Een manager aanmaken in Football Manager

Home Football Manager gidsen Een manager aanmaken in Football Manager

Auteur

Datum

Categorie

Je hebt de landen en competities gekozen en je nieuwe save in Football Manager is eindelijk klaar met laden. Nu is het tijd om je manager aan te maken! In deze basis gids voor Football Manager komen alle opties voorbij bij het aanmaken van je virtuele alter-ego.

Het eerste scherm dat je zult tegenkomen nadat je save geladen is hangt af van je historie in het spel. Heb je al een save en dus een manager aangemaakt? Dan kun je die opnieuw gebruiken, aanpassen óf je hebt de keuze om helemaal opnieuw te beginnen. We gaan in deze gids uit van de laatste optie.

Stap 1: Persoonlijke gegevens en Social Media

Je begint met de basis van je manager. Je vult je voor- en achternaam in, je nationaliteit (tot max twee), je geboorteplaats en je favoriete team(s).

Het is ook mogelijk om in dit deel een wachtwoord in te stellen voor je save. Dit is bijvoorbeeld handig als je een computer deelt met meerdere mensen.

Pro Tip: Je nationaliteit beïnvloedt je reputatie als je voor zondagamateur reputatie kiest. Als je bijvoorbeeld Nederlands kiest geeft dit je een lagere reputatie dan bijvoorbeeld Surinaams of Indonesisch.

Prop Tip 2: Je nationaliteit beïnvloedt je scoutingskennis. Kies een tweede nationaliteit om extra kennis te krijgen aan het begin van het spel.

Social Media

Het is bij Football Manager mogelijk om je voortgang te delen op social media. Je kunt bijvoorbeeld je YouTube account gebruiken om snel een eenvoudig videos te delen of je kunt je Twitter account gebruiken om uitslagen en andere belangrijke gebeurtenissen te delen.

Ervaring met Football Manager

Het laatste onderdeel in het eerste scherm is je ervaring met het spel Football Manager. Verwar dit niet met de ervaring van je manager. Je geeft hier simpelweg aan of je een ervaren FM’er bent of net begint.

Als je voor ‘Nee’ kiest ontvang je aantal extra’s voor en tijdens het spelen. Zo zul je verschillende rondleidingen kunnen volgen in het spel, ontvang je tips & trucs tijdens het spelen.

Je kunt in dit gedeelte ook al enkele verantwoordelijkheden van je manager delegeren aan je nieuwe virtuele technische staf. Denk hierbij aan het aannemen van trainers, het doen van persconferenties of het regelen van oefenwedstrijden. Je kunt de verantwoordelijkheden van je staf altijd in het spel nog aanpassen. Ga dan naar Staff > Verantwoordelijkheden.

Stap 2: Uiterlijk

Nu ga je bepalen hoe je manager er in het spel uit komt te zien. Voegt dit heel veel toe aan het spel? Niet echt. Je ziet een avatar gedurende het spel en in de menu’s en je ziet een kleine versie van jezelf langs de kant staan tijdens wedstrijden in de 3D weergave.

De eerste keuzen die je hebt is je geslacht, het is mogelijk om als vrouw te starten. Daarna vul je een geboortedatum, je gewicht en je lengte in. Daarna kun je gaan beginnen om het uiterlijk vorm te geven.

3D model genereren

Een geinige toevoeging – die overigens niet heel goed werkt – is de mogelijkheid om een 3D model te genereren van een echte foto. Je kunt eenvoudig een foto uploaden, deze uitsnijden en op je virtuele manager plakken.

Mocht je het niet veel kunnen schelen of je op jouw lijkt kun je altijd de opties eronder gebruiken om je manager te voorzien van een tof uiterlijk.

Je kunt aanpassen:

  • Huidskleur
  • Oogkleur
  • Haarstijl & haarkleur
  • Baard & baard kleur
  • Of je bril dragend bent en welke kleur deze bril heeft

Kleding

Het is ook mogelijk je virtuele manager aan te kleden. Je kunt uit verschillende pakken kiezen. Zo kun je een broekpak kiezen met stropdas of de welbekende Arsene Wenger slaapzak jas. Het is maar net hoe jij je trainer vorm wilt geven.

Stap 3: Een club kiezen

In de volgende stap ga je bepalen welke club je onder je hoede neemt (tenzij je voor quick start gekozen hebt bij het aanmaken van je nieuwe save). Je hebt in dit scherm drie opties: Je kunt een club of land kiezen, een club én een land of je begint werkloos.

Er is ook nog een vierde optie en die vind je onderaan het scherm: ‘Kies een club’. Het spel zal dan een willekeurige club voor je uitkiezen. Dat zou handig kunnen zijn als je geen idee hebt met wie je een save moet beginnen.

Stap 4: Managementstijl

Op het laatste scherm kom je bij het ingewikkeldste stuk van het aanmaken van een manager. Je gaat namelijk nu je eigen stijl kiezen en dit heeft invloed op je eigenschappen en attributen in het spel.

Je hebt twee verschillende soorten managers waar je je mee kunt identificeren:

  • Trainer – Een stijl waarbij je focus ligt op de technische kant
  • Tacticus – Een stijl waarbij de focus ligt op de mentale kant

Je hebt bij beide stijlen een dropdown beschikbaar en als je die openklapt zie je per type manager verschillende soorten niveau’s die je kunt kiezen. Je kunt dit zien als een soort van moeilijkheidsgraad van het spel.

De keuze die je in dit gedeelte maakt heeft invloed op de eigenschappen van je manager en het aantal punten dat je toegewezen krijgt. Betere diploma’s en ervaring geven je betere eigenschappen en dus meer punten.

Diploma’s

Bij de Tracksuit Manager de optie om diverse trainersdiploma’s te kiezen. Geen diploma is het laagste niveau en het beste is het Continentale Pro-licentie.

Ervaring

Bij de Tactical Manager heb je de keuze uit ervaring. Hierbij geeft Zondagamateur je de minste startervaring en geeft Interland (wereldwijd) je de meeste startervaring.

Focus Managementstijl

Tussen de twee stijlen in vind je een ‘slider’. Deze kun je van links naar rechts verschuiven. Als je dit doet zul je merken dat de cijfers bij je eigenschappen veranderen. Schuif je naar links zullen er meer punten toegewezen worden aan de linkerkant (Trainer), schuif je hem naar rechts krijg je meer punten aan de rechterkant (Tacticus).

Je kunt dit zelf instellen, maar Football Manager heeft ook enkele opties voor je om uit te kiezen of je kunt de slider gewoon in het midden laten staan. De opties die Football Manager je geeft hebben invloed op de punten en  verschillende eigenschappen.

Zelf aanpassen

Dan heb je ook nog de optie om de eigenschappen en punten zelf vorm te geven in je profiel. Je kunt dan per eigenschap op de blokjes klikken om eigenschappen erbij of eraf te halen.

Let wel: je kunt niet oneindig eigenschappen hoger maken. Je hebt een maximum aantal punten die je kunt verdelen over de verschillende eigenschappen. Als je een eigenschap beter wilt maken zul je dus een andere slechter moeten maken. De hoeveelheid punten die je kunt verdelen worden bepaald door je diploma’s en ervaring.

De beste keuze?

Kun je in dit gedeelte een beste of foute keuze maken? Niet echt. Je eigenschappen zijn dynamisch en zullen gedurende je carrière veranderen. Maar, je kunt je natuurlijk voorstellen dat een zondagamateur zonder diploma’s niet goed zal liggen bij de selectie van Real Madrid of Bayern München.

Pro Tip: Wil je een Lower League save spelen? Kies voor de stijl ‘Trainer’. Je ervaring is dan nog niet belangrijk en je kunt op deze manier jezelf inzetten als één van de coaches tijdens de training.

Om af te sluiten

Je hebt nu je virtuele alter-ego een naam en een uiterlijk gegeven, je hebt een club gekozen én je hebt een manager stijl gevonden. Nu is het tijd om je nieuwe save écht te gaan starten. Veel plezier en veel succes tijdens je Football Manager carrière.

Koop FM20

Bestel Football Manager 2020 en ontvang tot wel 40% korting!

Laatste FM20 Artikelen

MU / FMI Update 2020 – 2019/2020 Final update

De MU/FMI update is weer terug! De beste en meest uitgebreide transfer update voor Football Manager 2020!

Samenwerkingsverbanden in Football Manager

De voordelen van een samenwerkingsverband tussen clubs in Football Manager. In deze gids bespreken we waarom dit onderdeel jouw save kan beïnvloeden en hoe jij hier je voordeel uit kunt halen.

De 5 beste talenten van PSV

In deze Football Manager 2020 lijst nemen we een kijkje in de selectie van PSV. We bekijken de vijf grootste talenten van de Eindhovenaren.