Jump to content

Markuss

Leden
 • Posts

  2,016
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Managerstijl
  Bouwer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Markuss's Achievements

21

Reputation

 1. Markuss

  FM Café

  Iemand al ergens een (werkende) 'Duitsland t/m de Landesliga's' gevonden? Zo ja, mention mij graag even.
 2. Markuss

  FM Café

  Kwam er zelf ook pas achter toen ik een LLM-save startte, toen moest ik pas echt op de kleintjes gaan letten. Daardoor leer je ook veel meer over het financiële aspect van de game, dat is echt een aanrader dus. Oefenwedstrijden zijn vaak ook een goede inkomstenbron, hou er wel rekening mee dat er onder het kopje wedstrijdkosten nog extra kosten in rekening komen. het beste is om vlak voor de oefenpot het tabje financiën te openen en de balans te bekijken, doe dit ook direct na de wedstrijd en je ziet beter wat de netto inkomsten zijn. Tekengeld heb ik nog weinig mee te maken op het 6de niveau in Duitsland
 3. Markuss

  FM Café

  Moet zelf bekennen dat ik het er zo niet overzichtelijker op geworden vind. Had liever gehad dat ze één waarde hadden zoals in FM21. Veel stoken via de media kan helpen, zodat de speler ongelukkig wordt bij z'n huidige club. Is wel een optie waar flink wat tijd overheen gaat hoor.
 4. Markuss

  FM Café

  Mocht je nieuwe spelers gaan contracteren of contractverlengingen willen doen: schrap alle extra toeslagen als wedstrijdpremies, niet-invallen premies, geen-tegendoelpunten premies etc. Maak het standaardloon een klein tikje hoger en ze accepteren dit ook al vaak. Je raakt zo snel geld kwijt aan al die extra rotzooi.
 5. Markuss

  FM Café

  Ben een LLM gestart in de Duits Landesliga, echter heb ik nu soms spelers op proef voor 4 weken. De dag dat ze bij mij vertrekken verlies ik direct alles opgedane kennis van die speler. Dit irriteert mij mateloos, in FM'21 kostte het mij nog wel eens 2 of 3 weken extra om te beslissen welke speler ik zou kiezen. Nu is dat hele vergelijkingssysteem weg voor mij. Is dit een bug of chronisch?
 6. Markuss

  FM Café

  Misschien de San Marino uitdaging?
 7. Markuss

  FM Café

  Iemand een bestand/link die het mogelijk maakt om de gezichten van de regens anders te laten lijken. Hoe vreemd het ook is, maar ik vond de gezichten in pak hem beet FM12 vele malen realistischer dan die bij FM22..
 8. Markuss

  FM Café

  Voor de liefhebber van Duitsland t/m Landesliga's. Van de maker die vorig jaar ook een prima editie in elkaar draaide. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2658744970&searchtext=deutschland
 9. Markuss

  FM Café

  Ik moet nog een nieuwe game starten, wacht even af tot een werkbare Duitsland tot de Landesliga's. En natuurlijk die naam-veranderingen etc. Eventueel nog met de FMI update, echter zal het zo zijn: des te meer je er door elkaar gooit, des te meer problemen..
 10. Markuss

  FM Café

  Met FM geen ervaring mee. Maar met FIFA zag je behoorlijk wat patreon's die een flink maandbedrag vroegen voor wat 'tradingtips'. Ja, dat besluit maak je zelf maar voor mij leek dat behoorlijk op scam.
 11. Markuss

  FM Café

  Thanks Marc, ben eigenlijk principieel tegen die patreon's. Maarja is een fijn bestand en die knakker zal er genoeg tijd in gestoken hebben gok ik zomaar.
 12. Markuss

  FM Café

  Ik zag hier laatste iemand praten over 'realism packs', bijvoorbeeld het verbeteren van de transfervoorkeuren zodat de Eredivisie in 2 jaar tijd niet vol zit met 30+'ers, maar dus ook het updaten van de youth ratings per land. Ik kan er toch slecht tegen dat Nigeria op de 12de plek staat en bijvoorbeeld Egypte (125 rating) op de 10de plek staat en Kroatië op plek 31 (98). Zie lijst: https://www.reddit.com/r/footballmanagergames/comments/qpzn2q/all_nations_youth_ratings_in_the_fm_editor_for/ Mocht er zoiets komen, dan verneem ik het erg graag. Vind het toch vreemd dat FM dat blijkbaar niet goed kan instellen.
 13. Markuss

  FM Café

  Vooral in grote regio's met veel landen zal dat niet snel omhoog gaan. Dan reizen ze te snel door naar een ander land waardoor ze niet veel kennis opdoen. Als je twee scouts in één regio gaat zetten kan je beter de landen apart verdelen. Bijv. in Zuid Amerika dat de één Venezuela, Bolivia, Paraguay etc. doet en de ander Brazilië, Argentinië, Uruguay etc. Hier zie je de landen die onder zo'n regio vallen, vooral Oost-Europa is flink in kwantiteit. https://www.passion4fm.com/football-manager-scouting-regions-nations-youth-rating/ Achter het land staat de mate van belangrijkheid, ik kijk hier zelf nooit naar omdat ik zo'n jojo ben die net het grootste talent van de Faeroër, Montserrat of de Amerikaanse Maagdeneilanden wil halen. Het beste wat je dus kan doen is scouts aannemen die al bekend zijn in het gebied en die dus meer kennis op te laten doen. Het helpt natuurlijk als een scout al 100% kennis van Brazilië en Argentinië heeft als hij in die regio gaat scouten. Let daar dus ook op als je een scout of trainer aanneemt, zou naast dat hij goed z'n werk kan doen ook mooi meegenomen zijn als het scoutingspercentage omhoog schiet.
 14. Markuss

  FM Café

  Scouts stuur ik vaak per regio op pad, in grote regio's soms 2. Je hebt iets van +/- 20 regio's in FM en die probeer ik op mate van talent van regens steeds verder in te vullen. Europese, Zuid-Amerikaanse en Noord-Amerika regio's hebben meer prioriteit dan Caraïben en Midden Oosten etc. Dan is het handig om scouts en andere stafleden uit de hele wereld aan te trekken zodat je scoutingskennis omhoog gaat. Hoogste wat ik ooit gehad heb is geloof ik 71%. Iemand wel eens hoger gehaald?
 15. Voor de mensen die nog eens het prachtige Westfalenstadion willen bezoeken. Vrijdag 7 september speelt Weidenfeller daar z'n afscheidswedstrijd tegen een samengesteld BVB All Star team. Absoluut geen hoogstaande pot maar wel eens leuk om met je maten het stadion te bezoeken want nu kan je eens op de Südtribune staan. Kaartjes daarvoor (Süd) kosten 9 euro: https://www.eventimsports.de/ols/bvb/de/bundesliga/channel/shop/index
×
×
 • Create New...