Declan Rice

166

Het Engelse nationale elftal heeft zich geplaatst voor de finalerondes van de Nations League en deze hopen ze met een nieuwe, jonge selectie te winnen. Declan Rice is zo’n jongeling die ervoor moet zorgen dat de Engelse zich plaatsen voor het komende EK. We nemen de verdedigende middenvelder vandaag onder de loep.

Spelerspaspoort

Naam: Declan Rice
Nationaliteit: Engeland
Leeftijd: 19 (14/01/1999)
Lengte: 185 cm
Gewicht: 80 kg
Voet: Rechts
Club: West Ham United
Contract: 30/06/2024
Positie: Verdedigende middenvelder
Waarde: €22.5M
Kosten in 2018: €71M
Salaris p/w: €33,5k

Transfer informatie

Dat Rice een dure koop gaat zijn, dat weten we allemaal. West Ham United vraagt de absolute hoofdprijs: 71 miljoen euro. Voor de managers van rijke clubs onder ons kan het een interessante optie zijn, maar voor vrijwel alle clubs is hij onhaalbaar. Rice zelf staat wel open voor een transfer.

Sterke punten
+ Mandekking
+ Tackelen
+ Kalmte
+ Vastberadenheid
+ Uithoudingsvermogen
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Zonder bal

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Declan Rice – 2018

Declan Rice komt pas net kijken in de Premier League, maar is nu al een onmisbare speler bij West Ham United. Het zal niet lang duren voor hij weggekaapt wordt door een Europese topclub.

Declan Rice – 2028

Al vroeg verliet Declan Rice zijn geliefde West Ham United. In de zomer van 2019 verkaste hij voor 70 miljoen euro naar Manchester City. Hier kende hij vier prima seizoenen en het was dan ook niet gek dat andere Europese topclubs ook lonkten naar de diensten van de Engelsman. FC Barcelona was bereid 102 miljoen euro te betalen en Manchester City kon dat bod uiteraard niet weigeren. In Spanje heeft de verdedigende middenvelder er al vijf seizoenen opzitten en we kunnen wel stellen dat hij een onmisbare speler is geworden.

De interlandcarrière van Rice is net zo glansrijk als zijn clubcarrière. Hij speelde tot nu toe al 106 interlands en wist hierin acht doelpunten te maken.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update