FM19 Clubgids: Manchester City

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Manchester City

Auteur

Datum

Categorie

De verschillende competities in Europa gaan richting hun climax, zo ook in Engeland. Hier lijkt de strijd te gaan tussen Liverpool en Manchester City. Eerder bespraken we Liverpool al, dus is het nu de beurt aan de club van trainer Pep Guardiola. Wat kun je hiervan verwachten in Football Manager 2019?

Clubhistorie

Door het vele geld van de oliesjeik zijn de laatste jaren de grootste successen behaald. Dit leidde tot bijvoorbeeld drie landstitels in het afgelopen decennium. De andere twee landstitels zijn al van langer terug en ook de vijf overwinningen in de FA Cup zijn al lang geleden. Een grote doom van de club en de supporters is natuurlijk om de Champions League te winnen, maar hier heeft de club tot nu toe nog niet veel geluk gekend. Weet jij deze grote prijs binnen te halen voor de Citizens?

Clubdetails Man City

Filosofieën

Bij zo’n grote club als Manchester City is het niet genoeg om enkel je wedstrijden te winnen. Hier wordt namelijk ook verwacht dat je dit doet door aanvallend voetbal te spelen. Daarnaast wordt je ook nog beoordeeld op je transferbeleid, waarbij het bestuurd graag ziet dat je topaankopen doet voor het eerste elftal. Een wat vreemde filosofie is dat je ook nog spelers moet ontwikkelen via je eigen jeugdopleiding. Uiteraard heb je daar wel de staff en de faciliteiten voor.

Verwachtingen en budgetten

Het bestuur wilt dat je je echt gaat focussen op een aantal prijzen. De Community Shield en de Carabao Cup worden namelijk onbelangrijk gevonden. Nationaal moet je sowieso kampioen worden en de finale halen van de FA Cup. Daarnaast dien je je minimaal bij de laatste vier te scharen in de Champions League. Mocht je hiermee akkoord gaan dan krijg je toch een mooie € 70 miljoen tot je beschikking.

Financiën

Dit lijkt ons bekend. Met de miljoenen die binnenkomen in Engeland, en de steenrijke eigenaar heb je geen problemen qua financiën. Sterker nog, we zouden het knap vinden als je hier problemen weet te veroorzaken. De balans staat op € 182 miljoen en de verwachting is dat dit de komende jaren enkel zal stijgen.

Financien Man City

Selectie

Squad Man City

Beste spelers en grootste talenten

Kevin de Bruyne

Kevin de Bruyne

David Silva

David Silva

Sergio Aguero

Sergio Aguero

Phil Foden

Phil Foden

Bekijk spelersrapport

Gabriel Jesus

Gabriel Jesus

Leroy Sané

Leroy Sane

[td_smart_list_end]

Tactiek

Voornamelijk in de voorste linie en op het middenveld heb je goede en creatieve spelers tot je beschikking. Daarom adviseren wij ook een 4-2-3-1 breed waarmee je aanvallend voetbal op de mat kan leggen.

DM: Ederson
VL: Benjamin Mendy
VC: Aymeric Laporte
VC: Vincent Kompany
VR: Kyle Walker
MC: David Silva
MC: Kevin de Bruyne
AML: Leroy Sané
AMC: Bernardo Silva
AMR: Raheem Sterling
SP: Sergio Aguero

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen