FM19 Scenario: Nieuwe Red Bull-club

Home Football Manager 2019 Downloads Scenario's FM19 Scenario: Nieuwe Red Bull-club

Auteur

Datum

Categorie

Het is begin juni 2018 als Dietrich Mateschitz, mede-eigenaar van Red Bull GmhB, besluit om een extra voetbalclub op te richten. Dit kan op twee manieren: beginnen met een gloednieuwe club of een bestaande club overnemen. In dit scenario zijn er zes mogelijkheden: RB Haarlem, RB Paris, RB London, RB Spa, Toro Rojo Badalona en Toro Rosso Piacenza.

Dit is je kans om een Red Bull-team vanaf de grond op te bouwen. De clubs hebben geen spelers en personeel, alleen een voorzitter. Om de club te voorzien van mensen is er een royaal transferbudget ter beschikking gesteld. Daarnaast krijg je op 1 juli 2019 een gloednieuw stadion: de Red Bull Arena. Het stadion heeft een capaciteit van 27.500 met een uitbreidingsmogelijkheid tot 102.000 zitplaatsen.

Daarbij beschikt het veld over veldverwarming en is de ondergrond een mix van gras en kunstgras. Een hypermodern stadion dus. Tel daarbij op dat alle faciliteiten (inclusief jeugdwerving etc.) fenomenaal zijn. Hieronder bespreken we elk van de zes clubs.

Red Bull Haarlem

Red Bull HaarlemDietrich Mateschitz ziet in Nederland een mooie kans om het merk Red Bull te verbreden. Net voor de gemeente besluit om het oude Haarlem Stadion met de grond gelijk te maken komt Mateschitz met een voorstel om van HFC Haarlem weer een profclub te maken. De gemeente en de KNVB gaan in zee met de plannen van de zakenman en zodoende is Red Bull Haarlem geboren.

Red Bull Paris

Red Bull ParisDe grootste club van Parijs worden, dat is het doel van Dietrich Mateschitz. Met Paris Saint-Germain is er een geduchte tegenstander aanwezig. De club begint op het derde niveau van Frankrijk en kan rekenen op de nodige financiële middelen.

De eerste aartsrivaal zal Paris FC zijn, ondanks dat je het eerste seizoen gebruik mag maken van hun stadion.

Red Bull London

Red Bull LondonNet als Red Bull Paris wil Dietrich Mateschitz in Londen de grootste club van de stad worden. De Oostenrijker richt Red Bull London op en regelt met de bond dat de club kan instromen in de Vanarama National League South, het zesde niveau van Engeland. Het eerste seizoen huurt de club het QPR-stadion Loftus Road om haar wedstrijden in af te werken. Met Chelsea en Fulham is er veel concurrentie in de buurt, maar wie weet maak jij Red Bull London tot de grootste club van de stad.

Red Bull Spa

Red Bull SpaNa de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps kreeg Dietrich Mateschitz een geniaal plan: een nieuwe club oprichten vlak bij het circuit. Een poosje later was het dan zover: Red Bull Spa. Met aartsrivalen uit Luik en Eupen ligt de club in een mooie regio. Beginnend op het derde niveau van België wil Mateschitz op korte termijn de grootste club van het land zijn. Het liefst met spelers uit de eigen jeugd.

Toro Rojo Badalona

Red Bull BadalonaOok Spanje dwaalt door de gedachte van de Oostenrijkse zakenman. Om het merk zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen wil hij een club overnemen in een grote stad. Badalona staat open voor een overname, maar de supporters zijn het hier niet mee eens. Ze richten een amateurclub op dat verder gaat onder de oude naam en een nieuwe club wordt opgericht door het Red Bull-concern: Toro Rojo Badalona. Uitkomend op het derde niveau van Spanje is er nog een flinke weg te gaan voor de club de top kan aanvallen. In Barcelona is er in ieder geval genoeg concurrentie!

Toro Rosso Piacenza

Red Bull PiacenzaDe laatste optie voor Dietrich Mateschitz is Italië. Het originele plan was om Pro Piacenza, een club in zwaar weer, over te nemen en met nieuwe mensen de top te bestormen. Dit plan bleek echter onhaalbaar en Pro Piacenza werd niet veel later failliet verklaard. Om het plan toch door te zetten en de supporters uit Piacenza te helpen legde Mateschitz plannen neer om Piacenza Calcio over te nemen. Deze keer was het een succesvol plan en zodoende veranderde de naam van de club in Toro Rosso Piacenza. Dietrich Mateschitz wilde een compleet nieuwe structuur hanteren en dit moest met nieuwe mensen. Het is nu zaak om met een lege club en een royaal budget de nieuwe structuur neer te zetten. Gaat dit lukken onder jouw leiding?

Algemene informatie:

  • Credits voor het maken van dit scenario gaan naar Vilhena.
  • Voor vragen en/of opmerkingen over dit scenario kun je terecht bij Vilhena.
  • Lees de ‘Read Me‘ goed door zodat alles duidelijk is met betrekking tot de installatie van dit scenario. Je vindt dit bestandje in de download.
  • Logo’s voor elke club zijn inclusief, kits zijn er momenteel echter nog niet. Deze kunnen in een later stadium nog gemaakt worden.
  • Laat je voortgang zien in het scenario topic op het forum. Hier kun je naast je ervaringen en prestaties delen ook het laatste nieuws rondom het scenario lezen en discussiëren met andere Red Bull-managers. Tevens is er ook ruimte voor feedback zodat het scenario optimaal speelbaar wordt.
Update 2.0:
  • De reputaties en moraal van de clubs zijn iets verbeterd. Dit maakt spelers aantrekken makkelijker.
  • Red Bull Paris is helaas nog niet speelbaar. Hiervoor komt een latere update. De andere clubs zijn volledig speelbaar.
  • Jong RB Haarlem is toegevoegd aan de Nederlandse reservecompetitie Eerste Divisie. Hierin treffen ze o.a. Willem II, RKC en Go Ahead Eagles.

Download dit scenariopack (logos en bestanden) voor FM19

Vorig artikelMarko Bulat
Volgend artikelRodrigo Bentancur

Koop FM20

Bestel Football Manager 2020 en ontvang tot wel 40% korting!

Spelers in onze FM20 DB

Jordan Larsson

Paspoort Leeftijd: 22 Nationaliteit: Zweden Interlands 2 Lengte: 175 cm Gewicht: 69 kg Voet: Links Club info Club: Spartak Moskou Waarde: €1.9M Salaris: €23,5k p/w Contract: 30/06/2023 Clausule: Geen Kosten in 2019: €4M Positie(s) SP (C) Beste Rol(len) Diepe spits Beste eigenschappen Afwerken Eerste...

Ludovit Reis

Paspoort Leeftijd: 19 Nationaliteit: Nederland Interlands 0 Lengte: 178 cm Gewicht: 72 kg Voet: Rechts Club info Club: FC Barcelona Waarde: €825k Salaris: €6,75k p/w Contract: 30/06/2022 Clausule: €100M Kosten in 2019: €15M Positie(s) VM, M (C) Beste Rol(len) Spelmaker voor...

Rafael Leão

Paspoort Leeftijd: 20 Nationaliteit: Portugal Interlands 0 Lengte: 188 cm Gewicht: 81 kg Voet: Rechts Club info Club: AC Milan Waarde: €7.25M Salaris: €41k p/w Contract: 30/06/2024 Clausule: Geen Kosten in 2019: €53M Positie(s) SP (C) Beste Rol(len) Complete spits Diepe spits Beste...

Ki-Jana Hoever

Paspoort Leeftijd: 17 Nationaliteit: Nederland Interlands 0 Lengte: 180 cm Gewicht: 65 kg Voet: Rechts Club info Club: Liverpool FC Waarde: €400k Salaris: €900 p/w Contract: 30/06/2022 Clausule: Geen Kosten in 2019: €48M Positie(s) V (RC) VV (R) Beste Rol(len) Vleugelverdediger Voetballende verdediger Beste...

Reinier

Paspoort Leeftijd: 17 Nationaliteit: Brazilië Interlands 0 Lengte: 184 cm Gewicht: 75 kg Voet: Rechts Club info Club: Flamengo Waarde: €200k Salaris: €5k p/w Contract: 31/12/2020 Clausule: €70M Kosten in 2019: €16M Positie(s) AM (C) Beste Rol(len) Aanvallende middenvelder Beste eigenschappen Afstandsschoten Dribbelen Techniek Flair Vastberadenheid Slechtste eigenschappen Anticiperen Beslissingen Kalmte Zonder...

Alphonso Davies

Paspoort Leeftijd: 18 Nationaliteit: Canada Interlands 14 (3 goals) Lengte: 181 cm Gewicht: 72 kg Voet: Links Club info Club: Bayern München Waarde: €4.2M Salaris: €38,5k p/w Contract: 30/06/2023 Clausule: Geen Kosten in 2019: €11M Positie(s) M/AM (L) Beste Rol(len) Vleugelspits Beste...

Laatste FM20 Nieuws

MU Challenge League – Challenge 3

Challenge nummer drie in de MU Challenge League! Ga jij de uitdaging aan bij Sparta Praag in deze nieuwe challenge?

MU / FMI Update 2020 – Januari update

De MU/FMI update is weer terug! De beste en meest uitgebreide transfer update voor Football Manager 2020!

Red Bull scenario 2020

Het is begin juni 2019 als Dietrich Mateschitz, mede-eigenaar van Red Bull GmhB, besluit om een extra voetbalclub op te richten. Dit kan op...