Donyell Malen

963
Donyell Malen

Zoals vele jonge voetballers waagde Donyell Malen de stap naar Engeland, maar dat leek toen der tijd te hoog gegrepen. In het seizoen 2017/2018 pikte PSV Malen op bij Arsenal. Na de verkoop van Luuk de Jong naar Sevilla werd Malen gebombardeerd tot nieuwe spits van PSV. Supports en analisten spreken positief over de jonge spits. Kan hij revanche nemen en bewijzen dat hij in de Premier League thuishoort?

Spelerspaspoort

Naam: Donyell Malen
Nationaliteit: Nederland
Leeftijd: 19 (19/01/1999)
Lengte: 176 cm
Gewicht: 68 kg
Voet: Rechts
Club: PSV
Contract: 30/06/2020
Positie: Linksbuiten
Waarde: €1.1M
Kosten in 2018: €7.75M
Salaris p/w: €6,5k

Transfer informatie

Binnen PSV wordt Malen gezien als een groot talent. Je zou dus niet verwachten dat zij hem snel zouden laten vertrekken. Met Ajax konden wij hem toch al in de zomer aantrekken voor 7,75 miljoen euro en een doorverkoop percentage op de winst van 20%. Gezien zijn potentieel een mooie transfer, toch zou je nog kunnen wachten gezien de duur van zijn contact en in de volgende zomer mogelijk goedkoper binnenhalen.

Sterke punten
– Dribbelen
– Eerste balcontact
– Behendigheid
– Snelheid
– Versnelling
Zwakke punten
– Koppen
– Voorzetten
– Vrije trappen
– Inzicht
– Sprongkracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Donyell Malen – 2018

Aan het begin van zijn carrière wordt Malen gezien als een groot talent. Hij start bij PSV 1, maar heeft hier wel zware concurrentie in de vorm van Bergwijn en Lozano voor de linkerflank en in de Jong voor de spitspositie. Hij zal voornamelijk minuten maken als invaller, aangezien hij de eerstvolgende in de rij is. Echter is de kans aanwezig dat hij genoeg als basisspeler zal spelen gezien het drukke speelschema en mogelijke blessures.

Donyell Malen – 2028

In 2028 kunnen we zeggen dat Malen zijn potentieel niet heeft bereikt. Na een jaar veel op de bank te hebben gezeten bij PSV gaat Malen het nog een keer in de Premier League proberen bij Burnley. Burnley betaalt in de zomer van 2019 3,7 miljoen euro. Bij Burnley is het voornamelijk wissel zitten en invallen, hierdoor komt hij geen enkel seizoen meer dan 15 competitiewedstrijden binnen de lijnen.

In de zomer van 2023 verlost Lorient Malen van de bank. Bij Lorient wordt hij spits en basisspeler, maar is het elk seizoen vechten tegen degradatie. Het seizoen 2024/2025 is het enige seizoen dat hij de dubbele cijfers haalt met 10 doelpunten, ondanks dat degradeert Lorient dat seizoen ook nog. Promotie wordt het jaar daarop direct weer veilig gesteld, maar ook in de Domino’s Ligue 2 weet Malen maar 9 keer te scoren.

Malen speelt welgeteld 0 interlands en dat was toch zeker niet de verwachting in 2018

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update