Duitsland & Japan speelbaar maken in Football Manager

Home Football Manager gidsen Duitsland & Japan speelbaar maken in Football Manager

Auteur

Datum

Categorie

Door het ontbreken van enkele licenties, zijn de nationale elftallen van Duitsland en Japan niet speelbaar in Football Manager. Deze elftallen bestaan uit nep spelers, ook wel newgens genoemd. Gelukkig is dit wel redelijk eenvoudig te omzeilen en in deze korte gids leggen we je uit hoe je dit in een paar stappen kunt fixen.

Voordat we beginnen. Het speelbaar maken van landen als Duitsland en Japan is save game compatible. Dat wil zeggen dat je geen nieuwe save hoeft te starten als je dit vergeten was om te doen en je die elftallen speelbaar wil hebben.

Echter, als je al in een spel bent kan het duren tot de volgende interland periode dat het team ‘echte’ spelers oproept. Hoe weet je dan of het gewerkt heeft? Als je ziet dat Joachim Low de bondscoach van Duitsland is.

Stappenplan Duitsland en Japan speelbaar maken

Stap 1: Installatie map zoeken

Open de installatie map van Football Manager. Als je de standaard installatie hebt van FM, is deze map te vinden bij:

Windows:
Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common \ football manager 2021 \

Mac OS:
[username] > library > Application support > Steam > steamapps >common > football manager 2021

Stap 2: Bestanden verwijderen

Navigeer vervolgens verder in de map naar de onderliggende map:
\ data \ db \ 21xx \ lnc \

In deze map staan allerlei bestandjes. Verwijder deze bestandjes allemaal. Ze zijn overbodig en zorgen er alleen maar voor dat je dingen niet kunt of dingen geblokkeerd worden.

Let op: 21xx staat voor de nummer van de database. Je hebt bij elke versie van FM verschillende versies van de database. Zo heb je bij FM21 de 2100, 2101 en 2111 databases. Wij raden je aan om de map lnc bij al deze mappen leeg te maken. Dan weet je in elk geval zeker dat het goed gaat.

Stap 3: Football Manager herstarten

Zodra je de bestanden succesvol verwijderd hebt, is het tijd om Football Manager opnieuw op te starten. Sla je save op als je nog in het spel zit en start hem opnieuw op. Na het laden van je save (of het starten van een nieuwe save) zou het gelukt moeten zijn en zie je bij zowel Duitsland als Japan echte spelers staan.

Echte competitie en club namen

Vanwege het gebrek aan licenties in Football Manager, hebben verschillende  competities en clubs niet de echte naam. Zo heet de Champions League de Champions Cup en gaan clubs als FC Porto en Benfica door het leven als FCP en SLB.

Gelukkig bestaan hier ook oplossingen voor. Zo hebben wij in onze MU / FMI Update alle competitie- en clubnamen voor je aangepast en kloppen deze nu met de realiteit. Andere opties zijn de real name fixes van sortitoutsi en fmscout.com. Deze bestanden bevatten echter geen transfers, iets dat de MU/FMI Update natuurlijk wel heeft!

Kom je er niet uit of lukt het niet om iets te verwijderen? Stel dan je vraag in dit forumdeel.

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen

Het karakter van een speler

Het karakter van een speler heeft op veel verschillende factoren invloed. In deze gids leggen we je uit waar je op moet letten bij het karakter van een speler.

MU Update 2021 – V21.3

De MU Update voor FM2021 is uit!

Hoe speel jij FM: Nummerke10

In de serie 'Hoe speel jij FM?' vragen we om de week aan een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden. Ditmaal is Nummerke10 aan de beurt.