FM19 Clubgids: Olympique Lyon

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Olympique Lyon

Auteur

Datum

Categorie

Paris Saint-Germain domineert momenteel het Franse voetbal. Hoe anders was dit aan het begin van deze eeuw. Toen hadden de Parijzenaars nog geen rijke sjeik aan het roer en was het behelpen. Toen domineerde een andere club het Franse voetbal: Olympique Lyon. Zij wonnen toentertijd 7 titels op een rij en dat is nog steeds een record.

Clubhistorie

Olympique Lyon werd opgericht in 1899 als Lyon Olympique Universitaire en doet officieel mee aan het Franse landskampioenschap vanaf 1950. De club geldt als één van de grootste en meest gewaardeerde clubs van het land. De grootste succesperiode voor Lyon was aan het begin van deze eeuw. De club won haar eerste landstitel in 2002 en zette vervolgens een record neer door 7 titels op rij te winnen. Hun 7e opeenvolgende titel uit 2008 betekende tevens haar laatste. Lyon heeft ook 7 Trophée des Champions, 5 Coupe de France titles en 3 Ligue 2 titels in het bezit.

Trophies-Lyon

Filosofieën

Lyon heeft één van de beste jeugdopleidingen in Frankrijk en Football Manager 2019. De club wil dan ook dat je hier veel aandacht aan besteedt. Een van de opdrachten die je van het bestuur mee zal krijgen is het opleiden van talent. Met het niveau van de jeugdopleiding moet dit geen al te lastige taak zijn.

Verwachtingen & budgetten

Het bestuur van Lyon verwacht dat je je kwalificeert voor de Champions League. Dat betekent dat je in de Ligue 1  minimaal in de top 3 moet eindigen. Je krijgt hiervoor een transfer budget van om en nabij de 40M. Als je belooft voor de titel te gaan  kun je dit budget nog opschroeven tot zo’n 50M.

Echter, met het standaard budget van 40M moet je al voldoende hebben om je selectie te versterken. De vraag is; heb je echt nieuwe spelers nodig?

Financiën

De financiën bij Lyon zijn indrukwekkend te noemen. De balans staat op een kleine 130M en je hebt nog steeds een gat van zo’n 100k per week aan salaris. Ze hebben wel een banklening open staan waarvoor je 2.5M per maand dient af te tikken. Met de inkomsten uit de Champions League moet dat geen probleem zijn.

Finances-Lyon

Selectie

De selectie die je tot je beschikking hebt behoort tot de betere in Frankrijk. Je hebt een ideale mix van jong en oud. Zo zijn Nabil Fekir en Marcelo zeer ervaren. Daarnaast heb je een aantal van de grootste talenten uit Frankrijk in je selectie. Hoewel de selectie van PSG op termijn de betere zal zijn, kun je het gevecht wel degelijk aan. Helemaal als je erin slaagt deze selectie bij elkaar te houden.

Squad-Lyon

Beste spelers & talenten

Memphis Depay

Memphis Depay Lyon Football Manager 2019

Nabil Fekir

Nabil Fekir Lyon Football Manager 2019

Moussa Dembele

Moussa Dembele Lyon Football Manager 2019

Houssem Aouar

Houssem Aouar Lyon Football Manager 2019

Amine Gouiri

Amine Gouiri Lyon Football Manager 2019

Tanguy Ndombele

Tanguy Ndombele Lyon Football Manager 2019

[td_smart_list_end]

Tactiek

Gezien de spelers raden we een 4-2-3-1 formatie aan. Op die manier ben je in staat om je vier beste aanvallers tegelijk op te stellen. Depay vanaf links, Traore vanaf rechts, Fekir in het centrum achter de diepste spits Dembele.

Op het middenveld speel je met Tousart en Ndombele. Twee talentvolle spelers die goed genoeg zijn om uit te groeien tot volwaardige internationals. Tousart is je balveroveraar, Ndombele is meer je spelmaker. Ideal om hem achter een speler als Fekir neer te zetten.

Achterin heb je een drie talenten: Mendy, Denayer en Tete. Zij zijn wellicht nog niet onbetwist de beste, maar ze zijn wel een stuk talentvoller dan hun concurrenten. Stel ze op, zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Je vierde verdediger is de ervaren Braziliaan en ex-PSV’er Marcelo. Een rots in de branding met zijn ervaring. Hij zal wel op termijn vervangen moeten worden. Niet alleen omdat hij al wat ouder is, maar ook omdat hij simpelweg aan zijn plafond zit.

Tactics-Lyon

Ben je niet zeker over Lyon? Bekijk een van de andere clubgidsen:
Hamburger SV
Eintracht Frankfurt
FC Sochaux

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen