FM19 Clubgids: Bali United

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Bali United

Auteur

Datum

Categorie

Ben je de standaard save games in Football Manager 2019 beu en wil je eens wat anders proberen? Neem dan eens een kijkje bij Bali United FC. Deze Indonesische titelkandidaat heeft enkele bekende namen onder contract, denk hierbij aan Melvin Platje, Nick van der Velden en Stefano Lilipaly. Weet jij ooit het Wereldkampioenschap voor clubteams te winnen met deze sympathieke club?

Clubhistorie

Bali United FC werd opgericht in 1989 als Putra Samarinda op het Indonesische eiland Borneo. In 2005 verhuisde de club naar Gianyar op Bali. Hierbij veranderde de clubnaam meteen naar Bali United FC.

In 2009 werd Bali United kampioen in de Indonesische tweede divisie. Na vele jaren zonder successen werd de club in 2017 tweede in de hoogste divisie. Bali United had zelfs een beter doelsaldo dan kampioen Bhayangkara FC, maar het onderlinge resultaat gaf de doorslag. Een enorme teleurstelling voor de club. Komend seizoen gaat Bali United proberen om wèl kampioen te worden.

General Bali United

Verwachtingen en budgetten

De bestuursleden van de club verwachten minimaal een plek in het linkerrijtje. Erg ambitieus is dit echter niet. Met het spelersmateriaal kan Bali United makkelijk meedoen om de bovenste plekken en als je besluit om kwalificatie voor de Aziatische Confederatiebeker als doelstelling te selecteren kun je rekenen op een transferbudget van iets minder dan 1,4 miljoen euro en een salarisbudget van €117.000 per week.

Finances Bali United

Financiën

De balans van Bali United staat op iets meer dan twee miljoen euro. Geen gek bedrag voor een Indonesische club. Of de club winst gaat maken gedurende de seizoen valt nog te bezien, dit omdat de TV- en prijzengelden in het land niet zo hoog zijn. Al met al kunnen we stellen dat Bali United op dit moment een erg gezonde club is.

Selectie Bali United

Selectie Bali United

Beste spelers en grootste talenten

Mahammadou N’Diaye

Mahammadou N'Diaye

Brwa Nouri

Brwa Nouri

Melvin Platje

Melvin Platje

Dallen Doke

Dallen Doke

Ricky Fajrin

Ricky Fajrin

Hanis Saghara (onder 21 ploeg)

Hanis Saghara

[td_smart_list_end]

Tactiek

Als we kijken naar de selectie dan zien we dat Bali United veel spitsen en weinig buitenspelers in huis heeft. Gezien het feit dat Bali United een titelkandidaat in eigen land is, is het niet gek om een 4-3-3 formatie te hanteren. Speel hierin met drie centrale middenvelders en drie spitsen. Hier is onze favoriete opstelling:

DM: Wawan Hendrawan
VR: Geen goede in de selectie
VC: Démerson
VC: Mahammadou N’Diaye
VL: Ricky Fajrin
CM: M. Taufiq
CM: Stefano Lilipaly
CM: Brwa Nouri
SP: Irfan Bachdim
SP: Melvin Platje
SP: Ilija Spasojevic

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen