FM20 Features: Club Vision

Home Football Manager 2020 FM20 Features: Club Vision

Auteur

Datum

Categorie

Football Manager en Sports Interactive hebben donderdag de eerste reeks met nieuwe features van Football Manager 2020 bekend gemaakt. In dit artikel bespreken we de eerste nieuwe feature: Club Vision.

Club Vision

De eerste feature die getoond werd is Club Vision. Dit houdt in dat het bestuur nu verder zal kijken dan één enkel seizoen. Je kunt nu met het bestuur samen een vijfjarenplan opstellen en hier diverse doelstellingen aan verbinden. Als manager zijnde heb je zelf ook invloed op de keuzes die gemaakt gaan worden in de komende vijf jaar. Ook heb je de mogelijkheid om voor te stellen bepaalde competities te laten varen om zo je focus te kunnen leggen op de titel of bijvoorbeeld de Champions League.

De Club Vision is opgesplitst in 3 onderdelen:

  • Club cultuur – hierbij wordt rekening gehouden met dingen als aanvallend voetbal spelen of focussen op je eigen jeugd
  • Doelstellingen – Dit zijn de doelstellingen per competitie, maar ook onderdelen als ‘Blijf binnen je salarisbudget’ en ‘Contracteer spelers om ze met winst door te verkopen’
  • Vijfjarenplan – Waar wil de club over vijf jaar zijn? Wil je van een subtopper naar topclub of is het de bedoeling om binnen vijf jaar te promoveren?

Manager en Club Vision

De Club Vision zal ook gebruikt gaan worden door clubs bij het aanstellen van een nieuwe manager. Dat zorgt er dus voor dat jouw tactische keuzes aan kunnen slaan bij een grotere club en zij jou kiezen boven een veel meer ervaren manager met een veel hogere reputatie.

Nieuw welkomstbericht

Als je nieuw bent bij een club krijg je altijd een welkomstbericht. Deze is vernieuwd in Football Manager 2020. Tijdens het gesprek kom je bekende dingen tegen zoals de historie van de club maar zul je ook adviezen krijgen over je beste spelers, beste formatie en heb je al direct de gelegenheid om te praten over de doelen voor de komende jaren.

Bestuur

Het bericht met het vertrouwen van het bestuur heeft ook een flinke metamorfose ondergaan. Doorgaans kreeg je een bericht met daarin vermeld of ze tevreden waren of niet. Dit is verder uitgebreid en zul je meer feedback krijgen op de doelstellingen die je voor het seizoen gesteld hebt. Deze doelstellingen zullen voorzien worden van een cijfer en die cijfers zijn een directe weergave van jouw presteren. Alle cijfers resulteren in een totaalcijfer en die zal meewegen in de tevredenheid van je bestuur.

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen

Het karakter van een speler

Het karakter van een speler heeft op veel verschillende factoren invloed. In deze gids leggen we je uit waar je op moet letten bij het karakter van een speler.

MU Update 2021 – V21.3

De MU Update voor FM2021 is uit!

Hoe speel jij FM: Nummerke10

In de serie 'Hoe speel jij FM?' vragen we om de week aan een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden. Ditmaal is Nummerke10 aan de beurt.