FM19 Clubgids: Galatasaray

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Galatasaray

Auteur

Datum

Categorie

Het Turkse voetbal kent uiteraard meerdere topclubs, ook nog eens uit dezelfde stad. In dit geval gaan we het hebben over Galatasaray SK, de club van rood en geel. Kun jij de ploeg en de fanatieke aanhang in het Türk Telekom Stadyumu naar je hand zetten? En kan je de stadsgenoten afschudden in de strijd om te titel?

Clubhistorie Galatasaray

Sinds de oprichting in 1905 bevindt Cim Bom Bom zicht eigenlijk continu in de top van het Turkse voetbal. Dat Galatasaray een absolute grootmacht is in Turkije weet iedereen natuurlijk wel, maar met 21 titels is de club zelfs recordhouder (en titelhouder). Daarnaast staan er ook 17 Turkse bekers 15 Turkse Super Cups in de grote prijzenkast.

Als je dit vergelijkt met de Europese resultaten, dan staan die misschien in schril contrast met wat er nationaal wordt gepresteerd. In de geschiedenis zijn er namelijk slechts 2 prijzen over de grens gehaald. In het jaar 2000 werd in Kopenhagen namelijk Arsenal verslagen in de finale van de UEFA Cup. Drie maanden later werd ook Champions League winnaar Real Madrid aan de kant geschoven, waardoor Galatasaray hun enige Europese Super Cup wist te winnen.

Sinds de oprichting van de Süper Lig in 1957 pakte Galatasaray samen met de stadsgenoten Fenerbahçe en Beşiktaş JK maarliefst 55 van de 62 titels. Het is dus wel duidelijk welke clubs je in de gaten moet houden wanneer je de titel uit het seizoen 2017-2018 wilt prolongeren. Daarnaast zal ook de vierde club uit Istanboel (Basaksehir) er alles aan doen om het je moeilijk te maken.

Historie Galatasaray

Filosofieën

Voorafgaand aan het seizoen heeft het bestuur geen enkele filosofie waarop je beoordeelt gaat worden. Ergens is dat natuurlijk niet gek, want in Turkije draait het maar om 1 ding: winnen. Hoe je dat gaat doen zal ze allemaal een zorg zijn, al is passie en inzet absoluut iets wat we veel terug zien op de Turkse velden. Probeer het publiek en de fans dus voor je winnen!

Verwachtingen en budgetten

Nationaal zal de druk er goed op staan. In de laatste jaren zijn er ook al een aantal trainers de revue gepasseerd, dus presteren moet je meteen vanaf het begin. De titel is namelijk het grote doel in je eerste seizoen wanneer je bij Galatasaray aan het roer staat. Daarnaast verwacht het bestuur ook een finaleplaats in de beker. De Champions League doelstelling gaat je een stuk makkelijk af, aangezien je slechts de groepsfase hoeft te halen. Dat scheelt, aangezien het warme of koude balletje met jouw club dan al in de pot zit voor deze ronde.

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Voorrondes hoef je namelijk niet te spelen. Ook mag je aan het begin van het seizoen nog een Super Cup spelen tegen Akhisarspor, normaal gesproken een mindere ploeg. Het bestuur hecht hier echter weinig waarde aan. Al deze doelstellingen zal je overigens moeten halen met beperkte middelen. Er is namelijk geen transferbudget beschikbaar en het salarisbudget is al volledig besteed.

Financiën

Op dit moment zien de liquide middelen van de club er goed uit, met ongeveer € 45 miljoen op de balans. Echter heeft de club nog wel sancties van de UEFA achter haar naam staan, vanwege niet naleving van de Financial Fair Play-regels. Hierdoor mag de club slechts 21 spelers selecteren om in te schrijven voor de Champions League. Ook staat er nog een totaal aan schulden uit van € 172 miljoen, waardoor dit wel een puntje van zorg is. Ben je een manager die graag de centen in de gaten houdt, dan is deze club zeker een mooie uitdaging.

Financien Galatasaray

Selectie

Een kleine selectie heeft Galatasaray tot haar beschikking, die met gemiddeld 27,5 jaar ook al redelijk op leeftijd is. Enkel je derde doelman is nog een tiener en totaal zijn er slechts vier spelers onder de 25 jaar oud.

Achterin heb je de beschikking over een betrouwbare sluitpost. Met meer dan 100 interlands voor Uruguay is Fernando Muslera op die positie de onbetwiste nummer 1. Totaal heb je zeven verdedigers, wat natuurlijk niet heel veel is. Toch is deze linie erg sterk met een aantal ervaren krachten, zoals Yûto Nagatomo en Mariano. Ook kan je nog gebruik maken van de Ryan Donk. Vlak voor de verdediging kun je gebruik maken van de Braziliaan Fernando, die lange tijd speelde bij Europese grootmacht Manchester City.

Op het middenveld heb je de keuze uit een trio Afrikanen, namelijk Badou Ndiaye, Younes Belhanda en Sofiane Feghouli. Dit wordt aangevuld door een aantal Turkse jongens, waaronder oudgediende Selçuk Ìnan. Sofiane Feghouli is echter het beste te gebruiken op de rechtervleugel, waarbij Kaapverdiaan Garry Rodrigues de beste optie is aan de linkerkant. Voor de spitspositie mogen Eren Derdiyok en Henry Onyekuru het uitvechten. Beide eigenlijk geen topspelers, maar je zult het er mee moeten doen.

Selectie Galatasaray

Beste spelers en grootste talenten

Fernando Muslera

Fernando Muslera Galatasaray

Badou Ndiaye

Badou Ndiaye Galatasaray

Fernando

Fernando Galatasaray

Henry Onyekuru (gehuurd)

Henry Onyekuru Galatasaray

Ozan Kabak

Ozan Kabak Galatasaray

Yunus Akgün

Yunus Akgun Galatasaray

[td_smart_list_end]

Aankopen & verkopen

Gezien de budgetten die je tot de beschikking hebt, zal je toch eerst spelers moeten verkopen voordat je ook maar kan denken aan het halen van spelers. Aan de andere kant heb je natuurlijk ook te maken met de sanctie van de UEFA, waardoor je niet beschikt over een erg grote selectie. Verkopen kan dus bijna niet, omdat je alle spelers nodig zult hebben, en aankopen kan ook niet, omdat je geen transfergelden hebt. Zelfs het huren of het transfervrij aantrekken van versterkingen behoort dus niet tot de mogelijkheden.

Tactiek Galatasaray

Als tactiek hebben we gekozen voor een 4-1-4-1 VM Breed, zodat je optimaal gebruik kan maken van de kwaliteiten van Fernando. Daarnaast heb je sowieso een goed middenveld staan met een sterk blok voor de verdediging.

Tactiek Galatasaray

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

Wonderkinderen – Beste CoachesBeste ScoutsMU Data Update – Spelersdatabase

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen