Football Manager 2018: Wedstrijdbeleving en intelligentie

Dan denk je even dat ze bij Sports Interactive gas terug nemen met het plaatsen van video’s en plan je je weekend een keertje vol, heb je er aan het eind van het weekend ineens twee gemist. Dan moeten we maar even inhalen. De twee video’s die we voorgeschoteld krijgen, gaan over zaken die in het hart van het spel liggen. De eerste video, van afgelopen vrijdag, gaat namelijk over alles rondom de wedstrijd, terwijl de tweede video gaat over het stuk intelligentie dat in het spel is verwerkt. Laten we ze maar even om de beurt behandelen.

We beginnen even met bijna het einde van het filmpje: de update van de grafische engine tijdens de wedstrijden. Een flinke verbetering volgens de makers, die ik in de video vooral terugzie in de geweldige weergave van de stadions. Ook wordt aangegeven dat de technische update die nu is gedaan de potentie geeft om in de toekomst nog verder uit te pakken in het grafische gedeelte van de wedstrijden. Zeer positief nieuws.

Wat zijn de wijzigingen die volgens de video zijn aangebracht rondom de wedstrijden? De grootste verandering is waarschijnlijk de tactische bespreking met het team, die je op de dag van de wedstrijd maar ook de avond daarvoor kunt doen. Wat hier precies de opties zijn en welke invloed het zal hebben, is nog niet helemaal duidelijk. Maar dat het een grote verandering is ten opzichte van vorige versies, is wel duidelijk.

Verdere wijzigingen zul je moeten zoeken in veranderde schermen die je nog meer informatie over de wedstrijd tonen. Ook zijn er keuzes gekregen tijdens je wedstrijdbesprekingen en is de weergave tijdens de wedstrijd flink veranderd. Zo is er een aantal knoppen op het scherm bijgekomen die je nog sneller toegang geven tot tactische aanpassingen en real-time analyse van de wedstrijd. Die analyse wordt, met de grotere rol voor de data-analist, na de wedstrijd nog even doorgetrokken met meer mogelijkheden om op de wedstrijd terug te kijken en verbeterpunten voor de volgende te vinden. Al met al een video die je vooral zelf even moet bekijken, aangezien het veel visuele veranderingen zijn.

Er is dus ook flink gewerkt aan de intelligentie en de mogelijkheden die jij en computergestuurde managers hebben op voornamelijk de transfermarkt. Ten eerste zullen we als spelers gaan merken dat de transfersommen en contracteisen van spelers flink zullen zijn toegenomen om de gekte op de transfermarkt van de afgelopen jaren te weerspiegelen. En daarbij moet je ook nog eens rekening gaan houden met een flink aantal extra clausules die in contracten en transferdeals, zowel huur als koop, zijn geïntroduceerd. Dit allemaal naast de mogelijkheid om een aantal van dezelfde clausules in een deal op te nemen om zo te komen tot een deal die gelaagd op kan lopen.

Ook is de transferintelligentie weer aangepakt. Zo zouden de computergestuurde managers nu meer kijken naar de recente vorm van spelers bij het doen van hun aankopen en zouden ze ook beter rekening moeten houden met de opbouw van hun team, zowel op de korte als op de langere termijn. Dit zou moeten leiden tot een nog competitievere transfermarkt dan we al gewend waren. Daarnaast worden je prestaties als manager nu op een nog intelligentere manier beoordeeld. Niet meer alleen je huidige positie ten opzichte van je voorspelde positie is een graadmeter en wordt gebruikt in nieuwsberichten, maar ook je recente competitieprestaties en reeksen die je neerzet worden meer benadrukt en gebruikt in berichtgevingen.

Daarmee hebben we alle video’s gehad die uit zullen komen voor de release van FM18. Er zullen nog wat extra hints worden gegeven op twitter, maar er zullen straks ook nog nieuwigheidjes in de game zitten die niet zijn aangekondigd. Die kun je dus mooi zelf ontdekken. Mocht je echter nu al wat kwijt willen over alles dat je hebt gezien, staat ons forum natuurlijk open. En denk eraan, waarschijnlijk ergens richting het einde van deze week zullen mensen met beta toegang al kunnen gaan proeven van de nieuwste Football Manager!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here