FM19 Challenge: Birmingham Challenge

Home Football Manager 2019 FM19 Challenge: Birmingham Challenge

Auteur

Datum

Categorie

Het voetbal in Engeland wordt al jaren gedomineerd door clubs uit Londen, Manchester en Liverpool. Clubs als Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur kent iedereen die het Engelse voetbal een beetje volgt. Echter, er is één grote stad uit Engeland die flink ondervertegenwoordigd is in dit rijtje.

Als we namelijk kijken naar het aantal inwoners, is Birmingham de tweede stad van Engeland. Met een inwonertal van 1,1 miljoen in de stad zelf en 2,6 miljoen als we alle voorsteden ook meetellen, zou je denken dat hier voor voetbalclubs ook een vruchtbaar achterland moet liggen om succes op te bouwen.

Toch blijven de clubs uit Birmingham en omgeving achter bij de clubs uit de drie eerder genoemde steden. En het wordt eens tijd dat daar verandering in gaat komen!

De Birmingham challenge is dan ook niet al te lastig in invulling: jij als manager neemt een club uit Birmingham of omgeving onder je leiding en zorgt ervoor dat de stad trots kan zijn op jouw prestaties. Daarvoor zullen dus titels in de Premier League moeten worden behaald en zal ook op Europees vlak de naam van Birmingham als voetbalstad moeten worden gevestigd.

De clubs

In de afgelopen week hebben we de clubs waarmee je aan de slag kan uitgelicht middels clubgidsen. Hieronder hebben we een lijstje met clubs uit Birmingham en omgeving die in een speelbare competitie in FM uit komen, met in het heel kort waarom je deze club zou kunnen kiezen om deze challenge mee te starten:

  • Wolverhampton Wanderers: reeds actief in de Premier League en kapitaalkrachtig.
  • Aston Villa: de oudste club met de grootste geschiedenis.
  • West Bromwich Albion: rijke club met ook een ruime geschiedenis in het Engelse voetbal.
  • Birmingham City: club uit het absolute centrum van Birmingham, maar wel met een slechte financiële positie.
  • Walsall: uitdaging met een club die nooit hoger heeft gespeeld dan het tweede niveau.
  • Solihull Moors: voor de echte doorzetters, een nog vrij nieuwe club van het vijfde niveau.

Pak je deze challenge op en vind je het leuk om je mede-forumgenoten hiervan op de hoogte te brengen? Neem dan een kijkje op ons forum!

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen

De vijf grootste talenten uit Afrika

In deze gids behandelen we de grootste talenten uit Afrika, die de overstap naar Europa nog niet gemaakt hebben. Weten zij ooit in de voetsporen te treden van spelers als George Weah, Samuel Eto'o en Yaya Touré?

Keuken Kampioen Divisie: de vijf beste spelers

Elke speelronde kun je weer verrast worden door de Keuken Kampioen Divisie. Bizarre uitslagen, doorbrekende talenten en fenomenale doelpunten. Wat zijn eigenlijk de vijf beste voetballers op dit niveau volgens Football Manager?

Clubgids US Sassuolo

Honderd jaar geleden werd US Sassuolo opgericht. Ze wisten zich in de afgelopen jaren op te werken in de Italiaanse voetbalpiramide. Redenen genoeg om de club eens onder de loep te nemen.