprotpremie gegeven maar nóg krijgen die paar spelers met 2 sterren potentieel (ook als de huidige sterren gelijk zijn) voorkeur boven de 4,5 sterren potentieel talenten. Kan ik de coach hier op aanspreken? Heb al coaches uitgezocht met minimaal 15 voor beoordelen huidige en potentieel..

 18. 8 minuten geleden zei RubenS2:

  Plots doet mijn assistent een bod op een jeugdspeler, hoe zet ik dit uit?

  Ik gok: (links in dat menu) Staf > Verantwoordelijkheden > Transfers & Contracten

 19. Op 12-12-2020 om 20:09 zei bingo11:

  Ohh, nee dan snap ik je wel. Wil zelf altijd nog een keer starten met Weiche Flensburg maar dan wil ik inderdaad ook alles correct hebben. Ben nu met Aue begonnen in de 2. Bundesliga dus dan vind ik deze prima.


  Ben op het Meister Trainer Forum in Duitsland uitgekomen op een Database van de Duitse voetbalpiramide. Ik weet niet of ik hem zomaar hier mag plaatsen (de link dan), zo niet mag iemand hem verwijderen. Ik heb nergens aandelen in iig.

   

  Er schijnt nog ergens een minor probleem te zijn met een kleine cup ofzo maar dat kan je zelf lezen hier:

   

  DUITSE VOETBALPIRAMIDE

  http://www.meistertrainerforum.de/index.php/topic,27989.0.html

 20.  

   

   

  7 uur geleden zei bingo11:

  Als je een paar pagina's terugkijkt in dit topic, heeft iemand mij al een antwoord gegeven op dezelfde vraag. Database tot de Regionalliga dus als je daaronder aan de slag wil moet je even wachten, maar verder ziet het er tot nu toe prima uit. Moet wel zeggen dat ik nog maar net begonnen ben maar dat punt over de beker zit er zeker niet in.

   

  @ElPrincipitoja het is natuurlijk ook een grote schande dat je met Porto niet van dit Barça kunt winnen hè :classic_rolleyes:

   

  Ja, die had ik al zien staan maar daar zitten nog wat fouten in:
  - Es gibt keine Einteilungen in Staffeln sondern große Regionalligen.
  - Die Regionalligen starten im Juli jeweils.
  - Die Aufstiegsregelung von der Regionalliga hoch zur dritten Liga ist nicht realitätsnah abgebildet.
  - Es sind keine Verbandspokale enthalten.
   

  Ik ben van plan om een lange save-game te spelen met een lagere club dus wil ik wel dat alles goed verloopt anders erger ik me kapot. 

  Ik wacht dus af op een volledige data file.

   

  40 minuten geleden zei sennid:

   

  Zou kunnen. Club met doorgroeimogelijkheden met een WK stadion. Drop maar een paar namen en dan ga ik er eens naar kijken.

   

  Misschien een mooie Duitse club die (ver) teruggevallen is als Alemannia Aachen, FC Kaiserslautern, Hansa Rostock of Lokomotiv Leipzig als tegenhanger van RB Leipzig?

   

 21. Ik heb een probleem, als ik in de editor naar spelers zoek zijn ze wel gevonden maar worden ze niet zichtbaar. Zie dit onderstaande plaatje, heeft iemand enig idee wat ik fout doe? Per ongeluk iets uit of aangezet? De Editor opnieuw installeren of valideren heeft geen enkel nut gehad helaas.

   

  Clubs, steden en de rest komen wél tevoorschijn, het is dus enkel bij het kopje mensen.

  Mogelijk weet één van jullie het aangezien jullie de editor volgens mij ook wel vaker hanteren: @Fantasy @Pa+rick en als iemand Richard kan taggen met die beroerde tag-naam, graag.

   

  steam.png

×
×
 • Create New...