Football Manager 2018: “verborgen” nieuwe features

Op het moment dat de laatste video werd geplaatst die de nieuwe features van FM18 aankondigde, werd al aangegeven dat daarmee de kous nog niet af was. De makers van het spel zouden via Twitter nog een aantal extra features vrijgeven en de rest van de zaken zou voor ons als spelers onbekend blijven totdat iemand ze in het spel zou ontdekken. Nu de bèta inmiddels een aantal dagen speelbaar is geweest, gaan we eens kijken welke nieuwe features na de laatste officiële video nog bekend zijn geworden.

Daarbij starten we toch eerst nog even met een video. Want na het uitbrengen van de laatste featurevideo en voor het vrijgeven van de bèta, kwam er toch nog een video naar buiten over de match- en graphicsengine. Inmiddels hebben mensen die al aan de slag zijn gegaan met de bèta dit al kunnen aanschouwen, maar voor de mensen die deze toegang niet hebben, hieronder toch nog de beelden.

Dan gaan we verder met features die alleen met afbeeldingen of met een beschrijving vrij zijn gegeven. Om nog even bij de graphicsengine te blijven: het vieren van het winnen van een competitie of beker is aangepast met een podium op het veld waarop de spelers hun feest zullen houden. Ook een belangrijk visueel onderdeel waar aan is gesleuteld, zijn de gezichten van de regens. Deze hebben een flinke update gehad en hieraan wordt, tot het uitbrengen van de volledige game, ook nog hard aan verder gewerkt.

Tactisch zijn er ook nog een paar leuke dingen te melden. Zo is het nu mogelijk om bij een aanvallende corner meer dan één speler buiten het strafschopgebied op de afvallende bal te laten loeren. Ook is er een nieuwe teaminstructie toegevoegd die je spelers de opdracht geeft niet te wachten op spelers die buitenom komen, maar juist te zoeken naar een speler die een loopactie door het centrum maakt. Daarnaast kwamen ook een aantal mogelijkheden met betrekking tot spelersinstructies erbij: het is nu mogelijk om een set aan spelersinstructies op te slaan, je kan een speler nu standaard instrueren een speler van de tegenstander te dekken die speelt op een specifieke positie. Speciaal voor centrale middenvelders is er nu de instructie dat zij in balbezit juist met de bal naar de zijkant moeten lopen.

Socialmediaposts en analysemogelijkheden zijn ook weer verder uitgewerkt. Zo kunnen socialmediaposts nu ook afbeeldingen bevatten en zien fanpolls er visueel een stuk mooier uit. In de afdeling van analyse krijg je in de samenvatting na de wedstrijd nu nog gedetailleerdere informatie over elke speler en heb je nu de mogelijkheid om de prestaties van jouw team te analyseren in een of meerdere van de afgelopen vijf duels die je hebt gespeeld.

Een aantal andere losse onderwerpen die nog werden aangehaald: de financiën van B-teams zijn aangepakt, als je team een penalty krijgt en een van je spelers heeft twee keer gescoord krijg je de keuze of deze speler de penalty moet nemen om zijn hattrick te kunnen completeren, en het moraal van spelers is specifieker gemaakt met het verdubbelen van het aantal niveaus in de schaal en door betere beschrijvingen toe te voegen. Als misschien wel het grootste losse item is er een onderdeel aan de training toegevoegd voor keepers, wat vooral met het passen, trappen en gooien van de ballen te maken zal hebben.

De laatste feature deed de afgelopen dagen ook al wel wat stof opwaaien in de pers. Het is mogelijk dat regens in Football Manager 2018 uit de kast komen als homo. Dit is in de game opgenomen als statement van de makers: het doorbreken van een taboe op dit onderwerp in het voetbal. Bovendien zal een speler die uit de kast komt bij jouw team je een kleine bonus bezorgen in merchandise-inkomsten.

Heb je nog meer nieuwe features ontdekt of wil je je ervaringen met de beta met ons delen? Ga dan snel naar ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here