Denzel Dumfries

765
Denzel Dumfries

Zijn stormachtige ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat Denzel Dumfries in de belangstelling staat van vele Europese (sub)topclub. De voormalig speler van Sparta en Heerenveen heeft het inmiddels geschopt tot een basisplaats in het Nederlands Elftal en hij zou zomaar de vaste rechtsback van de komende jaren kunnen zijn. Waar ligt zijn top?

Naam: Denzel Dumfries
Nationaliteit: Nederland
Leeftijd: 22 (18/04/1996)
Lengte: 189 cm
Gewicht: 80 kg
Voet: Rechts
Club: PSV
Contract: 30/06/2023
Positie: Rechtsback
Waarde: €6M
Kosten in 2018: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €12,75k

Transfer informatie

Dumfries is in de zomer van 2018 door PSV overgenomen van SC Heerenveen en is zodoende niet beschikbaar voor een transfer.

Sterke punten
– Eerste balcontact
– Koppen
– Voorzetten
– Inzet
– Uithoudingsvermogen
Zwakke punten
– Mandekking
– Passing
– Natuurlijke fitheid

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Denzel Dumfries – 2018

Dumfries staat aan de vooravond van zijn eerste seizoen in Eindhoven en lijkt te kunnen rekenen op een basisplaats. Een echte concurrent is er op het eerste oog niet.

Denzel Dumfries – 2028

De absolute top heeft Dumfries misschien niet gehaald, een mooie carrière heeft hij toch zeker wel gehad. In de zomer van 2019 verliet de rechtsback Nederland om een nieuw avontuur aan te gaan bij het Duitse Hoffenheim. De subtopper had zeventien miljoen euro voor hem over. Op één verhuurperiode bij Real Sociedad na heeft Dumfries elk seizoen een basisplaats gehad in Duitsland. Gezien zijn leeftijd zal hij een toptransfer niet meer maken, maar wellicht vertrekt hij nog wel naar een land waar hij het grote geld kan gaan verdienen.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update