Extra competities toevoegen via Steam

HomeFootball Manager 2021Extra competities toevoegen via Steam

Auteur

Datum

Categorie

Ondanks de zeer uitgebreide database van Football Manager waarin je op bijna alle continenten in meerdere landen kunt managen, hoopt iedereen soms dat er een bepaalde competitie wordt toegevoegd aan het spel. Met de komst van de Canadese Premier League in 2020 was er weer eens een nieuwe competitie direct speelbaar gemaakt. Wil je bijvoorbeeld in Oceanië aan de slag, vind je één land in heel Afrika wat weinig, of mag de Nederlandse competitiestructuur voor jou wel wat uitgebreider, dan kun je ervoor kiezen om via Steam een aantal extra competities toe te voegen. In deze gids leggen we je uit hoe dat werkt.

Disclaimer

Door vanuit Steam competities toe te voegen, voeg je bestanden aan je FM-map toe die door anderen zijn gemaakt. Dit betekent enerzijds dat SI (en ook Managers United) niet verantwoordelijk is voor deze content, en anderzijds dat het voor kan komen dat sommige competities niet geheel volgens het werkelijke format zijn ingedeeld.

Het zoeken en kiezen van competities

Laten we starten met een korte instructie over het toevoegen van een extra competitie. Hiervoor gebruiken we Steam. Vanuit de Workshop van Football Manager 2021 kun je de gewenste bestanden vinden. Je komt in de workshop door vanuit het startscherm van Steam, via de button Community naar Workshop te gaan, zie afbeelding:

image.png.bf7564e2632f7049a610e2b5688cfbac.png

Via de zoekfunctie aan de rechterkant van het beeldscherm kun je vervolgens op zoek gaan naar de workshop van de betreffende game, in dit geval dus Football Manager 2021. Hier zie je overigens dat er voor eerdere versies uit deze reeks ook workshops bestaan. De uitleg die we in deze gids geven, geldt ook voor die versies.

image.thumb.png.e5bcd4276de68bbd154e18ec50277719.png

Nu je in de workshop bent aanbeland, krijg je een aantal populaire items van de afgelopen periode te zien. Om te zoeken op competities, is het handig om eerst de tag ‘League & Data Updates’ te activeren aan de rechterkant van het beeldscherm. Hiermee filter je al veel bestanden die je niet nodig hebt wanneer je naar extra competities zoekt. Goed, nu blijven er nog altijd meer dan 3.000 items over. Wat nu?

Om verder te filteren gebruiken we wederom de zoekfunctie. Voor nu willen we de mogelijkheden in Afrika iets uitbreiden door de competities van Egypte toe te voegen. Het is aan te raden om op de Engels- of Franstalige naam van een land te zoeken, aangezien de meeste uploaders hun werk in een van deze twee talen publiceren. De zoekterm wordt dus ‘Egypt’. Dit leidt op moment van schrijven tot die volgende resultaten:

image.thumb.png.f5c2fb352c6e384de9acd41b519e5195.png

Zoals je ziet, is er gefilterd op league & data updates-files die het woord Egypt bevatten. Dit zou je voor elk willekeurig land zo op kunnen pakken. Onder de naam van elk bestand dat je kunt kiezen, zie je de maker van het bestand staan. Sommigen van hen doen dit werk al jaren en hebben een goede (of slechte) naam opgebouwd in de FM-community. We raden het aan om in ieder geval de reacties van andere gebruikers te lezen. Die vind je door naar het item te gaan en daar naar beneden te scrollen. Wil je ervaringen horen van onze eigen MU-community, stel je vraag dan eens in onze helpdesk.

De schrijver van dit artikel heeft eerder gewerkt met de items van @[email protected] en kiest er daarom voor deze instructie met dat betreffende item voort te zetten. De instructie kun je toepassen op elk gewenst item van jouw persoonlijke voorkeur.

Competities toevoegen

Wanneer je weet welke competitie(s) je wilt gaan gebruiken, is het eenvoudig om deze toe te gaan voegen aan je eigen bestanden. Dit doe je namelijk door op de groene knop ‘abonneren’ te klikken. Hierdoor komt het bestand automatisch in de map Mijn Documenten/Sport Interactive/Football Manager 2021/editor data te staan.

image.png.f0a425541c22ad9c8ca30f74b7500d02.png

Zoals je wellicht hebt opgemerkt, hebben sommige uploaders een eigen Megapack aangemaakt waarin ze al hun competities hebben samengevoegd. Je kunt je in één keer abonneren op alle competities, of je kunt een selectie van competities één voor één toevoegen. Omdat wij naast Egypte nog een paar Afrikaanse landen willen toevoegen, abonneren we ons ook nog op de items voor Ivoorkust en Marokko. Ook deze bestanden belanden in de zojuist genoemde bestandsmap.

Toegevoegde competities activeren Football Manager

Het is niet mogelijk om in een lopende game een competitie toe te voegen die niet standaard beschikbaar is gesteld door SI, dus we gaan een nieuwe game starten in de carrièremodus. Bij het aanmaken van een nieuwe game, kun je de gewenste database kiezen (rechtsboven in je beeldscherm). Dat is de plek waar je de competities kunt toevoegen waarop je je zojuist geabonneerd hebt, waarna je op ‘bevestigen’ klikt. Let op:

1.      De meeste bestanden zijn niet geconfigureerd met de 21.3.0-update van Sports Interactive en kunnen in dat geval niet geactiveerd worden. Vanuit de Football Manager 2021-database kan dit wél.

2.      De competities activeren betekent niet dat ze direct speelbaar zijn; dit leggen we in de volgende stap uit.

Klik op ‘bevestigen’ als je je keuze hebt gemaakt. Vervolgens kies je voor ‘geavanceerde configuratie’. ‘Snel starten’ werkt nu namelijk niet meer. We komen nu in het scherm terecht waar je de actieve competities kunt kiezen. Het spel zelf maakt vaak al een voorselectie, maar via ‘competities toevoegen/verwijderen’ kun je deze selectie aanpassen.

In de vorige stap hebben we Ivoorkust en Marokko als extra landen geselecteerd. Zoals we nu zien, zijn deze ook kiesbaar, waardoor onze opties in Afrika vergroot worden.

image.thumb.png.7f1202bede8e5672095d6ccd12e9331e.png

Klik op ‘bevestigen’ en je bent weer terug in het scherm waar de actieve competities zichtbaar worden. Hier kun je nog een paar instellingen wijzigen, zoals het aantal divisies dat je speelbaar wilt maken (let op: hoe meer divisies, hoe langzamer je spel op den duur wordt) en in welke modus je de competities mee wilt laten draaien (speelbaar of alleen kijken). Ter aanvulling:

1.      Wanneer je voor alleen kijken kiest, dan draaien de competities op de achtergrond mee en zie je hoe deze zich ontwikkelen. In de game zelf kun je er op een gegeven moment voor kiezen om ook deze competities speelbaar te maken.

2.      Het is niet per se noodzakelijk om alle competities te activeren die je aan de database hebt toegevoegd. Op een later moment kun je de toegevoegde competities in de game laden die je bent gestart. Met de standaard-FM-competities is dit zelfs altijd mogelijk.

Het speelbaar maken en/of inladen van competities gedurende je game doe je door in-game op de FM-button te klikken en te kiezen voor ‘competities toevoegen/verwijderen’.

Ik kom na het toevoegen van competities niet meer in het startscherm van FM wanneer ik het spel opnieuw opstart!

Zoals we in de disclaimer aangaven, plaats je bestanden in de editor-map die door externen zijn gemaakt. Het komt regelmatig voor dat FM niet meer in het startscherm wil komen wanneer je je op heel veel competities hebt geabonneerd, bijvoorbeeld door je te hebben geabonneerd op een megapack. De oplossing is dan eenvoudig: verwijder in de map Mijn Documenten/Sport Interactive/Football Manager 2021/editor data de toegevoegde bestanden en start FM nogmaals op. Games/carrières die je al was gestart met extra competities, gaan hiermee niet verloren en blijven speelbaar.

Andere Football Manager hulpgidsen

Verborgen kosten bij contractonderhandelingen
Een club maken in Football Manager
Het karakter van een speler
Logos, Faces en Kitpacks toevoegen aan FM
Duitsland en Japan speelbaar maken in Football Manager

Of bekijk het gehele overzicht aan hulpgidsen door hier te klikken.

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen