FM19 Clubgids: Union Berlin

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: Union Berlin

Auteur

Datum

Categorie

Voor het eerst in de clubgeschiedenis gaat het gebeuren. In het seizoen 2019-2020 zal 1. FC Union Berlin namelijk uitkomen op het hoogste niveau van Duitsland. Na een spectaculaire promotiestrijd werd er gewonnen van Stuttgart. Gaat het jou als FM-speler ook lukken op promotie in het eerste seizoen veilig te stellen?

Clubhistorie

Union Berlin werd opgericht en 1906 en is op dit moment na Hertha BSC de tweede profclub in Berlijn. Het is een echte volksclub met een stadion wat een capaciteit heeft van iets meer dan 21.000 plekken. De grootste prestatie is misschien wel de bekerfinale die werd gehaald in 2001. Er werd wel verloren van Schalke, maar de Berlijnse club mocht het jaar daarna toch deelnemen aan de UEFA Cup, omdat de bekerwinnaar al geplaatst was voor de Champions League. Het avontuur was echter van korte duur. In het seizoen 2008-2009 wist de club de 3. Bundesliga te winnen en te promoveren naar het tweede niveau. Na de promotie van afgelopen seizoen zal de achterban hongerig zijn naar nieuwe successen.

Verwachtingen en budgetten

De mediaprognose is dat Union Berlin zal eindigen op de 5e positie. Het feit dat het bestuur dus tevreden is met een plek in het linkerrijtje, is nog niet heel ambitieus. Echter zal het met grootmachten als 1. FC Köln en HSV ook moeilijk zijn om directe promotie te bewerkstelligen. In de Duitse beker zul je de tweede ronde moeten halen. In totaal krijg je hiervoor een miljoen aan transferbudget en is er nog een klein gedeelte over wat je kan besteden aan salaris.

Financiën

De financiële status van de club is veilig te noemen. Wat heet, je hebt namelijk een balans waar meer dan €16 miljoen op staat. Daar staat wel nog een schuld tegenover van €6 miljoen, maar dat lijkt ons te overzien. Zeker voor een club op het tweede niveau zijn het veel centen die op de bank staan. Tot slot is ook de verwachting dat het de komende jaren wel goed blijft gaan met de financiën, ook al zal je niet meteen promoveren.

Selectie

Beste spelers en grootste talenten

Carlos Mané

Akaki Gogia

Manuel Schmiedebach

Nicolai Rapp

Suleiman Abdullahi

Julian Ryerson

[td_smart_list_end]

Tactiek

We raden aan om te gaan spelen in een 4-4-2 formatie. Je hebt namelijk de beschikking over 2 buitenspelers die het best renderen als ze als buitenste middenvelders worden gebruikt. Aangezien deze spelers beide behoren tot de sterkste van de selectie, lijkt het ons ook een goed idee om deze te laten renderen op hun gewenste positie en rol.

DM: Rafal Gilkiewicz
VR: Julian Ryerson
VC: Marvin Friedrich
VC: Florian Hübner
VL: Ken Reichel
MR: Akaki Gogia
MC: Manuel Schmiedebach
MC: Felix Kroos
ML: Carlos Mané
SP: Sebastian Andersson
SP: Robert Zulj

Koop FM20

Bestel Football Manager 2020 en ontvang tot wel 40% korting!

Spelers in onze FM20 DB

Mohamed Ihattaren

Paspoort Leeftijd: 17 Nationaliteit: Nederland Interlands 0 Lengte: 177 cm Gewicht: 68 kg Voet: Links Club info Club: PSV Eindhoven Waarde: €4.7M Salaris: €1,9k p/w Contract: 30/06/2022 Clausule: Geen Kosten in 2019: €28.5M Positie(s) AM (LC) Beste Rol(len) Vooruitgeschoven spelmaker Aanvallende middenvelder Beste...

Mason Greenwood

Paspoort Leeftijd: 17 Nationaliteit: Engeland Interlands 0 Lengte: 181 cm Gewicht: 68 kg Voet: Tweebenig Club info Club: Manchester United Waarde: €23M Salaris: €29k p/w Contract: 30/06/2023 Clausule: Geen Kosten in 2019: €80M Positie(s) SP (C) Beste Rol(len) Diepe spits Beste eigenschappen Afwerken Vrije...

Laatste FM20 Nieuws

MU Challenges & Online toernooien

Een nieuw gedeelte op het forum genaamd MU Challenges & Online toernooien. E-sports krijgt een steeds grotere rol in de game wereld en ook...

Football Manager 2020 Wonderkids

Football Manager 2020 wonderkinderen! De grootste lijst op het internet met ruim 800 spelers die bestempeld worden als wonderkinderen in FM20.

15 transfervrije spelers die terug willen keren naar Nederland

Nadat we eerder deze week al een lijstje met transfervrije spelers voor de Eredivisie hebben gemaakt, is het nu tijd voor een vervolg. Vandaag...