Jump to content

Markuss

Leden
 • Posts

  2,016
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Markuss

 1. Markuss

  FM Café

  Iemand al ergens een (werkende) 'Duitsland t/m de Landesliga's' gevonden? Zo ja, mention mij graag even.
 2. Markuss

  FM Café

  Kwam er zelf ook pas achter toen ik een LLM-save startte, toen moest ik pas echt op de kleintjes gaan letten. Daardoor leer je ook veel meer over het financiële aspect van de game, dat is echt een aanrader dus. Oefenwedstrijden zijn vaak ook een goede inkomstenbron, hou er wel rekening mee dat er onder het kopje wedstrijdkosten nog extra kosten in rekening komen. het beste is om vlak voor de oefenpot het tabje financiën te openen en de balans te bekijken, doe dit ook direct na de wedstrijd en je ziet beter wat de netto inkomsten zijn. Tekengeld heb ik nog weinig mee te maken op het 6de niveau in Duitsland
 3. Markuss

  FM Café

  Moet zelf bekennen dat ik het er zo niet overzichtelijker op geworden vind. Had liever gehad dat ze één waarde hadden zoals in FM21. Veel stoken via de media kan helpen, zodat de speler ongelukkig wordt bij z'n huidige club. Is wel een optie waar flink wat tijd overheen gaat hoor.
 4. Markuss

  FM Café

  Mocht je nieuwe spelers gaan contracteren of contractverlengingen willen doen: schrap alle extra toeslagen als wedstrijdpremies, niet-invallen premies, geen-tegendoelpunten premies etc. Maak het standaardloon een klein tikje hoger en ze accepteren dit ook al vaak. Je raakt zo snel geld kwijt aan al die extra rotzooi.
 5. Markuss

  FM Café

  Ben een LLM gestart in de Duits Landesliga, echter heb ik nu soms spelers op proef voor 4 weken. De dag dat ze bij mij vertrekken verlies ik direct alles opgedane kennis van die speler. Dit irriteert mij mateloos, in FM'21 kostte het mij nog wel eens 2 of 3 weken extra om te beslissen welke speler ik zou kiezen. Nu is dat hele vergelijkingssysteem weg voor mij. Is dit een bug of chronisch?
 6. Markuss

  FM Café

  Misschien de San Marino uitdaging?
 7. Markuss

  FM Café

  Iemand een bestand/link die het mogelijk maakt om de gezichten van de regens anders te laten lijken. Hoe vreemd het ook is, maar ik vond de gezichten in pak hem beet FM12 vele malen realistischer dan die bij FM22..
 8. Markuss

  FM Café

  Voor de liefhebber van Duitsland t/m Landesliga's. Van de maker die vorig jaar ook een prima editie in elkaar draaide. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2658744970&searchtext=deutschland
 9. Markuss

  FM Café

  Ik moet nog een nieuwe game starten, wacht even af tot een werkbare Duitsland tot de Landesliga's. En natuurlijk die naam-veranderingen etc. Eventueel nog met de FMI update, echter zal het zo zijn: des te meer je er door elkaar gooit, des te meer problemen..
 10. Markuss

  FM Café

  Met FM geen ervaring mee. Maar met FIFA zag je behoorlijk wat patreon's die een flink maandbedrag vroegen voor wat 'tradingtips'. Ja, dat besluit maak je zelf maar voor mij leek dat behoorlijk op scam.
 11. Markuss

  FM Café

  Thanks Marc, ben eigenlijk principieel tegen die patreon's. Maarja is een fijn bestand en die knakker zal er genoeg tijd in gestoken hebben gok ik zomaar.
 12. Markuss

  FM Café

  Ik zag hier laatste iemand praten over 'realism packs', bijvoorbeeld het verbeteren van de transfervoorkeuren zodat de Eredivisie in 2 jaar tijd niet vol zit met 30+'ers, maar dus ook het updaten van de youth ratings per land. Ik kan er toch slecht tegen dat Nigeria op de 12de plek staat en bijvoorbeeld Egypte (125 rating) op de 10de plek staat en Kroatië op plek 31 (98). Zie lijst: https://www.reddit.com/r/footballmanagergames/comments/qpzn2q/all_nations_youth_ratings_in_the_fm_editor_for/ Mocht er zoiets komen, dan verneem ik het erg graag. Vind het toch vreemd dat FM dat blijkbaar niet goed kan instellen.
 13. Markuss

  FM Café

  Vooral in grote regio's met veel landen zal dat niet snel omhoog gaan. Dan reizen ze te snel door naar een ander land waardoor ze niet veel kennis opdoen. Als je twee scouts in één regio gaat zetten kan je beter de landen apart verdelen. Bijv. in Zuid Amerika dat de één Venezuela, Bolivia, Paraguay etc. doet en de ander Brazilië, Argentinië, Uruguay etc. Hier zie je de landen die onder zo'n regio vallen, vooral Oost-Europa is flink in kwantiteit. https://www.passion4fm.com/football-manager-scouting-regions-nations-youth-rating/ Achter het land staat de mate van belangrijkheid, ik kijk hier zelf nooit naar omdat ik zo'n jojo ben die net het grootste talent van de Faeroër, Montserrat of de Amerikaanse Maagdeneilanden wil halen. Het beste wat je dus kan doen is scouts aannemen die al bekend zijn in het gebied en die dus meer kennis op te laten doen. Het helpt natuurlijk als een scout al 100% kennis van Brazilië en Argentinië heeft als hij in die regio gaat scouten. Let daar dus ook op als je een scout of trainer aanneemt, zou naast dat hij goed z'n werk kan doen ook mooi meegenomen zijn als het scoutingspercentage omhoog schiet.
 14. Markuss

  FM Café

  Scouts stuur ik vaak per regio op pad, in grote regio's soms 2. Je hebt iets van +/- 20 regio's in FM en die probeer ik op mate van talent van regens steeds verder in te vullen. Europese, Zuid-Amerikaanse en Noord-Amerika regio's hebben meer prioriteit dan Caraïben en Midden Oosten etc. Dan is het handig om scouts en andere stafleden uit de hele wereld aan te trekken zodat je scoutingskennis omhoog gaat. Hoogste wat ik ooit gehad heb is geloof ik 71%. Iemand wel eens hoger gehaald?
 15. Voor de mensen die nog eens het prachtige Westfalenstadion willen bezoeken. Vrijdag 7 september speelt Weidenfeller daar z'n afscheidswedstrijd tegen een samengesteld BVB All Star team. Absoluut geen hoogstaande pot maar wel eens leuk om met je maten het stadion te bezoeken want nu kan je eens op de Südtribune staan. Kaartjes daarvoor (Süd) kosten 9 euro: https://www.eventimsports.de/ols/bvb/de/bundesliga/channel/shop/index
 16. Markuss

  Nieuwe shirts

  Zeer waarschijnlijke shirts van: Barcelona: Spurs: Gala: PSG:
 17. Markuss

  Brits voetbal

  Zie Goretzka eerder transfervrij naar Bayern München gaan, Duitsers zijn al niet zo happig op een transfer buiten de Buli. Mocht hij wel gaan dan zal hij toch wel voor de absolute topclubs gaan en daar hoort L'pool in mijn ogen niet bij.
 18. Nou de ultieme top staat wel relatief vast met iets oudere nummers maar daaronder (plek 20-100) verwacht ik veel jongere bandjes/singer-songwriters a la Chef Special, Lukas Graham, Shawn Mendes (niet precies die artiesten maar wel die lijn). Omdat je merkt dat er bij Radio2 toch een verschuiving lijkt plaats te vinden qua publiek, mede door de nieuwe dj's. Zie nu ook veel meer van mijn vrienden die eigenlijk geen duidelijke muzikale mening hebben en voorheen stations als 3FM luisterden nu richting Radio2 afstemmen vanwege bijvoorbeeld Ekdom en Rabbering. Door dit geschuif qua publiek verwacht ik ook dat de jongere one-hit-wonders hoger in de lijst komen. Persoonlijk heb ik weinig met dat type artiesten maar dat zullen anderen weer met mijn smaak hebben. Vind het, waarschijnlijk als een van de weinigen, wel fijn dat Rob Stenders weer terugkeert bij Radio2 na die soap. Z'n programma Platenbonanza vind ik top, je hoort daarin vaak onbekendere of zeer zelden gedraaide nummers.
 19. Hier mijn Top2000 voor dit moment, had 3 uur later weer anders kunnen zijn.
 20. Markuss

  In concert!

  Waarschijnlijk heeft iedereen het allang ergens gezien maar voor de mensen die het gemist hebben, hier kan je het concert van The War on Drugs (2 nov.) in de Afas terugkijken: [YOUTUBE]X_GHRh1mfKY[/YOUTUBE]
 21. Ja, dat is wel waar: de keeper is niet alleen het probleem. Naast de hoge defensieve lijn lopen ze in de verdediging ook constant te schutteren. Onze Griekse loodgieter die fout na fout maakt met volstrekt nutteloze en opvallende overtredingen. Bartra die ongekend slecht speelt de laatste tijd, Weigl die gister een flinke duit in het zakje deed. Nee, leuk is het op dit moment allemaal even niet.. Klein lichtpuntje is dat Mario Götze de laatste tijd aardige tot prima potjes aan het spelen is, helaas koop je daar weinig voor als je niet wint.
 22. Markuss

  In concert!

  Vanavond en morgen naar The War on Drugs in de HMH. Gaan er nog meer?
 23. Markuss

  FIFA Weekend League

  Argumenten dat ik niet meer in dit topic mag posten. Je zegt dat ik geen FIFA speel, man ik speelde al FIFA op het moment dat jij in je kribbe op de Balkan lag. Dat team is van ik gok 2 á 3 weken terug, momenteel aardig aangepast en versterkt ja. Maar jij kan dat natuurlijk allemaal zien vannachter je PC-schermpje, ik post niet veel in dit topic maar doe dit waarschijnlijk net zo competitief als jij. Maar jij vindt jezelf net wat beter dan een ander en anders zal je ze wel afsnauwen in dit topic, je bent een lachwekkend figuur.
 24. Markuss

  FIFA Weekend League

  Nogmaals prima argumenten gefrustreerd pikkie.
 25. Markuss

  FIFA Weekend League

  Heb inderdaad nog nooit WL gespeeld omdat ik het fijn vind om ook nog een sociaal leven te hebben in het weekend na een week werken. Wat heeft het er eigenlijk mee te maken dat ik nog niet gepost hebt in dit topic? Jij doet altijd net of er iemand in Amerika wacht tot jij online komt en die jou dan eens even lekker het leven zuur gaat maken door je zware tegenstanders te geven of jou expres kansen te laten missen. Maar als er dan iemand op je reageert heeft diegene geen recht van spreken want die speelt het niet zo vaak als jou, heeft er geen idee van hoe het werkt of is niet zo goed als jou.
×
×
 • Create New...