FM2018: welke nieuwe features willen we graag zien?

Nu het nieuwe voetbalseizoen goed op gang is gekomen, laat Football Manager 2018 niet lang meer op zich wachten. Dat betekent dat de fantasie van menig liefhebber weer op hol begint te slaan. Welke spelers zijn er flink onder handen genomen? Wat zijn de nieuwe toptalenten? Maar voor sommigen nog belangrijker: welke nieuwe features heeft deze nieuwe versie ons te bieden? Hieronder zullen we de belangrijkste punten eens bespreken die op ons forum door gebruikers werden aangedragen.

Is Football Manager moeilijk genoeg?
Wat opvallend genoeg nog wel het meeste werd besproken, is de vraag of Football Manager wel moeilijk genoeg is. Een aantal forumleden merkten op dat zodra je de training, de tactiek en de selectie een beetje op orde hebt, het allemaal redelijk vanzelf loopt. Er werd dan ook gehint naar het instellen van een moeilijkheidsgraad bij het starten van de game. Wat deze optie exact zou moeten veranderen, werd niet direct aangedragen. Ik zal zo vrij zijn het te interpreteren als: minder budget, betere tegenstanders, lastiger spelers te overtuigen om voor jouw club te kiezen en nog meer van dit soort zaken.

Er kwam echter ook een tegengeluid. Misschien is Football Manager wel moeilijk genoeg, maar zoeken de spelers zelf te weinig de uitdaging op. Als je weet hoe FM in elkaar steekt, is het misschien een idee om een game te starten waarin je jezelf een specifieke challenge geeft. Speel bijvoorbeeld alleen maar met eigen jeugd, neem eens een compleet andere insteek in je tactieken of laat al jouw transfers door de technisch directeur afhandelen. Dit zijn allemaal dingen waarmee je eigenhandig Football Manager al moeilijker maakt.

Uitbreiding op tactieken
Er zijn ook mensen die nog niet tevreden zijn met de mogelijkheden die geboden worden op het gebied van tactieken. Hierbij waren drie hoofdonderwerpen te ontdekken. Het eerste onderwerp was het krijgen van meer controle over hoe het team druk moet zetten. Momenteel is het mogelijk in zijn algemeenheid meer of minder druk te zetten en een bepaalde speler van de tegenstander extra snel aan te pakken of juist te ontzien. Men zou echter ook graag bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om het druk zetten per zone op het veld te kunnen bepalen.

Een tweede wens is het splitsen van tactieken in bepaalde delen. Zo wil men meer in kunnen stellen per linie, maar ook per onderdeel van het spel (verdedigen, opbouw/omschakeling en aanval) in plaats van alleen maar algemene of spelersinstellingen. Als laatste wens kwam nog naar boven dat er wel wat meer controle mocht komen over de looplijnen van de spelers bij aanvallende standaardsituaties.

Trainingen uitbreiden
De trainingen komen ook meer dan eens terug in de wensen van de forumleden. Zij hebben het idee dat het mechanisme op zich niet slecht is, maar dat het allemaal nog wel wat verder uitgediept mag worden. Kan er binnen de groepstraining bijvoorbeeld niet nog een extra focus worden gelegd? Als voorbeeld, als je kiest voor de aanvallende groepstraining, moet het mogelijk zijn om te selecteren of je daarbij specifiek wilt training op voorzetten, afwerken of passing.

Bondscoachschap
Waar veruit de meeste games binnen Football Manager worden gespeeld met clubteams, zijn er ook genoeg forumleden die zo nu en dan ook als bondscoach aan de slag willen gaan. Hierbij hebben zij wat kleine wensen om deze ervaring te verbeteren. Zo wordt er geklaagd over de fitheid van spelers voor interlands en is er de wens een speler ook bij slechts een kleine blessure te kunnen vervangen in de opgeroepen selectie. Ook zou men de mogelijkheid willen hebben internationale banen met ingang van de eerstvolgende zomer te accepteren in plaats van altijd direct in te moeten stappen, net als dit bij clubs het geval is.

Overige (kleine) zaken
Natuurlijk kwamen er ook nog een aantal suggesties binnen, die niet in bovenstaande categorieën vallen maar toch het vermelden waard zijn. Actueel onderwerp in Nederland zijn kunstgrasvelden. Zou de ondergrond niet een grotere invloed moeten hebben binnen Football Manager? En zou daarbij een nieuwe stafrol in de vorm van een Ground Keeper een plaats kunnen krijgen? Ook was er de wens om de mogelijkheden in en informatie over marketing uit te breiden en dan meer specifiek ook op het gebied van de sponsorcontracten.

Een opvallend speelveld in Football Manager. Is het gravel?

Een andere opvallende suggestie was het invoeren van een warming-up voor je reserves tijdens de wedstrijd. Spelers die zonder warming-up het veld in komen, zouden dan een groter risico lopen geblesseerd te raken. Ook wil men meer mogelijkheden met betrekking tot het tweede elftal. Zo zou het reserveteam in moeten kunnen stromen in de reguliere competities in landen waar dit mogelijk is en zou je aankopen moeten kunnen labelen als “gehaald voor het tweede elftal”, zodat de reacties van media, fans en bestuur daar beter op kan worden afgesteld.

Frustraties oplossen
Ook waren er natuurlijk mensen die niet zo zeer een nieuwe feature aanvroegen, maar meer lieten horen welke features nog wel een flinke review kunnen gebruiken. Zo werd, net als elk jaar, het transferbeleid van de Nederlandse clubs als niet realistisch bestempeld, kwam van meerdere forumleden de melding dat bekerlotingen toch wat minder willekeurig leken dan ze eigenlijk zouden moeten zijn en zou de database wel eens flink opgeschoond en nagekeken mogen worden op transfervrije spelers die inmiddels de voetbalschoenen al aan de wilgen hebben gehangen en op het gebied van de beste posities en rollen van spelers, die in sommige gevallen al jaren niet meer zijn aangepast.

Al met al dus meer dan genoeg werk te doen voor de ontwikkelaars van Football Manager, die ons vanaf eind deze maand zullen gaan verblijden met de nieuwe features die zij voor Football Manager 2018 hebben bedacht. Heb jij tot die tijd nog een suggestie voor een nieuwe feature of heb je een andere opmerking over FM18 die je graag met ons wilt delen? Doe dat dan in het topic op ons forum!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here