FM19 Clubgids: Palermo

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: Palermo

Author

Date

Category

Clubs zijn vaak niet meer te herkennen aan hun clubkleuren. Hoe veel clubs spelen wel niet in het rood-wit, of in het blauw en geel-zwart is ook een veel geziene kleurcombinatie. Er is echter één club die altijd te herkennen is als zij spelen: Palermo.

De club uit het zuiden van Italië onderscheid zich door het roze thuisshirt. De trots van Sicilië is echter afgelopen seizoen gedegradeerd en het herkenbare shirt is dus uit de Serie A verdwenen. Breng jij deze club weer terug naar het hoogste niveau en misschien wel nog een stuk verder…?

Clubhistorie

Palermo, ofwel US Città de Palermo zoals de club officieel heet, werd opgericht in 1898 en is daarmee een club die al zeer lang bestaat. In 1907 nam men de huidige kenmerkende clubkleuren roze-zwart aan. Het duurde wel even voordat de club van het eiland Sicilië in de profcompetities kwam te spelen. In 1929 debuteerde de Sicilianen namelijk pas in de Serie C. Echte grote successen heeft de club niet gevierd. Drie keer kwam Palermo in de finale van de Italiaanse beker, maar deze werden allen verloren. Verder werd de club vier keer kampioen in de Serie B, meest recentelijk in 2014.

Weinig echte hoogtepunten dus nog in de clubhistorie, maar wel twee zeer vermeldenswaardige dieptepunten. Palermo werd namelijk tot twee keer toe tijdelijk opgeheven, beide keren door financiële problemen. Zo kon het dus gebeuren dat in de periodes 1939-1948 en 1986-1987 we de Rosanero niet konden bewonderen. Kun jij de supporters nu eens een echte prijs gaan geven, zodat de mindere zaken uit de clubgeschiedenis nog verder kunnen worden vergeten?

Verwachtingen en budgetten

Het bestuur is vrij duidelijk in wat er van je wordt verwacht: promoveren zodat de club terug komt op het hoogste niveau. Natuurlijk doen ze dat het liefst middels een kampioenschap maar dit is niet noodzakelijk. De spelersgroep zelf is echter ook ambitieus en zij willen dat kampioenschap binnen gaan halen. Om het team nog verder te versterken krijg je bovendien de beschikking over een transferbudget van 1,5 miljoen en ook wat ruimte in je loonbudget. Bedenk je echter, voordat je spelers van buitenaf haalt, dat Palermo ook beschikt over vele leuke talenten die de breedte van de selectie makkelijk aan kunnen vullen.

Financiën

Ondanks de degradatie, staat Palermo er financieel best aardig op. Een mooi bedrag van een ruime 9 miljoen staat op de balans bij de start van het seizoen. Let echter wel op: een schuld ter grote van twee keer het balansbedrag staat ook nog open en daar moet maandelijks 100K op worden afgelost. Een vaste kostenpost die je dus in het oog moet houden.

Financien Palermo

Selectie

Selectie Palermo

Beste spelers en grootste talenten

Ivaylo Chochev

Ivaylo Chochev

Ilija Nestorovski

Ilija Nestorovski

Aljaz Struna

Aljaz Struna

Gennaro Ruggiero

Gennaro Ruggiero

Fabrizio Alastra

Fabrizio Alastra

Simone Lo Faso

Simone Lo Faso

[td_smart_list_end]

Tactiek

Palermo heeft de beschikking over een groot scala aan sterke spelers in het centrum van het veld. Het is dan ook alleen maar logisch om dit dan ook zo veel mogelijk te benutten. Bovendien wordt verwacht dat er het eerste seizoen minimaal een promotie terug naar het hoogste niveau in zit. Dan is een aanvallende tactiek meer dan te billijken. We kiezen dan ook voor een 4-2-1-3 om de beste spelers in kwijt te kunnen.

DM: Alberto Brignoli
VR: Andrea Rispoli
VC: Aljaz Struna
VC: Slobodan Rajkovic
VL: Haitam Aleesami
MC: Mato Jajalo
MC: Ivaylo Chochev
AMC: César Falletti
SP: Stefano Moreo
SP: Ilija Nestorovski
SP: Aleksandar Trajkovski

Vorig artikelAlex Blesa
Volgend artikelDaishawn Redan

Spelers in onze FM19 DB

Lewis Cook

Paspoort Naam: Lewis Cook Leeftijd: 21 Nationaliteit: Engeland Interlands: 1 (0 goals) Height: 176 cm Weight: 71 kg Foot: Rechts Speler Informatie Club: AFC Bournemouth Contract: 30/06/2022 Waarde: €15k Kosten (2018): €47M Salaris p/w: €39k Clausule: Geen Selectie Status:...

Gonçalo Ramos

De 17-jarige Gonçalo Ramos staat volgens vele geruchten in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. De vraag is dan ook of SL Benfica ooit...

Marcos Senesi

Marcos Senesi staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zoeken naar een linker centrale verdediger en deze Argentijn lijkt die positie...

Alexander Nübel

Alexander Nübel lijkt een nieuwe Duitse keepersparel te zijn. Hij lijkt een basisplaats te hebben veroverd bij zijn club Schalke 04 en haalde afgelopen zomer met Duitsland onder 21 de finale van het EK. Wordt dit de nieuwe Manuel Neuer?

Donyell Malen

Zoals vele jonge voetballers waagde Donyell Malen de stap naar Engeland, maar dat leek toen der tijd te hoog gegrepen. In het seizoen 2017/2018 pikte PSV Malen op bij Arsenal. Na de verkoop van Luuk de Jong naar Sevilla werd Malen gebombardeerd tot nieuwe spits van PSV. Supports en analisten spreken positief over de jonge spits. Kan hij revanche nemen en bewijzen dat hij in de Premier League thuishoort?

Mickaël Cuisance

De 18-jarige Mickaël Cuisance speelt sinds 2017 bij Borussia Mönchengladbach en hoopt zich daar de komende jaren in de kijker te spelen voor het Franse elftal. Ondanks de moordende concurrentie heeft Cuisance het potentieel om een plekje in het elftal van Les Blues te veroveren. Kan hij zijn potentieel bereiken?