FM19 Clubgids: Eintracht Frankfurt

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Eintracht Frankfurt

Auteur

Datum

Categorie

De laatste tijd laait er toch best wel wat kritiek op in Duitsland naar aanleiding van de resultaten van de nationale ploeg. Toch gaat het in het clubvoetbal helemaal niet zo slecht, aangezien Eintracht Frankfurt na vijf wedstrijden in de Europa League bijvoorbeeld nog de maximale score heeft. Daarnaast heeft het ook de gedeelde topscorer van zowel de Bundesliga als de Europa League in de gelederen. Maar hoe goed is deze club nou eigenlijk echt?

Clubhistorie

Eintracht Frankfurt is een klassieke club, die al in 1899 zijn oorsprong vindt. De echt grote prijzen liggen echter ook een stuk achter ons. De enige en tevens laatste keer dat ze ‘Wir sind die Beste’ mochten roepen was namelijk in 1959, nog voor de invoering van de officiële Bundesliga in 1963. Een jaar later, in 1960 werd het succes wel opgevolgd met een finaleplaats in de Europa Cup 1, die uiteindelijk verloren ging tegen Real Madrid (3-7). Nog 20 jaar later, in 1982, won de club wel de UEFA Cup door Borussia Mönchengladbach te verslaan. De laatste jaren heeft Eintracht zich voornamelijk bewezen als echte cupfighter, getuige de opeenvolgende finaleplaatsen van de twee jongste edities van de DFP-Pokal. In mei van dit jaar wisten ze zelfs te winnen van Der Rekordmeister, Bayern München, wat zorgde voor de vijfde Duitse beker in de prijzenkast.

History-Frankfurt

Filosofieën

Het opleiden van talenten en kansen geven aan jonge spelers is in Duitsland altijd een belangrijke pijler geweest in het voetbal en dat is bij Eintracht Frankfurt niet anders. Het bestuur wil dan ook graag dat je jonge spelers haalt voor het eerste elftal. Deze visie is ook logisch wanneer je kijkt naar je selectie. De gemiddelde leeftijd, bijna 26 jaar oud, is ten opzichte van andere ploegen in de Bundesliga namelijk bovengemiddeld te noemen. Vanuit het bestuur dus zeker geen slecht idee om hier wat verjonging in door te voeren.

Verwachtingen en budgetten

In het eerste seizoen maak je kans op vier prijzen, aangezien meteen vroeg in het seizoen al de Duitse Supercup op het programma staat tegen de kampioen Bayern München. Echter is dit voor het bestuur niet dermate van belang of deze prijs gepakt wordt. In de nationale competitie zijn de verwachtingen ook redelijk te noemen, met een plek in de middenmoot in de competitie en het behalen van de derde ronde in de beker. Voor de Europa League wordt een plek bij de laatste 16 verwacht, waarvoor je totaal een transferbudget krijgt toegereikt van € 10 miljoen.

Financiën

Met de prijzengelden en TV-gelden die er in Duitsland te verdienen zijn, is het haast knap als je een club in de Bundesliga treft die arm is. Bij Frankfurt wordt de financiële status gezien als ‘veilig’ en met € 27 miljoen op de balans zit je natuurlijk goed in de slappe was. Schulden heeft de club niet en de vooruitzichten zijn zeer rooskleurig.

Frankfurt-Finances

Selectie

Wanneer we de posities van achteruit naar voren bestuderen, dan merken we direct op dat je beste speler achterin staat. Tussen de palen wel te verstaan. Kevin Trapp is namelijk gehuurd van PSG en daardoor bij Frankfurt direct je beste speler. Wat ook opvalt is dat je beschikt over vier keepers in je selectie, wat misschien één teveel is.

Defensie

Voor Trapp heb je een solide verdediging staan, met aan de zijkanten twee heel snelle backs die mooie mee op kunnen komen. Dan heb ik het over Jetro Willems en Danny da Costa. Verder zijn deze posities eigenlijk niet heel dik bezet. Tussen je backs heb je de optie tussen een drietal centrale verdedigers die eigenlijk allemaal even goed zijn, met daarachter nog een groot talent, Evan N’Dicka. Als je dan toch de jeugd de kans wilt geven, zou hij een optie kunnen zijn om direct voor de leeuwen te gooien.

Middenveld

Net als bij je verdedigers, steekt er op het middenveld eigenlijk ook niemand echt bovenuit. Hier zul je dus echt een keuze moeten gaan maken naar aanleiding van de gekozen tactiek en welke spelers daar het beste bijpassen. Zo is Jonathan De Guzman bijvoorbeeld een uitstekende spelmaker, terwijl Gelson Fernandes goed uit de voeten kan als balveroveraar. Makoto Hasebe begint ondertussen aan zijn dertiende opeenvolgende seizoen in de Bundesliga, dus die kan de nodige ervaring in het elftal brengen.

Aanval

Voorin en op de flanken heb je een aantal klasse spelers staan, zoals Ante Rebic, Luka Jovic en Sébastien Haller. Ook heb je met Fransisco Geraldes, Mijat Gacinovic en Marco Fabian nog drie goede opties om te gebruiken achter de spits, mocht dat je voorkeur hebben. Aan de linkerkant heb je als back-up van Rebic ook nog een bekende speler tot je beschikking. Filip Kostic is namelijk gehuurd van Hamburger SV (definitieve overname mogelijk voor € 6,5 miljoen).

Frankfurt-Squad

Beste spelers en grootste talenten

Kevin Trapp

Kevin Trapp Frankfurt Football Manager 2019

Ante Rebic

Ante Rebic Frankfurt Football Manager 2019

Sébastien Haller

Sebastien Haller Frankfurt Football Manager 2019

Luka Jovic

Luka Jovic Frankfurt Football Manager 2019

Evan N’Dicka

Evan N'Dicka Frankfurt Football Manager 2019

[td_smart_list_end]

Aankopen en verkopen

Eigenlijk moet je er als manager alles aan doen om een toptalent als Luka Jovic te strikken. Frankfurt huurt de speler namelijk van Benfica en het is mogelijk om de spits voor € 12 miljoen ook definitief over te nemen, forst minder dan de gelimiteerde afkoopsom van € 45 miljoen die in zijn contract staat. Nu moet het lichten van de optie niet zo moeilijk zijn, maar het is maar de vraag of Jovic ook daadwerkelijk wilt komen. We hebben het zelf geprobeerd en zijn zaakwaarnemer wilt wel wat beloftes hebben, waaronder kwalificatie voor de Champions League en een exorbitante salarisverhoging van zijn cliënt. Wellicht is het dus handiger om dit iets later in het seizoen te proberen. Aan het begin van het seizoen zou je je geld eventueel ook kunnen steken in een goede defensieve middenvelder.

Tactiek

De crux van je tactiek zal hem dus zitten in hoe je het middenveld wilt gaan inrichten. Wij hebben hierin gekozen voor een 4-1-4-1 VM Breed, om zo ook wat defensieve zekerheid te bieden. Als club in de middenmoot zul je namelijk genoeg betere clubs tegenkomen in Duitsland. In deze formatie geeft je assistent aan dat Makoto Hasebe de beste optie is als VM, maar we kunnen ons voorstellen dat je hem vanwege zijn leeftijd (34) vervangt door Lucas Torró. Hierdoor kan je eventueel Jonathan de Guzman inpassen als centrale middenvelder. Ook voor de spitspositie sta je voor een moeilijke keuze tussen Sébastien Haller en Luka Jovic.

Frankfurt-Tactics

Lees ook andere clubgidsen:
Hamburger SV
FC Sochaux
Atalanta Bergamo

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen