Dennis Man

131

Al sinds jaar en dag zijn de inwoners van Roemenië opzoek naar een opvolger van voetballegende Gheorghe Hagi. De man van 125 interlands heeft sinds zijn pensioen nog geen waardige opvolger gehad en de vraag is maar of die er ooit gaat komen. Toch loopt er in Roemenië genoeg talent rond, onder andere Dennis Man. De rechtsbuiten is toe aan een stap hogerop, maar concrete interesse van clubs uit de West-Europese landen is er nog niet. Wie weet wat de toekomst brengt..

Spelerspaspoort

Naam: Dennis Man
Nationaliteit: Roemenië
Leeftijd: 19 (26/08/1998)
Lengte: 183 cm
Gewicht: 82 kg
Voet: Links
Club: Steaua Boekarest
Contract: 31/12/2022
Positie: Rechtsbuiten
Waarde: €1.5M
Kosten in 2018: €3.3M
Salaris p/w: €6k

Transfer informatie

Voor een club als Ajax is Dennis Man een prima versterking. De Roemeen is op te halen voor iets meer dan drie miljoen euro en wil graag tekenen. De enige eis van zijn club Steaua Boekarest is dat hij nog één jaar in Roemenië speelt.

Sterke punten
– Afwerken
– Techniek
– Inzicht
– Zonder bal
– Behendigheid
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Concentratie
– Evenwicht
– Snelheid

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Dennis Man – 2018

Dennis Man is één van de belangrijkste spelers van Steaua Boekarest. Hij moet ervoor zorgen dat de club wederom kampioen van Roemenië gaat worden. Er ligt dus een grote druk op zijn schouders.

Dennis Man – 2028

Een absolute topspeler is Dennis Man niet geworden, maar hij heeft zeker een noemenswaardige carrière gehad. In 2019 verliet hij zijn geboorteland voor het Engelse Fulham. Hier speelde hij twee goede seizoenen en dit leverde hem een droomtransfer naar Paris Saint-Germain op. De Parijzenaren betaalde 52 miljoen euro voor de rechtsbuiten. Zoals vele kenners al verwachtte wist Man geen basisplaats te veroveren en dit resulteerde in een transfer naar Wolves. De Engelsen hadden in 2023 26,5 miljoen euro voor hem over. In Engeland hervond de Roemeen zichzelf en speelde zich hiermee in de kijker bij Schalke 04. De Duitsers hadden interesse en namen hem voor 42 miljoen euro over. In Duitsland heeft Man een basisplaats en scoort hij aan de lopende band.

Zijn interlandcarrière is fantastisch: hij kwam 97 keer uit voor Roemenië en maakte hierin 18 doelpunten. Het zal niet lang duren voor hij zich bij ‘De Club van 100’ gaat aansluiten.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update