FM19 Clubgids: Club Brugge

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Club Brugge

Auteur

Datum

Categorie

Op ongeveer 15 kilometer van de Belgische kust ligt de enorm toeristische stad Brugge. Met twee clubs in de hoogste divisie, die ook nog het stadion delen, is er in deze stad een gigantische machtsstrijd gaande. Club Brugge is sinds jaar en dag de succesvolste club van de stad en werd in het seizoen 2017/2018 nog landskampioen. Tijd om een blik te werpen op Blauw-Zwart.

Clubhistorie

Zoals hierboven al vermeld staat is Club Brugge een erg succesvolle club. FCB wist al vijftien keer landskampioen te worden en won daarbij ook nog eens elf keer de nationale beker. Daarnaast werd er veertien keer beslag gelegd op de Belgische Super Cup.

De basis van dit succes ligt in 1891, toen de club werd opgericht. Na veel gedoe binnen het bestuurlijk orgaan werd Club Brugge in 1920 voor het eerst landskampioen. Na deze titel kreeg Brugge de koninklijke titel en heette de club Royal FC Brugeois. In 1972 ging de club verder onder haar huidige naam: Club Brugge KV.

Club Info Club Brugge

Verwachtingen en budgetten

Het bestuur verwacht minimaal een finaleplek bij de nationale play-offs. Met de huidige selectie en statuur van de club is het echter niet erg ambitieus om hier voor te gaan. Er telt maar één ding: het kampioenschap. Als je deze optie selecteert samen met het behalen van de groepsronde van de Champions League dan stelt het bestuur een transferbudget van iets minder dan vier miljoen euro ter beschikking. Daarnaast mag je werken met een salarisbudget van iets minder dan een half miljoen euro per week. Niet slecht.

Financiën

Club Brugge lijkt op het eerste gezicht een kerngezonde club. Als je kijkt naar de balans dan staat die op ongeveer zes miljoen euro. Als we verder de financiën induiken dan komen we een nettoschuld van ongeveer 25 miljoen euro tegen. Iets waar rekening mee gehouden moet worden.

Financien Club Brugge

Selectie

Selectie Club Brugge

Beste spelers en grootste talenten

Ruud Vormer

Ruud Vormer

Stefano Denswil

Stefano Denswil

Hans Vanaken

Hans Vanaken

Arnaut Danjuma

Bekijk ook onze Spelersgids van Arnaut Danjuma.
Arnaut Danjuma 2018

Wesley

Wesley

Dennis Bonaventura

Dennis Bonaventura

[td_smart_list_end]

Tactiek

Met de spelers die je tot je beschikking hebt kun je veel kanten uit. Wij gaan gemakshalve even uit van een 4-1-2-2-1 opstelling.

DM: Karlo Letica
VR: Dion Cools
VC: Matej Mitrovic
VC: Stefano Denswil
VL: Luan Peres
VM: Marvelous Nakamba
MC: Ruud Vormer
MC: Hans Vanaken
AMR: Dennis Bonaventura
AML: Arnaut Danjuma
SP: Wesley

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen