Ezequiel Barco

153

Ezequiel Barco was afgelopen seizoen één van de smaakmakers bij de MLS-kampioen Atlanta United FC. Onder de nieuwe trainer Frank de Boer zal hij zeker zijn van een plekje in het eerste elftal, maar misschien lonkt een transfer naar Europa ook wel. We nemen hem onder de loep in Football Manager 2019.

Spelerspaspoort

Naam: Ezequiel Barco
Nationaliteit:Argentinië
Leeftijd: 19 (29/09/1999)
Lente: 167 cm
Gewicht: 67 kg
Voet: Rechts
Club: Atlanta United
Contract: 31/12/2022
Positie: Aanvallende middenvelder
Waarde: €4.8M
Kosten in 2018: €30M
Salaris p/w: €23.5k

Transfer informatie

Als trainer van Ajax hebben we geprobeerd Barco vast te leggen. Atlanta United ging akkoord met een transfersom van dertig miljoen euro. Barco wilde echter niet tekenen omdat hij pas net bij zijn club zit en dus lijkt het niet mogelijk om hem in de eerste transferperiode vast te leggen. Wellicht dat een bod met een club als Real Madrid hem wel kan verleiden tot een transfer

Sterke punten
+ Strafschoppen
+ Techniek
+ Flair
+ Lef
+ Uithoudingsvermogen
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Afwerken
– Anticiperen
– Evenwicht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Ezequiel Barco – 2018

Ezequiel Barco 2018

Barco wordt bij zijn club gezien als een bepalende speler. Gezien zijn kwaliteiten is dit ook niet meer dan terecht. Een plekje in de basiself is dan ook een zekerheid.

2Ezequiel Barco – 2028

Ezequiel Barco 2028

Barco verliet Atlanta United in 2020. Hij transfereerde voor bijna tien miljoen euro naar Werder Bremen. In de winter van 2023 maakte hij een pikante transfer. Hij tekende een contract bij concurrent Schalke 04, dat ongeveer 22,5 miljoen euro over had voor de dribbelaar.

In Gelsenkirchen wist hij het echter nooit waar te maken. Na verhuurperiodes bij River Plate en Hoffenheim hield hij het in 2026 voor gezien. FC Köln nam de Argentijn voor ruim elf miljoen euro over van Schalke en heeft bij die club nu een basisplaats te pakken.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update