FM19 Clubgids: NAC Breda

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: NAC Breda

Author

Date

Category

In de Eredivisie heeft NAC Breda het op dit moment erg lastig en het degradatiespook zal de club de gehele tweede seizoenshelft blijven achtervolgen voorspellen wij. Een flinke uitdaging, maar misschien lukt het jou om Breda weer te laten juichen. Op naar veel klassieke avondjes NAC!

Clubhistorie

Eigenlijk is de club sinds de oprichting in 1912 altijd een vaste waarde geweest in de Eredivisie. Het landskampioenschap in 1921 werd behaald toen de Eredivisie nog niet eens in zijn huidige vorm bestond. In de jaren 80 en 90 was er een erg moeilijke periode, waarbij de club op het tweede niveau moest voetballen. Dat was allemaal nadat de club de beker wist te winnen in 1973.

Ook dit decennium heeft NAC weer twee seizoenen moeten spelen in de toenmalige Jupiler League, maar na een 5e plek in 2017 wist de club toch via een lange weg te promoveren. De eerste jaren zal het dus voornamelijk opbouwen zijn en proberen niet te degraderen. Toch is er wel potentie, aangezien het Rat Verlegh Stadion een capaciteit heeft van 19.000 supporters, zelfs groter dan subtopper AZ.

Verwachtingen en budgetten

De game schat NAC Breda in de prognoses in als 14e in de eindstand, waardoor je de plekken voor degradatie moet kunnen ontlopen. Het bestuur is zelfs iets ambitieuzer, die zien je namelijk graag in de middenmoot eindigen. Hier krijg je ongeveer een half miljoen aan transferbudget voor. Helaas blijft er qua salarisbudget geen ruimte over, waardoor je creatief met je geld zal moeten omgaan.

Financiën

Financieel staat de club er voor zoals je redelijk kunt verwachten bij een degradatiekandidaat. Het kenmerk oké wordt gegeven, waarbij er iets minder dan twee miljoen op de balans staat. Verder zijn er geen schulden, wat dus aangeeft dat er de laatste jaren in ieder geval geen wanbeleid is gevoerd. Aan jou dus de taak om dit door te zetten.

Financien NAC

Selectie

Selectie NAC

Beste spelers en grootste talenten

Gervane Kastaneer

Gervane Kastaneer

Benjamin van Leer

Benjamin van Leer

Anouar Kali

Anouar Kali

Luka Ilic (gehuurd)

Luka Ilic

Jurich Carolina

Jurich Carolina

Nazario de Fretes

Nazario de Fretes

[td_smart_list_end]

Tactiek

Aangezien je met NAC Breda natuurlijk in veel wedstrijden niet de bovenliggende partij zult zijn, hebben we hier een realistisch 5-2-3 tactiek gebruikt met aanvallende vleugelverdedigers. Wellicht is het een idee om hier een mooie catenaccio mee op de mat te leggen en zo je tegenstanders te slim af te zijn.

DM: Benjamin van Leer
VC: Karol Mets
VC: Erik Palmer-Brown
VC: Menno Koch
VVR: Pelé van Aanholt
VL: Greg Leigh
MC: Gianluca Nijholt
MC: Anouar Kali
AMR: Mikhail Rosheuvel
AML: Luca Ilic
SP: Gervane Kastaneer

Spelers in onze FM19 DB

Lewis Cook

Paspoort Naam: Lewis Cook Leeftijd: 21 Nationaliteit: Engeland Interlands: 1 (0 goals) Height: 176 cm Weight: 71 kg Foot: Rechts Speler Informatie Club: AFC Bournemouth Contract: 30/06/2022 Waarde: €15k Kosten (2018): €47M Salaris p/w: €39k Clausule: Geen Selectie Status:...

Gonçalo Ramos

De 17-jarige Gonçalo Ramos staat volgens vele geruchten in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. De vraag is dan ook of SL Benfica ooit...

Marcos Senesi

Marcos Senesi staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zoeken naar een linker centrale verdediger en deze Argentijn lijkt die positie...

Alexander Nübel

Alexander Nübel lijkt een nieuwe Duitse keepersparel te zijn. Hij lijkt een basisplaats te hebben veroverd bij zijn club Schalke 04 en haalde afgelopen zomer met Duitsland onder 21 de finale van het EK. Wordt dit de nieuwe Manuel Neuer?

Donyell Malen

Zoals vele jonge voetballers waagde Donyell Malen de stap naar Engeland, maar dat leek toen der tijd te hoog gegrepen. In het seizoen 2017/2018 pikte PSV Malen op bij Arsenal. Na de verkoop van Luuk de Jong naar Sevilla werd Malen gebombardeerd tot nieuwe spits van PSV. Supports en analisten spreken positief over de jonge spits. Kan hij revanche nemen en bewijzen dat hij in de Premier League thuishoort?

Mickaël Cuisance

De 18-jarige Mickaël Cuisance speelt sinds 2017 bij Borussia Mönchengladbach en hoopt zich daar de komende jaren in de kijker te spelen voor het Franse elftal. Ondanks de moordende concurrentie heeft Cuisance het potentieel om een plekje in het elftal van Les Blues te veroveren. Kan hij zijn potentieel bereiken?