FM19 Clubgids: Viktoria Pilsen

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Viktoria Pilsen

Auteur

Datum

Categorie

In onze zoektocht naar een topclub in een wat kleinere competitie zijn we uitgekomen in Tsjechië en wel bij de regerend landskampioen FC Viktoria Pilsen. Deze club heeft sinds dit decennium eigenlijk de hegemonie overgenomen van de clubs uit de hoofdstad Praag en met name van Sparta. We nemen een kijkje in Pilsen, inderdaad de stad van het pils!

Clubhistorie

De club werd in 1911 opgericht en speelde uiteraard eerst in de gecombineerde competitie van Tsjechië en Slowakije. Hierin werden geen grote resultaten geboekt. Zoals gezegd beleeft Viktoria op dit moment haar beste jaren. In het seizoen 2010/2011 pakte de club haar eerste Tsjechische landstitel, terwijl het daarvoor een club was wat bungelde tussen de hoogste twee niveaus in Tsjechië. Een jaar voor de eerste titel werd ook al de Tsjechische beker gewonnen.

Sindsdien staat de teller op 5 landskampioenschappen, waarmee het nu toch wel de te kloppen club is. Sparta en Slavia Praag zijn inmiddels achtergelaten qua prijzen de afgelopen jaren, dus mag Viktoria het land op sleeptouw nemen in de internationale competities. Hier ligt dus de grote uitdaging, want gaat het jou lukken om ook in de Champions League goede resultaten te boeken?

Historie Viktoria Plzen

Filosofieën

Het bestuur dringt er op aan om aanvallend voetbal te spelen. Je zal de supporters dus moeten vermaken in de Doosan Arena, waar op een goede dag toch 12.000 man in kunnen. Aangezien je een van de betere clubs bent in de competitie en je spits de beste speler van de selectie is, moet aanvallend voetbal zeker gaan lukken.

Verwachtingen en budgetten

Het kan snel gaan, het bestuur verwacht namelijk dat je de competitie wel even gaat winnen en de finale gaat bereiken van de beker. Daarnaast moet je goed meedraaien in de Champions League. Hiervoor krijg je een transferbudget van iets meer dan 2 miljoen en een salarisbudget van € 140.000 per week. De budgetten kan je overigens niet aanpassen, aangezien de competitie een salarisplafond van een percentage van de omzet heeft

Financiën

Het ziet er goed uit voor Viktoria, aangezien de club geen schulden heeft en een balans van 14 miljoen. Aangezien je dus ook al geplaatst bent voor de Champions League, gaat er van daar uit ook een mooie som geld binnen komen. Hier moet je dus niet al te veel problemen hebben om de financiële orde te behouden.

Financien Viktoria Plzen

Selectie

Selectie Viktoria Plzen

Beste spelers en grootste talenten

Michael Krmencik

Michael Krmencik

Patrik Hrosovsky

Patrik Hrosovsky

Lukas Hejda

Lukas Hejda

Ondrej Stursa (verhuurd)

Ondrej Stursa

Lukas Pfeifer

Lukas Pfeifer

Dominik Svacek

Dominik Svacek

[td_smart_list_end]

Tactiek

Om optimaal nut te maken van je selectie, zal je moeten spelen met 2 verdedigende middenvelders. Hierdoor kiezen we voor een 4-2-3-1 Breed formatie, waarbij je ook aanvallend voetbal kan spelen om het bestuur en de supporters te behagen. Het is overigens wel een feit dat je jongste speler in onderstaande opstelling al 25 jaar is en er weinig echt talent rondloopt in Pilsen.

DM: Matus Kozacik
VR: Radim Reznik
VC: Roman Hubnik
VC: Lukas Hejda
VL: David Limbersky
VM: Tomas Horava
VM: Patrik Hrosovsky
AMR: Jan Kopic
AMC: Daniel Kolar
AML: Jan Kovarik
SP: Michael Krmencik

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen