FM19 Clubgids: Deportivo La Coruña

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Deportivo La Coruña

Auteur

Datum

Categorie

De La Liga 123 is sterker dan ooit. Een van de titelkandidaten in 2018/2019 is Deportivo La Coruña. De club uit Galicië speelt voor het eerst sinds 2013/2014 weer in deze competitie en wil dolgraag zo snel mogelijk weer terug naar La Liga. Wij nemen Depor onder de loep.

Clubhistorie

Deportivo la Coruña werd opgericht in 1906. Met één landskampioenschap (2000), twee bekers (1995 & 2002) en 3 Super Cup’s (1995, 2000 en 2002) kunnen we stellen dat de club aardig succesvol is geweest. Naast deze prijzen wist Depor zich vijf keer tot kampioen van de Spaanse tweede divisie te kronen.

Het grootste Europese succes vierde Deportivo La Coruña in het seizoen 2003/2004, toen bereikte het de halve finale van de Champions League. In het seizoen 2008/2009 speelde de club voor het laatst in een Europees toernooi.

De bekendste Nederlander die ooit voor Deportivo heeft gespeeld is Roy Makaay. Das Phantom speelde 133 wedstrijden voor de club en scoorde hierin 79 keer.

Club History Deportivo

Verwachtingen en budgetten

De clubleiding verwacht dat je het eerste seizoen al meteen promoveert naar het hoogste niveau. Dit is geen gekke gedachte gezien de selectie en financiële status van de club. Ook wordt er verwacht dat je minimaal de vijfde ronde van de Copa del Rey haalt. Dit zou in principe ook geen probleem moeten zijn. Als je deze verwachtingen accepteert dan biedt de club je een transferbudget van drie miljoen euro en een salarisbudget van 228.000 euro per week. Mooie bedragen om mee te werken!

Financiën

Deportivo is één van de rijkste clubs in haar competitie. Met een balans van ruim 24 miljoen euro kunnen we stellen dat je je voorlopig om de financiën geen zorgen hoeft te maken. Er staat nog wel een nettoschuld van ongeveer 56 miljoen euro open, dus deze zal in de loop der jaren wel afbetaald moeten worden. Wie weet is de club tegen die tijd onder jouw leiding alweer teruggekeerd op het hoogste niveau, waardoor de club financieel nog sterker wordt en de lening gemakkelijk afbetaald kan worden.

Financien Deportivo

Selectie

Selectie Deportivo

Beste spelers en grootste talenten

Pedro Mosquera

Pedro Mosquera

Fede Cartabia

Fede Cartabia

Vicente

Vicente

Edu Expósito (Coruña B)

Edu Exposito

Yago Gandoy (Laracha)

Yago Gandoy

Blas (Coruña B)

Blas

[td_smart_list_end]

Tactiek

Wij raden aan om met deze selectie de 4-2-3-1 formatie te hanteren. Gezien het aantal buitenspelers en middenvelders is het niet meer dan logisch om zo te spelen. Je zou eventueel de centrale aanvallende middenvelder kunnen vervangen door een verdedigende middenvelder, maar aangezien je (waarschijnlijk) graag aanvallend voetbal wil spelen, en dit ook mogelijk is in deze competitie, zou je beter af zijn met de 4-2-3-1 formatie. Hieronder zie je onze favoriete opstelling.

DM: Dani Giménez
VR: Eneko Bóveda
VC: Domingos Duarte
VC: Pablo Marí
VL: Diego Caballo
MC: Pedro Mosquera
MC: Vicente
AMR: Fede Cartabia
AMC: Quique
AML: Michael Krohn-Dehli
SP: Carlos Fernández

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen