Finaleronde Novelle van het Jaar

NvhJ avatarHoewel vele virtuele managers al bezig zijn met de aankomende editie, kijken wij nog even achterom naar het afgelopen jaar. De Novelle van het Jaar zal zeer spoedig worden uitgereikt want op het moment zijn er nog maar zes kandidaten, van de elf in totaal, die kans maken op deze eervolle vermelding. Het belooft een zeer spannende finale te gaan worden want er staan zes novelles tegenover mekaar, die niets voor elkander onder doen. Allen hebben ze laten zien te beschikken over een dosis doorzettingsvermogen, waarvan één in het bijzonder. Daarnaast behoren ze allemaal, zowel grafisch als tekstueel, tot de beste novellen die we in de afgelopen jaren hebben gezien op MU. Stemmen op de Novelle van het Jaar kun je hier doen!

“A Blue Sky with Belgian Stars” van Scoiattolo werd al geopend vlak na de release van FM11. 28 november 2010, om precies te zijn. De inmiddels 117 pagina’s tellende novelle is er één om trots op te zijn. Scoiattolo komt al zes jaar lang met grafisch puike updates en kruipt hierbij in de huid van Senne Rossi. Het afgelopen jaar (IRL) stond hij onder contract bij Coventry City en verkreeg daar een heldenstatus. Hij wist het eerste kampioenschap ooit aan de club te schenken en maakte dit mogelijk door o.a. een subliem transferbeleid.

“Het Chagrijn Overboord” van Kloppie is een novelle die vooral grafisch hoogstaand is hoewel de maker tekstueel ook niet achter blijft. Dit geeft nog maar eens aan hoe goed de updates zijn! Kloppie speelt in op de actualiteit door FC Twente onder zijn hoede te nemen en alle gebeurtenissen IRL mee te nemen in zijn game en verhaal. Ondanks dat het verhaal nog maar één seizoen onderweg is, geeft het algehele gevoel van de novelle het idee dat Kloppie al jaren aan het bouwen is aan de club.

“Het eerbetoon aan Cruijff” van Minitolluz wordt opgebouwd vanuit een goede verhaallijn. Hij kruipt in de huid van Trustfull die de overstap van Ajax naar Feyenoord maakt. In zijn eerste seizoen wordt meteen de titel mee naar huis genomen en ook het daaropvolgende seizoen is deze prijs voor Feyenoord. Na een meningsverschil met het bestuur beland Trustfull bij Valencia en wat hij daar allemaal bereikt, is gewoon magnifiek.

“Niejo101’s Journeyman Career” van Niejo101 is er één om je vingers bij af te likken. Althans, als je van tekstuele novelles houdt. De challenge die hij aangaat is er één die inmiddels klassiek te noemen is, onder de FM-uitdagingen. Niejo101 weet zijn prestaties en de gebeurtenissen op een levende wijze te omschrijven en als je eenmaal begonnen bent aan zijn prachtige verhaal, gaat deze in één ruk uit.

“Midzomerdroom” van Marius is een novelle die voortborduurt op de popularisatie van IJsland. Met de resultaten worden vele harten gestolen door de lezers. Het verhaal wordt door Marius goed neergezet. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de wedstrijden maar ook aan de voorbeschouwingen en analyses van de wedstrijden. Dit alles in goed geschreven updates waar de kwaliteit vanaf druipt.

“FARGO” van RobBouwman is eveneens een tekstuele novelle. RobBouwman is een geboren schrijver. De wijze waarop hij humor, verboden woorden en realisme tot elkaar brengt is uitmuntend. Nu kan ik wel wat vertellen over de inhoud van deze novelle of beschrijven wie de hoofdpersonen zijn, maar dan bevind ik mij vanzelfsprekend op glad ijs. Iets met een spoiler alert. En dat is juist wat ik graag wil voorkomen. Binnen een uur kun je de gehele schrijftentoonstelling teruglezen en ik kan je verzekeren dat dat de moeite waard is.

“008, License to Score” van Vilhena neemt je mee in het hoofd van ‘Van the Man’ door te beginnen als hoofdtrainer van FC Den Bosch. De club waar ‘Van Gol’ een grote voorliefde voor heeft. De verwachting was dan ook dat hij hier een aantal jaren trainer zou blijven. Niets was minder waar. Na ruim één seizoen was er een plotselinge wending in het verhaal. Een verfijnde schrijfwijze en de grafische updates maken “008, License to score” dan ook een must-see novelle voor iedereen die van plotselinge wendingen houdt. Voor iedereen die van grafische klasse houdt, maar vooral ook voor iedereen die van ‘Van the Man’ houdt.

Nogmaals; stemmen doe je hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here