FM19 Clubgids: 1.FC Köln

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: 1.FC Köln

Auteur

Datum

Categorie

Het is eind februari en daarmee bijna tijd voor carnaval. En wat is het grote middelpunt van dit feest bij onze Oosterburen? Juist, dat is Keulen. Uit deze stad in het zuiden van Duitsland komt bovendien 1. FC Köln, een gevallen grootmacht in het Duitse voetbal, die het verdient om weer eens naar successen te worden geleid.

Clubhistorie

1. FC Köln bestaat pas in zijn huidige vorm sinds 1948. Het ontstond uit een fusie tussen Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07, twee clubs die tot op dat moment nog weinig in de melk te brokkelen hadden. De club speelde binnen enkele jaren al op het hoogste niveau in Duitsland en behoort ook al snel daar tot de subtoppers.

Vanaf 1959 komen voor een groot deel de gloriejaren van de club uit Keulen. De regionale liga wordt vier jaar op rij gewonnen en eenmaal wordt ook het algehele kampioenschap binnen gehaald. Als in 1963 dan ook de Bundesliga in wordt gevoerd, is 1. FC Köln dan ook een van de topfavorieten. Met een eerste en een tweede positie in de eerste twee seizoenen, is die favorietenrol meer dan terecht te noemen.

Na deze gloriejaren blijven Die Geißböcke tot 1998 onafgebroken actief op het hoogste niveau in Duitsland. In die periode wordt nog viermaal de beker en een keer het landskampioenschap gepakt. Na de eerste degradatie is het nooit meer echt goed gekomen met de club, afgezien van een stuiptrekking in het seizoen 2016-2017, waarin het zich weer kwalificeerde voor Europees voetbal. Inmiddels speelt de club echter alweer op het tweede niveau.

Club Info Koln

Verwachtingen en budgetten

Er telt voor Köln dit jaar maar één ding: promotie via een kampioenschap. Voor iets anders doen de fans en het bestuur het niet. Natuurlijk geen makkelijke opgave met bijvoorbeeld een HSV dat hetzelfde zal willen bereiken. In de beker wil de club graag dat je de eerste twee rondes overleeft. Afhankelijk van de loting, zou dat gewoon moeten kunnen.

De budgetten die de club je geeft, zijn vooral ruim genoeg om de huidige selectie netjes in stand te houden. Je krijgt zo’n 3,5 miljoen om aan transfers uit te geven en krijgt een loonbudget waarin nog ruimte zit voor het aantrekken van ongeveer één goede speler voor het eerste elftal. Bedenk je echter wel: het bestuur geeft je wel een extra doel mee. Je moet in je weg omhoog ook nog ruime aandacht besteden aan het ontwikkelen van jeugdspelers en deze ook hun kansen geven in het eerste elftal.

Financiën

Een punt waarover je niet echt na hoeft te denken in Keulen, zijn de financiën. Met een enorme som geld van 57,5 miljoen op de balans en daar tegenover slechts twee leningen van in totaal 12,25 miljoen, die bovendien al na anderhalf jaar afgelost zullen zijn, kun je in alle rust bouwen aan de club.

Financien Koln

Selectie

Selectie Koln

Beste spelers en grootste talenten

Jonas Hector

Jonas Hector

Timo Horn

Timo Horn

Jorge Meré

Bekijk ook onze spelersgids van Jorge Mere.

Jorge Mere 2018

Salih Özcan

Salih Ozcan

Nikolas Nartey

Nikolas Nartey

Marvin Obuz

Marvin Obuz

[td_smart_list_end]

Tactiek

Köln is een topclub op het tweede niveau in Duitsland en dat is ook wel af te zien aan de selectie. Deze is veelzijdig, waardoor je zelf kan bepalen op welke manier je graag het kampioenschap naar Keulen wilt proberen te halen. Wij gaan maar even uit van een 4-2-3-1 opstelling om zo veel mogelijk van de uitstekende middenvelders uit de ploeg kwijt te kunnen, al is de spoeling op de vleugel wel redelijk dun, onder andere door de lange blessure van Marcel Risse.

DM: Timo Horn
VR: Benno Schmitz
VC: Jorge Meré
VC: Frederik Sørensen
VL: Jonas Hector
CM: Vincent Koziello
CM: Salih Özcan
AMR: Christian Clemens
AMC: Louis Schaub
AML: Dominick Drexler
SP: Jhon Córdoba

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste ScoutsBeste fysio’s – MU Data Update

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen