De vijf keuzes van MU: clubs om terug te brengen naar de Premier League

HomeFootball Manager 2021De vijf keuzes van MU: clubs om terug te brengen naar de...

Auteur

Datum

Categorie

Twee dagen geleden publiceerden we een artikel met daarin basistips voor een LLM save. Hoe kun je die tips nou beter in de praktijk brengen dan door een club uit Engeland te kiezen die in de afgelopen jaren is afgegleden? Deze vijf clubs kenden goede periodes in de Premier League, maar zijn inmiddels actief op het derde of zelfs het vierde niveau van Engeland. Breng jij ze terug naar betere tijden?

60c094af904b0-614.png

Bolton Wanderers

60c09453bbce8-Bolton.png

Als je start met Bolton, dan start je op het vierde niveau van Engeland. Dit seizoen wist de club in League Two op een derde plek te eindigen, waardoor voor het komende seizoen promotie naar de League One veiliggesteld werd. Bolton beschikt over een bankbalans van een kleine €1 miljoen. Helaas is er geen transfergeld beschikbaar om te spenderen, waardoor je de markt van vrije spelers zou moeten afstruinen om opzoek te gaan naar versterkingen.

Het bestuur verwacht dat je aan het einde van het seizoen in ieder geval de play-offs hebt behaald. Je zult dus bij de eerste zeven moeten eindigen. Gezien het feit dat Bolton dit seizoen de derde plek wist te behalen, zal dit geen al te moeilijke opgave moeten zijn. In de FA-cup wordt verwacht dat de derde ronde behaald wordt. Een andere belangrijke pijler voor het bestuur is het verbeteren van de financiële situatie van de club.

Belangrijkste spelers: Ricardo Almeida Santos, Declan John (gehuurd), Lloyd Isgrove.
Grootste talenten: Dennis Politic, Ben Jackson, George Thomason.

60c094c70a290-628.png

Charlton AFC

60c09469bdd4b-Charlton.png

Charlton was in de beginperiode van het nieuwe millennium actief in de Premier League, maar na de degradatie in het seizoen 2006-2007 zijn de niet meer teruggekeerd. Afgelopen seizoen werd de club uit Londen zevende in de League One, waardoor zij ook komend seizoen actief zullen zijn in de derde divisie. Charlton behaalde hetzelfde puntenaantal als Oxford United, maar zag door een minder doelsaldo de zesde plek aan haar voorbij gaan. Charlton kent een gezonde bankbalans, er staat meer dan €17 miljoen op de bankrekening. Echter maakt het bestuur maar €218.000 euro vrij om te spenderen aan transfers.

Wanneer je de uitdaging aangaat met The Addicks staat er een aardige klus te wachten. Het bestuur ziet graag dat je eindigt bij de plekken die recht geven op play-offs voetbal. Je dient dus bij de eerste zes te eindigen, iets dat afgelopen seizoen niet lukte. Daarnaast dient in de FA-cup de vierde ronde behaald te worden en in de EFL-cup wordt verwacht dat de tweede ronde behaald te worden. Andere eisen die het bestuur heeft is dat er mooi voetbal gespeeld wordt, dat er actief gebruik gemaakt wordt van de jeugdopleiding en dat het stadion op termijn in eigen beheer komt.

Belangrijkste spelers: Ben Watson, Ronnie Schwartz en Alex Gilbey.
Grootste talenten: Aaron Henry, Charlie Barker en Albie Morgan.

60c094e04c286-699.png

Portsmouth

60c0947416635-Portsmouth.png

Portsmouth kent een vergelijkbaar patroon als Charlton AFC. Zij waren zeven jaar actief in de Premier League, maar zijn na de degradatie in het seizoen 2009/2010 ook niet meer teruggekeerd op het hoogste niveau. Ook Portsmouth is momenteel actief op het derde niveau van Engeland. Dit seizoen eindigden zij één plek onder Charlton, op de achtste plek. Ook voor hen wacht er dus nog een seizoen in League One. De financiële situatie van Portsmouth is oké te noemen. Ze hebben een kleine €7 miljoen op de bankrekening staan, daarvan mag ongeveer €100.000 uitgegeven worden aan transfers.

Ga je aan de slag met Portsmouth, dan staan er vergelijkbare sportieve doelstellingen te wachten als die bij Charlton. De play-offs dienen behaald te worden, ook hier verwacht het bestuur dus dat je bij de eerste zes weet te eindigen. In de FA-cup moet de derde ronde behaald worden, het bestuur is hier dus iets minder ambitieus als bij Charlton. In de EFL-cup zijn ze tevreden met het behalen van de tweede ronde.

Belangrijkste spelers: George Byers (gehuurd), Jack Whatmough en Marcus Harness.
Grootste talenten: Harvey White (gehuurd), Haji Mnoga en Harvey Rew.

60c095013f44f-722.png

Sunderland AFC

60c0947f80489-Sunderland.png

Als je met Sunderland aan de slag gaat kunnen we je ook een docu aanraden: Sunderland ‘Til I Die, te bekijken via Netflix. Deze docu geeft een mooie inkijk in de club en de fans, die zeer nauw betrokken zijn bij de club. Afgelopen seizoen wist Sunderland op te vierde plek te eindigen in de League One, hiermee wisten ze een plek in de play-offs veilig te stellen. Echter bleek Lincoln over twee wedstrijden te sterk te zijn, waardoor ook voor hen nog een nieuw seizoen in League One wacht. Bij aanvang van de game staat er zo’n €6,5 miljoen op de bankrekening. Het bestuur heeft hier zo’n €200.000 voor vrijgemaakt om te spenderen aan transfers.

De verwachtingen van het bestuur zijn hoog; er moet gepromoveerd worden in het eerste seizoen. Een andere optie is er niet. Dit kan door te eindigen bij de eerste twee plekken in de competitie, of door de play-offs te winnen. In de FA-cup dient de vierde ronde behaald te worden en in de EFL-cup de tweede ronde.

Belangrijkste spelers: Jordan Jones (gehuurd), Jordan Willis en Max Power.
Grootste talenten: Jack Diamond, Adam Richardson en Patrick Almond.

60c09511e1378-737.png

Wigan AFC

60c09489e337d-Wigan.png

De laatste club kende afgelopen seizoen een teleurstellend seizoen in League One. Ternauwernood werd degradatie naar League Two afgewend. Met één punt voorsprong op nummer 21 Rochdale wist Wigan zich te handhaven. Veel financiële mogelijkheden zijn er ook niet bij The Latics. Met een kleine €2 miljoen op de bankrekening en geen transferbudget, staat er een aardige uitdaging te wachten.

Het bestuur van Wigan is ondanks dat ambitieus. In het eerste seizoen is de verwachting dat de club in het linkerrijtje eindigt en in het jaar daarop dient een plek die recht geeft op play-offs veiliggesteld te worden. In de FA-cup wil het bestuur de derde ronde bereiken en in de EFL-cup de tweede ronde.

Belangrijkste spelers: Lee Evans, Tom Pearce en Viv Solomon-Otabor.
Grootste talenten: Callum Lang, Kyle Joseph en Thelo Aasgaard.

Andere artikelen in de serie de vijf keuzes van MU (clubs)

Clubs met verrassende transferbudgetten
Suikeroom clubs
Clubs in handen van (ex-)voetballers
Vervallen clubs
Uitdagende clubs in Zuid-Amerika

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen