FM19 Scenario: Vliegtuigcrash Vitesse

HomeFootball Manager 2019FM19 Scenario: Vliegtuigcrash Vitesse

Auteur

Datum

Categorie

Het is 28 november 2016 als de voetbalwereld wordt opgeschrikt door een verschrikkelijke vliegtuigcrash. Een toestel van LaMia Airlines was met het Braziliaanse voetbalelftal Chapecoense en enkele journalisten op weg naar de finale van de Copa Sudamericana in Medellín. Helaas mochten deze mensen daar nooit aankomen. Door brandstofgebrek vielen beide motoren uit en zodoende crashte het vliegtuig tegen de berg Cerro Gordo.

Wat er na de crash gebeurde was hartverwarmend. Verschillende spelers boden aan om voor Chapecoense uit te komen. Ook enkele Braziliaanse clubs boden aan om spelers te verhuren, zodat Chape een voltallige selectie tot haar beschikking had. Mede daardoor kon de club zich handhaven in de Braziliaanse Série A.

Koop Football Manager 2019 via Managers United

FM19 Scenario

Gelukkig is het scenario dat we gaan schetsen fictie, want zo’n gruwelijke dood wensen we uiteraard niemand.

Het is 30 juni 2018 als Vitesse op de terugweg is van haar trainingskamp in Spanje. Net als op 30 november 2016 mocht het vliegtuig haar eindbestemming, ditmaal Schiphol, niet halen. Alle inzittenden overlijden. Op het trainingskamp waren alle spelers en staf van het eerste elftal aanwezig, behalve Remko Pasveer en Thomas Bruns. Zij bleven door blessures in Nederland en zijn dus aan de dood ontsnapt.

Daarnaast zaten er enkele jeugdspelers in het vliegtuig, ook zij hebben het dus niet overleefd. De real life gehuurde spelers Eduardo, Clarke-Salter, Ødegaard en Musonda waren op dat moment nog niet (of pas net) bij de club en waren ook niet mee op trainingskamp.

Spelers bieden zich aan

Net als in 2016 kwam er vanuit het eigen land veel steun. Verschillende transfervrije spelers, waaronder Ruud Boymans, Ard van Peppen en Romeo Castelen, hebben aangeboden om voor Vitesse te spelen. Daarnaast hebben PSV, Ajax, Feyenoord en AZ enkele spelers aangeboden voor huur, denk hierbij aan Mats Knoester (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Zakaria El Azzouzi (Ajax) en Thijs Oosting (AZ).

We hebben twee bestanden ter beschikking gesteld bij dit scenario: Een met de nieuwe selectie en één zonder de spelers van buitenaf.

Deze uitdaging kun je dus op twee manieren aangaan. Wil je graag met een volledige selectie beginnen en proberen om met Vitesse weer terug op haar oude niveau te komen? Of wil je proberen met eigen jeugd en een klein transferbudget proberen te handhaven in de Eredivisie en zo de club weer op te bouwen? De keuze is aan jou!

We zijn erg benieuwd naar hoe je Vitesse gaat managen. Laat je voortgang vooral zien in het FM Café op ons forum!

Download dit FM19 scenario:

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen