Duitsland & Japan speelbaar maken in Football Manager

HomeArchiefDuitsland & Japan speelbaar maken in Football Manager

Auteur

Datum

Categorie

Door het ontbreken van enkele licenties, zijn de nationale elftallen van Duitsland en Japan niet speelbaar in Football Manager. Deze elftallen bestaan uit nep spelers, ook wel newgens genoemd. Gelukkig is dit wel redelijk eenvoudig te omzeilen en in deze korte gids leggen we je uit hoe je dit in een paar stappen kunt fixen.

Voordat we beginnen. Het speelbaar maken van landen als Duitsland en Japan is save game compatible. Dat wil zeggen dat je geen nieuwe save hoeft te starten als je dit vergeten was om te doen en je die elftallen speelbaar wil hebben.

Echter, als je al in een spel bent kan het duren tot de volgende interland periode dat het team ‘echte’ spelers oproept. Hoe weet je dan of het gewerkt heeft? Als je ziet dat Joachim Low de bondscoach van Duitsland is.

Stappenplan Duitsland en Japan speelbaar maken

Stap 1: Installatie map zoeken

Open de installatie map van Football Manager. Als je de standaard installatie hebt van FM, is deze map te vinden bij:

Windows:

Steam
Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common \ Football Manager 2021 \ data \ database \ db \ 21xx \ lnc \ all

Epic Games
Program Files (x86) \ Epic Games \ Football Manager 2021 \ data \ database \ db \ 21xx \ lnc \ all

Mac OS:
/ Users / username / Library / Application Support / Steam / SteamApps / common / Football Manager 2021 / data / database / db / 21xx / lnc / all

Let op: 21xx staat voor de nummer van de database. Je hebt bij elke versie van FM verschillende versies van de database. Zo heb je bij FM21 de 2100, 2101, 2111 en 2130 databases.

Stap 2: Bestanden verwijderen

In de map all staan allerlei bestandjes. Verwijder de volgende files:

  • fake
  • nleague

Stap 3: Football Manager herstarten

Zodra je de bestanden succesvol verwijderd hebt, is het tijd om Football Manager opnieuw op te starten. Sla je save op als je nog in het spel zit en start hem opnieuw op. Na het laden van je save (of het starten van een nieuwe save) zou het gelukt moeten zijn en zie je bij zowel Duitsland als Japan echte spelers staan.

Belangrijk

Na elke database update die SI uitbrengt dienen deze stappen opnieuw doorlopen te worden.

Echte competitie en club namen

Vanwege het gebrek aan licenties in Football Manager, hebben verschillende  competities en clubs niet de echte naam. Zo heet de Champions League de Champions Cup en gaan clubs als FC Porto en Benfica door het leven als FCP en SLB.

Gelukkig bestaan hier ook oplossingen voor. Zo hebben wij in onze MU / FMI Update alle competitie- en clubnamen voor je aangepast en kloppen deze nu met de realiteit. Andere opties zijn de real name fixes van sortitoutsi en fmscout.com. Deze bestanden bevatten echter geen transfers, iets dat de MU/FMI Update natuurlijk wel heeft!

Kom je er niet uit of lukt het niet om iets te verwijderen? Stel dan je vraag in dit forumdeel.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen