FM19 Clubgids: Atlanta United FC

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: Atlanta United FC

Author

Date

Category

Atlanta United is één van de nieuwere clubs in de MLS en heeft laatst nog de MLS Cup gewonnen. Spelend in misschien wel één van de mooiste stadions van de wereld wil deze club uit Georgia wil graag de meest succesvolle MLS club ooit worden en gezien de financiën en faciliteiten is dat geen gekke gedachte.

Clubhistorie Atlanta United

Op 16 april 2014 werd bekend dat Atlanta een plek kreeg toegewezen in de MLS. Bijna drie jaar later, op 5 maart 2017 was het dan zover: de eerste wedstrijd van Atlanta United FC in de hoogste Amerikaanse divisie. Inmiddels hebben ze hun eerste prijs al te pakken, begin december 2018 wisten ze de MLS Cup binnen te slepen door met 2-0 te winnen van Portland Timbers.

Filosofieën

Er zijn geen filosofieën waar je aan gehouden wordt. Aangezien je een bepaald aantal zelf opgeleide spelers in je selectie moet hebben is het een must om gebruik te maken van je jeugdopleiding. Ook staat de MLS bekend om haar topspelers. Zlatan, Pirlo, Gerrard, Kaka, allemaal spelers die in de Amerikaanse competitie gespeeld hebben of nog spelen. Wellicht is het een leuke uitdaging om zo’n speler aan te trekken. Het levert je veel geld uit merchandise op!

Atlanta United Info

Verwachtingen en budgetten

De verwachtingen zijn simpel: het winnen van de MLS en de halve finale bereiken van de US Cup. Hiervoor krijg je een transferbudget van €850k en een salarisbudget van anderhalf miljoen euro per week.

Financien

Atlanta United is een erg gezonde club. Misschien wel de rijkste club uit de MLS. De balans staat slechts op 41 miljoen euro, maar dat er veel meer geld in de club zit, dat is duidelijk. Met Artur Blank als eigenaar is het vrij zeker dat de club niet in financiële nood komt.

Selectie

Als je wil starten in de MLS is het noodzaak om je eerst goed in te lezen in de competitieregels. Het aanbieden van contracten en kopen van spelers is namelijk totaal anders geregeld dan in de rest van de wereld. Mocht je de regels snappen dan is het misschien wel de leukste competitie om je selectie compleet te maken. Laten we eens kijken met welke selectie je start.

Je hebt twee doelmannen in je selectie. Brad Guzan en Mitch Hildebrandt gaan het eerste seizoen het doel verdedigen voor je. Brad Guzan zal naar alle waarschijnlijkheid deze concurrentiestrijd winnen.

Defensie

Rechts achterin heb je een klein probleem. Je twee beste backs staan op de disabled-list en het is dan ook vrij zeker dat zij niet speelgerechtigd zijn in het begin. De beste optie na deze twee spelers is Sal Zizzo. Achter hem staat Andrew Wheeler-Ominu. Op links heb je vier opties. De meest logische opties zijn Greg Garza en Chris McCann. Achter hen staan Michael Ambrose en de talentvolle George Bello.

Centraal achterin kun je kiezen uit vijf spelers. Echter zitten hier weer dezelfde twee spelers bij die op de disabled-list staan, namelijk Michael Parkhurst en Franco Escobar. Daardoor zijn Leandro González Piriz en Jeff Larentowicz de beste opties. Als back-up heb je Miles Robinson.

Middenveld

Aangezien 4-2-3-1 de beste tactiek is voor deze selectie gaan we uit van twee centrale middenvelders. Hiervoor heb je Eric Remedi, Miguel Almirón, Darlington Nagbe, Chris Goslin en Kevin Kratz. Die eerste twee hebben onze voorkeur.

Voor de drie posities achter de spits heb je enkele spelers die op alle posities uit de voeten kunnen. Het zal dan ook rouleren worden tussen Miguel Almirón, Ezequiel Barco, Darlington Nagbe, Andrew Carleton en Héctor Villalba. Mocht je geen geschikte rechtsbuiten hebben voor een bepaalde wedstrijd dan kan Julian Gressel daar ook uit de voeten.

Spits

In de spits heb je je beste speler staan. Josef Martínez. Sinds zijn komst bij Atlanta United een absolute doelpuntenmachine. Achter hem staan de talentvolle Brandon Vázquez en Romario Williams.

Atlanta-United-squad

Beste spelers en grootste talenten

Josef Martínez

Josef Martinez

Miguel Almirón

Miguel Almiron

Héctor Villalba

Hector Villalba

Ezequiel Barco

Ezequiel Barco

Andrew Carleton

Andrew Carleton Football Manager 2019

George Bello

George Bello Football Manager 2019

[td_smart_list_end]

Aankopen

De selectie is niet zo dik bezet en zodoende zijn enkele nieuwe spelers een must. De enige posities waar je geen nieuwe speler voor nodig hebt zijn keeper, linksback en spits. Op elke andere positie zou het geen overbodige luxe zijn om nog een mannetje erbij te hebben. Zoek binnen de MLS-regels de juiste spelers en je selectie is klaar voor de titel.

Verkopen

Eigenlijk zijn er weinig mogelijkheden tot verkoop. Als we dan een speler moeten aanwijzen die zou kunnen vertrekken is dat Julian Gressel. Als je zonder rechtshalf speelt is hij eigenlijk overbodig.

Tactiek Atlanta United

De beste tactiek voor deze selectie is, zoals al gezegd, de 4-2-3-1. Een andere tactiek is lastig in te passen met deze selectie. Hieronder zie je onze favoriete basiself. Hiermee houden we geen rekening met spelers op de disabled-list.

Tactiek Atlanta United

Toch liever met een andere club FM19 spelen? Bekijk het overzicht met al onze clubgidsen!

Vorig artikelJosef Martínez
Volgend artikelJasper Schendelaar

Koop FM20

Bestel Football Manager 2020 en ontvang nu 'early access extra's!'

Spelers in onze FM19 DB

Vinícius Júnior

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Vinícius Júnior Leeftijd: 17 (12/07/2000) Nationaliteit: Brazilië Interlands: 0 Lengte: 177 cm Gewicht: 62 kg Voet: Rechts Speler Informatie Club: Real Madrid Contract:...

Troy Parrott

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Troy Parrott Leeftijd: 16 (04/02/2002) Nationaliteit: Ierland Interlands: 0 Lengte: 179 cm Gewicht: 67 kg Voet: Rechts Speler Informatie Club: Tottenham Hotspur Contract:...

Maycon

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Maycon Leeftijd: 20 (15/07/1997) Nationaliteit: Brazilië Interlands: 0 Lengte: 171 cm Gewicht: 66 kg Voet: Links Speler Informatie Club: Shakthar Donetsk Contract: 30/06/2023 Waarde:...

Hamza Mendyl

Paspoort Naam: Hamza Mendyl Leeftijd: 20 (21/10/1997) Nationaliteit: Marokko Interlands: 13 Lengte: 179 cm Gewicht: 73 kg Voet: Links Speler Informatie Club: Schalke 04 Contract: 30/06/2023 Waarde: €4.8M Kosten (2018): €7.5M Salaris p/w: €15k Clausule: Geen Selectie Status: ...

Steven Bergwijn

Paspoort Naam: Steven Bergwijn Leeftijd: 20 (8/10/1997) Nationaliteit: Nederland Interlands: 0 Lengte: 178 cm Gewicht: 78 kg Voet: Rechts Speler Informatie Club: PSV Eindhoven Contract: 30/06/2022 Waarde: €9.75M Kosten (2018): €28M Salaris p/w: €15,5k Clausule: Geen Selectie Status: ...

Lassina Traoré

Paspoort Naam: Lassina Traoré Leeftijd: 17 (12/01/2001) Nationaliteit: Burkina Faso Interlands: 4 Lengte: 183 cm Gewicht: 74 kg Voet: Rechts Speler Informatie Club: Ajax Contract: 30/06/2023 Waarde: €180k Kosten (2018): €1.5M Salaris p/w: €2,2k Clausule: Geen Selectie Status: ...

Laatste FM20 Nieuws