Fanverhalen

We weten allemaal waar we elk jaar weer aan beginnen als de nieuwe Football Manager uitkomt: we gaan weer menig uurtje kwijt zijn het komende jaar! Het is geen verslaving, het is pure liefhebberij. En allemaal hebben we in al die jaren spelen wel onze anekdotes, gebruiken, trucjes en eigenaardigheden opgedaan. In dit artikel lichten we een aantal antwoorden uit die een drietal fans van het spel gaven op een aantal vragen die hun werden voorgelegd over ons gedeelde favoriete tijdverdrijf.

Wat maakt Football Manager zo verslavend?
“Het creëren van een team en de wereld veroveren. Dat is iets geweldigs.”

En is de wereld veroveren je ook ooit gelukt?
“Jazeker. Dat was met Cambuur Leeuwarden met Football Manager 2013. Zoiets is een proces. Je begon aan de Jupiler League en aan de hand van scouting en wat leuke spelers bereik je de top. Het eerste seizoen werden we kampioen en drie à vier jaar daarna wonnen we de Eredivisie.

In Europa ging dat vrij snel. In het eerste Europese seizoen direct kwartfinale Europa League en een paar jaar daarna de Champions League winnen van Arsenal (na verlenging). Dan ben je wel even heel trots. Het jaar daarna nam ik ontslag en ging ik naar een andere club. Je moet immers stoppen op je hoogtepunt.”

Op welke momenten besefte je dat je te veel in FM op ging?
“In 2015 was ik met mijn ouders op vakantie in Italië en toen had ik net een goede save file met Dinamo Zagreb. Dus terwijl het buiten bloedheet was, zat ik urenlang in mijn hotelkamer te spelen.

En waar normale mensen met een boek op het strand liggen…
“Haha ja absoluut. Dan zei ik tegen m’n ouders: ‘ik ga even naar mijn hotelkamer’. Kwam ik pas twee uur later weer terug. Dat krijg je als het zo’n geweldige game is!”

Wat maakt Football Manager nu zo anders dan FIFA?
“Als kind speelde ik altijd tijdens mijn schooltijd met een kameraadje FIFA en dergelijke. Maar uiteindelijk vond ik dat heel fake, omdat je met een club als Ajax Ronaldo en Messi kunt kopen als je het geld hebt. Met Football Manager is dat niet alleen veel leuker, maar ook veel echter. Je moet bankzaken op orde hebben en als je goed genoeg bent kun je ook daadwerkelijk stappen maken.”

Dit artikel bevat een aantal hoogtepunten uit het originele artikel afkomstig van Vrijmibro. Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here