Feyenoord Rotterdam

Alweer zeventien jaar geleden. Wanneer iemand dat zegt, gaan alle alarmbellen rinkelen in en om Rotterdam-Zuid. Niet alleen in en om Rotterdam-Zuid, tegenwoordig leeft het natuurlijk meer dan anders. Want waar het Feyenoord momenteel natuurlijk voor de wind gaat, zijn ze nog lang niet op het moment waar ze willen zijn: aan het einde van het seizoen bovenaan in de Eredivisie. Zoals gezegd gaat het de Rotterdammers voor de wind, overtuigend winterkampioen en ook heel overtuigend door in de beker. Niets aan het handje zou je zeggen, maar wat nou als er wederom een serie van zeven nederlagen komt? Is de ploeg van Van Bronckhorst echt volwassener? Kunnen ze met de druk omgaan? En misschien nu nog wel belangrijker: maak jij ze kampioen in FM?

Clubgegevens

Volledige naam: Feyenoord Rotterdam
Bijnaam:
Jaar van oprichting: 1908
Competitie: Eredivisie
Prognose: 3e
Speelt Europees: Ja, Europa League
Stadion: De Kuip, capaciteit van 51,577
Beoordeling trainingsvelden: Zeer goed trainingscomplex
Beoordeling jeugdopleiding: Zeer goed jeugdcomplex en uitstekende jeugdopleiding
Balans:€ €12.456.594,00
Transferbudget:€ €1.999.999,00
Loonbudget:€ €759.303,00 p/m (€784.659,00 p/m in gebruik)

Financiën & Faciliteiten
Aan de start van een nieuwe game in Rotterdam-Zuid krijg je, na zeer zware jaren, eindelijk te maken met een gezonde club. De afgelopen jaren is er zowel uitstekend ingekocht als verkocht. Dit resulteerde in zwarte cijfers op de balans, iets waar ze een aantal jaar terug alleen maar van konden dromen. Ook aan de huidige voorzieningen bij de club hoeft weinig te veranderen. Er staat zowel een geweldig trainings- als jeugdcomplex en ook de jeugdopleiding heeft de afgelopen jaren genoeg vruchten afgeworpen. Hierin vind je dus ook iets waar je zeker gebruik van moet maken. Wel ligt er op het gebied van het stadion een kritiek puntje. Wil je namelijk doorgroeien naar zowel absolute nationale als internationale top zal je met de tijd mee moeten gaan. Kies je dan voor een compleet nieuw stadion, zoals in het echt waarschijnlijk staat te gebeuren, of ga je voor een rennovatie en verbouwing van De Kuip?

Selectie/versterkingen & tactische mogelijkheden
Wanneer je de selectie beter onder de loep neemt, kan je concluderen dat je een hele uitgebalanceerde selectie onder je hoede hebt. Op doel heb je met de twee blessures van Hahn en Vermeer een beetje pech, maar Jones is zeker ook een hele goede keeper. In de verdediging heb je enkele geweldige (voor Eredivisie begrippen) spelers lopen. Met Sven van Beek, Rick Karsdorp en Terence Kongolo heb je namelijk niet alleen drie spelers die het niveau hebben wat je zal moeten nastreven, ook kunnen zij allemaal nog een stuk beter worden in de toekomst. Op het middenveld heb je met Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena en Jens Toornstra drie toppers voor nationale begrippen, maar als we dan voorin komen, is het allemaal wat minder breed. Een 4-2-3-1 Breed systeem is zeker een opstelling die je zal moeten overwegen en al snel kan je dan concluderen dat je dan in de breedte wat tekort komt. Je hebt met Elia en Berghuis wel twee spelers die voldoen voor een basisplaats, maar je hebt eigenlijk alleen Bilal Basacikoglu achter de hand. Nicolai Jorgensen kan weliswaar hier ook spelen, maar hij is toch eigenlijk je eerste spits. Met Dirk Kuyt en Michiel Kramer nog achter de hand is het niet per se een noodzaak om hier nog een versterking voor te halen. Wil je je versterken in de zomer, zou ik kiezen voor een extra buitenspeler!

Rick Karsdorp, misschien wel je grootste talent in je selectie

Uitdaging
De grootste uitdaging die je bij Feyenoord ligt, zal niet liggen in het winnen van het landskampioenschap. Waar het in het echte leven nu wel wat dichterbij is dan de afgelopen jaren, is het in FM niet het grootste kunststukje wat je kan uitvoeren. De grootste uitdaging in FM is om je jeugdopleiding van een hoog niveau te houden en vooral hiermee aan de slag te gaan. Zoals gezegd is nationaal succes niet heel moeilijk, maar Europees succes is dat natuurlijk wel. Met veel transfers is het nog steeds een grote uitdaging gezien de geringe opbrengsten in de Eredivisie. Maar wil je echt uitgedaagd worden, gebruik dan alleen eigen jeugd, of in ieder geval zoveel mogelijk aangevuld met Nederlandse talenten. Zelf ben ik ervan overtuigd dat er genoeg uitdagingen bij Feyenoord liggen en hopelijk hoef ik volgend jaar niet meer te typen dat je het eerste kampioenschap in achttien jaar weer in Rotterdam-Zuid moet bezorgen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here