Jump to content

Markuss

Leden
 • Posts

  2,009
 • Joined

 • Last visited

Reputation

17 Good

Personal Information

 • Managerstijl
  Bouwer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Markuss

  FM Café

  Ben een LLM gestart in de Duits Landesliga, echter heb ik nu soms spelers op proef voor 4 weken. De dag dat ze bij mij vertrekken verlies ik direct alles opgedane kennis van die speler. Dit irriteert mij mateloos, in FM'21 kostte het mij nog wel eens 2 of 3 weken extra om te beslissen welke speler ik zou kiezen. Nu is dat hele vergelijkingssysteem weg voor mij. Is dit een bug of chronisch?
 2. Markuss

  FM Café

  Misschien de San Marino uitdaging?
 3. Markuss

  FM Café

  Iemand een bestand/link die het mogelijk maakt om de gezichten van de regens anders te laten lijken. Hoe vreemd het ook is, maar ik vond de gezichten in pak hem beet FM12 vele malen realistischer dan die bij FM22..
 4. Markuss

  FM Café

  Voor de liefhebber van Duitsland t/m Landesliga's. Van de maker die vorig jaar ook een prima editie in elkaar draaide. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2658744970&searchtext=deutschland
 5. Markuss

  FM Café

  Ik moet nog een nieuwe game starten, wacht even af tot een werkbare Duitsland tot de Landesliga's. En natuurlijk die naam-veranderingen etc. Eventueel nog met de FMI update, echter zal het zo zijn: des te meer je er door elkaar gooit, des te meer problemen..
 6. Markuss

  FM Café

  Met FM geen ervaring mee. Maar met FIFA zag je behoorlijk wat patreon's die een flink maandbedrag vroegen voor wat 'tradingtips'. Ja, dat besluit maak je zelf maar voor mij leek dat behoorlijk op scam.
 7. Markuss

  FM Café

  Thanks Marc, ben eigenlijk principieel tegen die patreon's. Maarja is een fijn bestand en die knakker zal er genoeg tijd in gestoken hebben gok ik zomaar.
 8. Markuss

  FM Café

  Ik zag hier laatste iemand praten over 'realism packs', bijvoorbeeld het verbeteren van de transfervoorkeuren zodat de Eredivisie in 2 jaar tijd niet vol zit met 30+'ers, maar dus ook het updaten van de youth ratings per land. Ik kan er toch slecht tegen dat Nigeria op de 12de plek staat en bijvoorbeeld Egypte (125 rating) op de 10de plek staat en Kroatië op plek 31 (98). Zie lijst: https://www.reddit.com/r/footballmanagergames/comments/qpzn2q/all_nations_youth_ratings_in_the_fm_editor_for/ Mocht er zoiets komen, dan verneem ik het erg graag. Vind het toch vreemd dat FM dat blijkbaar niet goed kan instellen.
 9. Markuss

  FM Café

  Vooral in grote regio's met veel landen zal dat niet snel omhoog gaan. Dan reizen ze te snel door naar een ander land waardoor ze niet veel kennis opdoen. Als je twee scouts in één regio gaat zetten kan je beter de landen apart verdelen. Bijv. in Zuid Amerika dat de één Venezuela, Bolivia, Paraguay etc. doet en de ander Brazilië, Argentinië, Uruguay etc. Hier zie je de landen die onder zo'n regio vallen, vooral Oost-Europa is flink in kwantiteit. https://www.passion4fm.com/football-manager-scouting-regions-nations-youth-rating/ Achter het land staat de mate van belangrijkheid, ik kijk hier zelf nooit naar omdat ik zo'n jojo ben die net het grootste talent van de Faeroër, Montserrat of de Amerikaanse Maagdeneilanden wil halen. Het beste wat je dus kan doen is scouts aannemen die al bekend zijn in het gebied en die dus meer kennis op te laten doen. Het helpt natuurlijk als een scout al 100% kennis van Brazilië en Argentinië heeft als hij in die regio gaat scouten. Let daar dus ook op als je een scout of trainer aanneemt, zou naast dat hij goed z'n werk kan doen ook mooi meegenomen zijn als het scoutingspercentage omhoog schiet.
 10. Markuss

  FM Café

  Scouts stuur ik vaak per regio op pad, in grote regio's soms 2. Je hebt iets van +/- 20 regio's in FM en die probeer ik op mate van talent van regens steeds verder in te vullen. Europese, Zuid-Amerikaanse en Noord-Amerika regio's hebben meer prioriteit dan Caraïben en Midden Oosten etc. Dan is het handig om scouts en andere stafleden uit de hele wereld aan te trekken zodat je scoutingskennis omhoog gaat. Hoogste wat ik ooit gehad heb is geloof ik 71%. Iemand wel eens hoger gehaald?
 11. Markuss

  FM Café

  Zou gewoon een poging wagen hoor, die donkere skin went ook snel. Heb jarenlang met die lichte gespeeld maar vind deze dus weer net een tikkeltje té licht haha. Zo scherp dat het pijn doet aan de ogen. Wel met je eens dat er standaard een lichte skin in hoort.
 12. Markuss

  FM Café

  Iemand een uitleg over de kosten/opbrengsten van oefenwedstrijden? Ik dacht het even simpel te zijn bij het organiseren van een oefenwedstrijd zoals bijv. Ik nodig Schalke '04 uit: kosten; 80K, opbrengsten; 125K. Een simpele 45K winst zou je zeggen. Nu kijk ik later op mijn balans en blijkt die gezakt te zijn, naast de kosten die je hebt aan Schalke heb je ook nog de kosten die gemaakt worden onder het kopje wedstrijdkosten á 29K (wat zijn dat?) en ik denk dat mijn spelers ook gewoon hun wedstrijdpremie krijgen voor een oefenwedstrijd (?). Heb er wat Engelstalige stukken over gevonden en sowieso twee ding die ik geleerd heb: - Schrap alle extra's uit contract-besprekingen (zoals wedstrijdpremie, geen-tegengoal-premie etc.), bied dan het loon wat hij wilt. Dan komt hij met een iets hoger tegenbod en heb je gewoon een vlak loon. Vooral bij LLM clubs die vele wedstrijden spelen levert dit enorm op. - Speel (als het kan) iedere maandag/dinsdag een oefenwedstrijd tegen een regio team. Kosten zijn laag, opbrengsten relatief hoog. Je kan je B-spelers opstellen zodat ze wedstrijdritme krijgen. Voor de meeste zal die bekend zijn, voor mij dus niet. Als iemand hier nog uitgebreide documenten dan hou ik mij graag aanbevolen. Heb mij gewoonweg wat later in LLM en dus ook meer in de financiële kant van het spel laten verdiepen. Je zou deze kunnen proberen, volgens mij geen Instant Result: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2362574497&searchtext=
 13. Markuss

  FM Café

  Maakt helaas geen ene sodemieter uit in welk team hij staat: zelfs een vrije transfer helpt niet. Hij wil niet vertrekken, lijkt wel een stalker..
 14. Markuss

  FM Café

  Ik zit dus met een probleem mannen, ik heb Nicolo Armini gratis overgenomen van Lazio vorig seizoen. De beste meneer meldde zich keurig bij de poort op 1 juli en ik heb hem verhuurd aan Greuter Fürth. De dag nadat ik hem verhuurde bleef hij al in mijn club zitten en ik kon hem gewoon inzetten terwijl hij op papier dus 'verhuurd' is. Heb hem al 10 keer geprobeerd terug te roepen: dat wordt bevestigd maar dan komt hij dus niet. Nu wil ik hem eigenlijk verkopen want ik ga hem niet meer gebruiken en hij kan mij wel 10 miljoen opleveren. Echter kan ik hem aan niemand aanbieden, behalve Greuter maar die hebben geen geld, omdat hij dus verhuurd is. Kortom: ik ben gekidnapt door mijn eigen 'verhuurde' speler:
 15. Markuss

  FM Café

  Blijkt het helaas niet te zijn, lijkt een bug te zijn met het 2de elftal. Heb ook zoiets met Nicolas Armini, afgelopen seizoen transfervrij opgehaald en in mijn 2de gezet. Van daaruit verhuurd aan Greuther Furth, echter staat hij nog gewoon in m'n tweede (waar wél staat dat hij verhuurd is). Nu is Armini dus niet beschikbaar bij Furth omdat hij daar niet zit maar ook niet bij mijn 2de omdat hij technisch gezien bij Furth zit. Heel vreemd allemaal.
×
×
 • Create New...