FM19 Clubgids: FC Twente

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: FC Twente

Author

Date

Category

Na alle malaise op financieel, en later ook op sportief gebied staat FC Twente er op dit moment weer goed voor. Lukt het jou om de Tukkers direct weer terug te brengen naar het hoogste niveau?

Clubhistorie FC Twente

Sinds de oprichting in 1965 speelt de club betaald voetbal en degradeerde het slechtst tweemaal. De eerste keer was in de jaren 80 en de tweede keer staat ons allemaal natuurlijk nog vers op het netvlies. Na alle financiële wanorde die in de jaren van Joop Munsterman hadden plaatsgevonden viel in 2018 namelijk het doek. Acht jaar eerder behaalde de club haar grootste succes, met het landskampioenschap in 2010. Het jaar daarna werd ook de KNVB-beker gewonnen, waarvan de club er in totaal 3 in de prijzenkast heeft staan.

Trophies FC Twente

Verwachtingen en budgetten

Het kampioenschap is natuurlijk het ultieme doel. Echter is het bestuur al tevreden als je minimaal de promotie play-offs haalt. Daarnaast moet je door dringen naar de derde ronde van de beker, wat uiteraard ook niet een heel groot probleem moet zijn. Hiervoor krijg je de beschikking over ongeveer een half miljoen aan transfergelden.

Financiën

Hoewel de game de financiën van FC Twente rangschikt als oke, is dat natuurlijk niet helemaal zo. Ondanks de € 3 miljoen op de balans, staat er namelijk nog wel een schuld open van € 38,5 miljoen. Dit zal dus betekenen dat je flink voorzichtig moet zijn en in de eerste jaren zul je niet heel veel mogelijkheden hebben tot het herinvesteren van je transfer inkomsten.

Financien FC Twente

Selectie FC Twente

Selectie FC Twente

Beste spelers en grootste talenten

Javi Espinosa

Javi Espinosa

Rafik Zekhnini

Rafik Zekhnini

Ousamma Assaidi

Oussama Assaidi

Dylan George

Dylan George

Matt Smith

Matt Smith

Aitor Cantalapiedra

Aitor Cantalapiedra

[td_smart_list_end]

Tactiek

Uiteraard gaan we er even vanuit dat je kiest voor een opstelling met Wout Brama, het kind van de club. Hierdoor is een 4-2-3-1 met twee defensieve middenvelders het meest voor de hand liggend. Zorg er echter voor dat je een linkback aantrekt, want daar heb je eigenlijk geen goede spelers.

DM: Joel Drommel
VR: Jeroen van der Lely
VC: Peet Bijen
VC: Christian Gonzalez
VL: Ricardinho
VM: Wout Brama
VM: Matt Smith
AMR: Aitor Cantalapiedra
AMC: Javi Espinosa
AML: Rafik Zekhnini
SP: Tom Broere

Vorig artikelMason Greenwood
Volgend artikelRoss McCrorie

Spelers in onze FM19 DB

Lewis Cook

Paspoort Naam: Lewis Cook Leeftijd: 21 Nationaliteit: Engeland Interlands: 1 (0 goals) Height: 176 cm Weight: 71 kg Foot: Rechts Speler Informatie Club: AFC Bournemouth Contract: 30/06/2022 Waarde: €15k Kosten (2018): €47M Salaris p/w: €39k Clausule: Geen Selectie Status:...

Gonçalo Ramos

De 17-jarige Gonçalo Ramos staat volgens vele geruchten in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. De vraag is dan ook of SL Benfica ooit...

Marcos Senesi

Marcos Senesi staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zoeken naar een linker centrale verdediger en deze Argentijn lijkt die positie...

Alexander Nübel

Alexander Nübel lijkt een nieuwe Duitse keepersparel te zijn. Hij lijkt een basisplaats te hebben veroverd bij zijn club Schalke 04 en haalde afgelopen zomer met Duitsland onder 21 de finale van het EK. Wordt dit de nieuwe Manuel Neuer?

Donyell Malen

Zoals vele jonge voetballers waagde Donyell Malen de stap naar Engeland, maar dat leek toen der tijd te hoog gegrepen. In het seizoen 2017/2018 pikte PSV Malen op bij Arsenal. Na de verkoop van Luuk de Jong naar Sevilla werd Malen gebombardeerd tot nieuwe spits van PSV. Supports en analisten spreken positief over de jonge spits. Kan hij revanche nemen en bewijzen dat hij in de Premier League thuishoort?

Mickaël Cuisance

De 18-jarige Mickaël Cuisance speelt sinds 2017 bij Borussia Mönchengladbach en hoopt zich daar de komende jaren in de kijker te spelen voor het Franse elftal. Ondanks de moordende concurrentie heeft Cuisance het potentieel om een plekje in het elftal van Les Blues te veroveren. Kan hij zijn potentieel bereiken?