FM19 Clubgids: CD Tenerife

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: CD Tenerife

Auteur

Datum

Categorie

CD Tenerife is één van de twee profclubs op de Canarische Eilanden. UD Las Palmas heeft de laatste jaren meer succes gehad dan Tenerife en dat zit de eilandbewoners niet lekker. Met enkele goede talenten hoopt Tenerife op korte termijn weer de beste club van de Canarische Eilanden te zijn. Gaat dit lukken onder jouw leiding in Football Manager 2019?

Clubhistorie

Een heel succesvol verleden heeft Tenerife niet. De club werd in 1922 opgericht en speelde sindsdien slechts twee maal Europees voetbal: in 1993/94 en 1996/97. In dat laatste jaar bereikte Tenerife de halve finale van de UEFA Cup, een enorme prestatie voor deze kleine club.

Op nationaal niveau schommelt de club tussen de Primera División en de Segunda División B. De laatste keer dat Tenerife op het hoogste niveau van Spanje uitkwam was in het seizoen 2009/10. De club eindigde dat seizoen als 19e en degradeerde direct weer naar de Segunda División A (nu La Liga 123). Een jaar later sloeg wederom het noodlot toe. Na een dramatisch seizoen degradeerde de club weer en kwam zodoende terecht op het derde niveau. In 2012/13 promoveerde de eilandclub weer en tot op heden houden ze het goed vol in de La Liga 123.

In het seizoen 2016/17 was Tenerife erg dicht bij promotie naar La Liga. In de finale van de play-offs moest alleen Getafe CF nog verslagen worden om te kunnen promoveren. Thuis werd er met 1-0 gewonnen, maar uit bleek Getafe toch een maatje te groot. Het werd 3-1 en zodoende promoveerde Getafe. Een gemiste kans voor Tenerife.

Verwachtingen en budgetten

Dit seizoen is de La Liga 123 sterker dan ooit. Met clubs als Deportivo de la Coruña, Malaga en Granada is het erg lastig voor een kleine clubs als Tenerife om direct te promoveren. Met een beetje geluk kun je echter wel de play-offs halen. Het bestuur verwacht minimaal een plek in het linkerrijtje. Niet erg ambitieus, maar wel realistisch. In het bekertoernooi willen de beleidsbepalers minimaal de Vierde Ronde bereiken. Hiervoor stellen ze een transferbudget van een half miljoen euro en een salarisbudget van €140.000 per week ter beschikking.

Financiën

Van een club op een toeristisch eiland als Tenerife kun je niet verwachten dat er geld in overvloed is. Het totale saldo van de club staat op ongeveer 2,5 miljoen euro. Echter heeft Tenerife nog een nettoschuld van bijna 5 miljoen euro. We kunnen niet stellen dat Tenerife kerngezond is, maar er ligt een basis om mee verder te bouwen. Met spelers als Jorge in je selectie weet je in ieder geval dat je lekker kan cashen als je dat zou willen.

Selectie

Beste spelers en grootste talenten

Alberto

Luis Milla

Filip Malbasic

Jorge Saenz

Bekijk onze spelersgids van Jorge.

Borja Llarena

Javi Alonso (Tenerife onder 19)

Tenerife Javi Alonso

[td_smart_list_end]

Tactiek

CD Tenerife probeert altijd verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Met het spelersmateriaal wat je tot je beschikking hebt is een 4-2-3-1 formatie prima te hanteren. Met Alberto heb je echter ook een erg goede verdedigende middenvelder in je selectie, je zou dus ook voor een 4-1-2-2-1 formatie kunnen kiezen. Gemakshalve gaan we even uit van die tweede optie.

DM: Dani Hernández
VR: Luis Pérez
VC: Jorge
VC: Lucas Aveldaño
VL: Héctor Hernández
VM: Alberto
CM: Aitor Sanz
CM: Luis Milla
AMR: Suso
AML: Filip Malbasic
SP: Nano

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen