FM19 Clubgids: Union Berlin

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Union Berlin

Auteur

Datum

Categorie

Voor het eerst in de clubgeschiedenis gaat het gebeuren. In het seizoen 2019-2020 zal 1. FC Union Berlin namelijk uitkomen op het hoogste niveau van Duitsland. Na een spectaculaire promotiestrijd werd er gewonnen van Stuttgart. Gaat het jou als FM-speler ook lukken op promotie in het eerste seizoen veilig te stellen?

Clubhistorie

Union Berlin werd opgericht en 1906 en is op dit moment na Hertha BSC de tweede profclub in Berlijn. Het is een echte volksclub met een stadion wat een capaciteit heeft van iets meer dan 21.000 plekken. De grootste prestatie is misschien wel de bekerfinale die werd gehaald in 2001. Er werd wel verloren van Schalke, maar de Berlijnse club mocht het jaar daarna toch deelnemen aan de UEFA Cup, omdat de bekerwinnaar al geplaatst was voor de Champions League. Het avontuur was echter van korte duur. In het seizoen 2008-2009 wist de club de 3. Bundesliga te winnen en te promoveren naar het tweede niveau. Na de promotie van afgelopen seizoen zal de achterban hongerig zijn naar nieuwe successen.

Verwachtingen en budgetten

De mediaprognose is dat Union Berlin zal eindigen op de 5e positie. Het feit dat het bestuur dus tevreden is met een plek in het linkerrijtje, is nog niet heel ambitieus. Echter zal het met grootmachten als 1. FC Köln en HSV ook moeilijk zijn om directe promotie te bewerkstelligen. In de Duitse beker zul je de tweede ronde moeten halen. In totaal krijg je hiervoor een miljoen aan transferbudget en is er nog een klein gedeelte over wat je kan besteden aan salaris.

Financiën

De financiële status van de club is veilig te noemen. Wat heet, je hebt namelijk een balans waar meer dan €16 miljoen op staat. Daar staat wel nog een schuld tegenover van €6 miljoen, maar dat lijkt ons te overzien. Zeker voor een club op het tweede niveau zijn het veel centen die op de bank staan. Tot slot is ook de verwachting dat het de komende jaren wel goed blijft gaan met de financiën, ook al zal je niet meteen promoveren.

Selectie

Beste spelers en grootste talenten

Carlos Mané

Akaki Gogia

Manuel Schmiedebach

Nicolai Rapp

Suleiman Abdullahi

Julian Ryerson

[td_smart_list_end]

Tactiek

We raden aan om te gaan spelen in een 4-4-2 formatie. Je hebt namelijk de beschikking over 2 buitenspelers die het best renderen als ze als buitenste middenvelders worden gebruikt. Aangezien deze spelers beide behoren tot de sterkste van de selectie, lijkt het ons ook een goed idee om deze te laten renderen op hun gewenste positie en rol.

DM: Rafal Gilkiewicz
VR: Julian Ryerson
VC: Marvin Friedrich
VC: Florian Hübner
VL: Ken Reichel
MR: Akaki Gogia
MC: Manuel Schmiedebach
MC: Felix Kroos
ML: Carlos Mané
SP: Sebastian Andersson
SP: Robert Zulj

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen