Football Manager 2018: Fantasy draft

Hij kwam inmiddels een paar dagen geleden al weer uit, maar wij zijn er pas nu aan toe gekomen: de nieuwste video over wat we in FM18 kunnen verwachten. Dit maal kwam dan ook een feature aan bod waar een gedeelte van de spelers zich van af zal vragen waarom er moeite in is gestoken. Fantasy draft, een spelmodus voornamelijk bedoeld voor het online spelen en die nu ook voor streamers wordt gepromoot, is namelijk flink onder handen genomen. En niet alleen in uiterlijk zoals we al in de eerste headline video konden zien, ook zijn er een aantal andere aanpassingen gemaakt die deze spelmodus nog aantrekkelijker moeten maken.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf nog nooit Fantasy draft heb gespeeld en dus ook niet echt kan oordelen of de nieuwe features in deze spelmodus verbeteringen of alleen verfraaiingen zijn.Wat in ieder geval wel flink onder handen is genomen, is de user interface. Allerlei schermen zijn zo aangepast dat ze zijn gestript van overbodige informatie en geoptimaliseerd zijn voor streamers.

Dat is natuurlijk mooi, maar zijn ook echte nieuwe features te melden? Jazeker! Het is nu mogelijk om een competitie meerdere seizoenen door te spelen, waarbij het element tijd is verwijderd. Dit laatste houdt zoveel in dat spelers, ook als meerdere seizoenen worden gespeeld, niet ouder worden en dat blessures in aantal wedstrijddagen worden gemeten. Ook gaat een Fantasy draft-seizoen nog meer op een echt voetbalseizoen lijken door de toevoeging van draftrondes halverwege het seizoen, wat je kan opvatten als een extra transferperiode.

Ook kun je nu een speler toevoegen of een Fantasy draft game van anderen joinen tussen de seizoenen door. Elk seizoen opnieuw kun je zo managers toevoegen. Bovendien kun je nu in de draft-periodes ook de computer vragen de draft-keuze voor je te maken. Dit allemaal om de drempel te verlagen. Echter, maak je zelf een Fantasy draft-game aan, dan heb je nu nog meer mogelijkheden voor het instellen. Zo is er gesleuteld aan de budgetten die elk team krijgt en is het nu ook zeer gedetailleerd mogelijk een restrictie te zetten op spelers die in de draft kunnen worden gekozen.

Heb jij al zin om met deze nieuw vormgegeven Fantasy draft aan de slag te gaan? Laat het ons dan weten op het forum!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here