FM-verhalen in de schijnwerpers

HomeFootball Manager 2021FM-verhalen in de schijnwerpers

Auteur

Datum

Categorie

Sinds jaar en dag wordt er door veel users van ons forum fanatiek geschreven en gepost over hun lopende games in FM. In de manier waarop zij hun voortgang presenteren, is veel creativiteit terug te zien. Dit maakt van het subforum Verhalen een goed bezocht en veel gelezen platform. Aan het einde van elke maand wordt één user met zijn verhaal in de schijnwerpers gezet. Een overzicht van de prijswinnende verhalen in FM21.

November: Knokke voor de winst!

User Fantasy begon zijn FM-avontuur aan de Belgische kust bij het toen nog kleine Knokke. In de loop der jaren maakte hij van de club een gerespecteerd elftal in Europa en nam de interesse van grote clubs toe. Een verrassende overstap naar de MLS volgde. Ook in New York ontstond niets minder dan een succesverhaal, waarop de oceaan werd overgestoken richting Zuid-Afrika. Het begint er sterk op te lijken dat hier sprake is van een FM-wereldreis! Een heldere presentatiestijl, duidelijke doelstellingen en een prettig te lezen verhaal maakten van Knokke voor de winst! de eerste IDS.

December: De Gouden Knuppel

Een heel ander soort verhaal kwam van user Titan, die een personage uit Sierra Leone in het leven riep: Mahmadu. Een gelukkige tijd kende hij niet in Afrika, maar een geslaagde vluchtpoging richting Europa en wat hulp van nieuwe vrienden leverden hem een klein baantje op bij een club in Luxemburg. Bij Junglinster werden de fijne kneepjes van het trainersvak geleerd, waarna vier jaar later een overstap naar OH Leuven werd gerealiseerd. De avonturen van Mahmadu in De Gouden Knuppel werden gewaardeerd met een IDS-verkiezing.

Januari: The dream will continue… #SamenSterker

Toevalligerwijs speelt ook de derde IDS-verkiezing in FM21 zich af in Leuven. User V-Traxx toonde zich een ware fan en volger van OH Leuven en gaf zijn volgers een heldere, sterke uiteenzetting over de ontwikkelingen van zijn favoriete club over de afgelopen jaren. Na die uitgebreide geschiedenis zat er maar één ding op: zelf het roer overnemen in het stadion Den Dreef in Heverlee. De ontwikkelingen in FM sloten vervolgens naadloos aan op de introductie. Daarnaast bleef V-Traxx strooien met interessante achtergrondinformatie in het prijswinnende The dream will continue… #SamenSterker.

Februari: drie winnaars!

In een democratisch proces van stemmen kan er soms een dubbele winnaar komen. Tot zover niets nieuws op ons forum, maar wat wel nieuw was, was het feit dat liefst drie verhalen de grootste waardering kregen.

We beginnen met The Music City MiracleOpvallend genoeg speelt dit verhaal van user ElMarcos zich niet binnen de FM-wereld af. In plaats daarvan is gekozen voor het delen van een game uit het spel Madden NFL. De schrijver kruipt in de huid van Leif, een talentvolle quarterback die aan het begin van zijn carrière staat. We volgen de footballspeler in zijn persoonlijke leven en op zijn weg naar een basisplaats bij de Tennessee Titans. De NFL-wereld is hard; hoe gaat Leif daarmee om?

De tweede winnaar van februari werd het verhaal van user Lupus, die als Juan Carlos Valerón aan de slag ging bij het Spaanse Las Palmas. De volgers leerden de geschiedenis van Valerón kennen en kregen een diepgaand inzicht in diens tactische overwegingen. Onder zijn leiding promoveerde Las Palmas naar het hoogste niveau. Helaas was het bestuur ongeduldig en kwamen de successen in de Primera Division niet snel genoeg. Gelukkig voor Valerón was de Europese interesse groot genoeg en vond hij een functie elders. Waar? Dat lees je in El Flaco!

Ook was er een IDS voor het verhaal van user Scoiattolo die een verhaal van enkele jaren geleden weer oppakte en nieuw leven inblies. Nog altijd volgen de lezers de avonturen van Senne Rossi; een man die alle functies binnen het voetbal kan bekleden: scout, TD, bondscoach, clubcoach. Wat hij ook doet, Rossi doet het altijd met passie en is niet bang zijn mening te verkondigen. Elke update wordt met veel aandacht gemaakt en dat werd door de volgers van dit verhaal gewaardeerd. Senne Rossi, inmiddels in FM19 aanbeland, laat op dit moment zien wat hij in het mooie Cagliari kan klaarspelen.

Maart: Stade de Reims | Champagnevoetbal in de geest van Kopa

Nummerke10 is geen onbekende naam binnen de verhalensectie van ons forum. Tijdens FM20 verdiende hij met een langlopende game al eens de IDS-verkiezing en ook nu heeft hij dit weer voor elkaar gekregen met een interessant verhaal waarin de geest van Reims-legende Raymond Kopa ronddwaalt. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw stond Kopa aan de wieg van enkele landstitels. Nu, in FM21, moeten er nieuwe hoogtijdagen komen voor de Franse club. Iets wat Nummerke10 voor elkaar krijgt. In Stade de Reims | Champagnevoetbal in de geest van Kopa worden we verblijd met verzorgde updates, spanning in de competities en een club die hard aan het groeien is.

April: SSD Palermo | De roze feniks

De meest recente maandwinnaar is user RubenS2, die op een gegeven moment vastbesloten was om het gevallen Palermo weer terug naar de Seria A te loodsen. De game speelt zich af in FM20 en kent direct een vliegende start; binnen de kortste keren was de feniks in het roze shirt herrezen en ontvingen de Sicilianen weer ploegen als Juventus en Internazionale. Het bouwen aan een topteam ging gestaag verder en de lezers van SSD Palermo | De roze feniks kunnen dit verhaal uitstekend volgen door een overzichtelijke presentatiestijl en een duidelijke schrijfwijze. Neem dus snel eens een kijkje hoe deze club er nu voor staat!

Bovenstaande verhalen zijn natuurlijk slechts een selectie van alle verhalen die dagelijks met ons gedeeld worden. Benieuwd welke avonturen je nog meer kunt volgen, of zin om zelf een verhaal te starten? Kijk dan eens hier!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen