De vijf keuzes van MU: clubs om de zomer mee door te komen

HomeFootball Manager 2021De vijf keuzes van MU: clubs om de zomer mee door te...

Auteur

Datum

Categorie

De zomer staat voor de deur. Hoe kun je de zomer nou beter starten door een mooie uitdaging aan te gaan in Football Manager? Nog geen plannen in de komende vakantie en dus alle tijd van de wereld? Probeer dan eens één van deze vijf clubs. Daarmee kun je de zomer wel doorkomen.

Chertanovo Moskou

Chertanovo Moskou is actief op het tweede niveau van Rusland, de Olimp-Russian Football Championship. De club is nog relatief nieuw, aangezien ze haar oorsprong vindt in 1991. In de afgelopen jaren wist de club door te stoten richting het tweede niveau van Rusland. In het seizoen 2019/2020 wisten ze de derde plek te behalen.

Wat is er dan zo speciaal aan Chertanovo Moskou? Daarvoor moeten we kijken naar de clubcultuur. In de clubcultuur is er namelijk vastgesteld dat er geen spelers aangetrokken mogen worden. Je bent dus volledig aangewezen op de eigen jeugdopleiding. Lukt het jou om met een gouden generatie door te stoten tot het hoogste Russische niveau en om over een aantal jaar een plek te bemachtigen in één van de drie Europese toernooien? Of ga je nog verder en wil je proberen om de grootste club uit Moskou te worden en misschien zelfs wel voor de Champions League winst te gaan? Zeker een leuke uitdaging om de zomer mee door te komen.

Belangrijkste spelers: Ilja Abaev, Yury Zavezen en Denis Kutin.
Grootste talenten: Leonid Gerchikov, Alexey Nikitenkov en Artem Sokolov.

Mol Fehérvár

In de Hongaarse stad Székesfehérvár vinden we de voetbalclub Mol Fehérvár. De club draait mee in de bovenste regionen van de OTP Bank Liga, het hoogste niveau in Hongarije. In de afgelopen tien jaar wisten ze drie keer landskampioen te worden, in 2011, 2015 en 2018. Op Europees niveau werd het hoogtepunt behaald in 1985. In de toenmalige UEFA Cup (nu Europa League) werd de finale behaald. Helaas voor de Hongaren bleek Real Madrid over twee wedstrijden te sterk. Ondanks het feit dat ze in Madrid een knappe overwinning wisten te behalen (de finale werd toen nog over twee wedstrijden gespeeld).

Lukt het jou om met Mol Fehérvár wel een Europese prijs te pakken? Daar zal vooral de uitdaging liggen, want met een beetje goed beleid moet het niet al te moeilijk zijn om het nationale niveau snel te ontgroeien.

Belangrijkste spelers: Lyes Houri, Armin Hodzic (verhuurd) en Visar Musliu.
Grootste talenten: Bendegúz Bolla, Funsho Bamgboye en Palkó Dárdai.

Palermo

Door naar Italië, een club die velen wel zullen kennen. Het gaat niet goed met de club uit de gelijknamige stad. Momenteel komen ze uit in de Serie C, het derde niveau van Italië. In de afgelopen jaren werd de club beschuldigd van financiële wanpraktijken. Daarnaast wist de club ook niet tijdig de juiste financiële documenten in te leveren, waardoor ze in het seizoen 2019/2020 teruggeplaatst werden naar de Serie D.

Inmiddels is de club dus weer actief op het derde niveau, maar dat is niet waar ze thuishoren. Kan jij van deze vervallen club weer een stabiel Serie A team maken? Breng jij de tijden terug waar spelers als Javier Pastore, Edinson Cavani en Paulo Dybala onder contract staan?

Belangrijkste spelers: Alberto Almici, Michele Somma en Moses Odjer.
Grootste talenten: Niccolò Corrado (gehuurd), Nicola Rauti (gehuurd) en Lorenzo Lucca.

Steaua Bucuresti

Helaas is Steaua Bucuresti in de standaard database van Football Manager niet speelbaar. Je zult dus een database moeten downloaden met de lagere divisies van Roemenië, of je zult moeten hopen dat Steaua Bucuresti promoveert naar de tweede divisie, waardoor ze wel bespeelbaar worden.

Steaua Bucuresti is niet FCSB uit de hoogste divisie van Roemenië, zoals velen zullen denken. Dit is de ‘originele’ Steaua Bucuresti, winnaar van de toenmalige Europa Cup I in 1986. Er is op het internet een heel interessant artikel te vinden over de verschillen tussen FCSB en Steaua Bucuresti, als je lang leve Steaua intypt op Google, komt er een artikel van VI tevoorschijn.

De uitdaging met deze club lijkt ons dan ook helder. In de komende jaren zo snel mogelijk doorstromen tot het hoogste niveau van Roemenië en er daarna voor zorgen dat FCSB geen enkele prijs meer weet te behalen. Uiteindelijk zou het natuurlijk ook mooi zijn dat de successen uit de jaren ’80 herbeleefd kunnen worden.

Belangrijkste spelers: Walace, Dean Beţa en Florin Răsdan.
Grootste talenten: Ştefan Muşat (gehuurd), Antonio Vlad (gehuurd) en Emilian Pacionel.

FC Vaduz

We sluiten af met een uitdaging van de lange adem. Deze uitdaging wordt ook wel de Liechtenstein Challenge genoemd. FC Vaduz is actief op het hoogste niveau van Zwitserland, maar de club staat geregistreerd als een Liechtensteinse club. In het eerste seizoen stroom je in de eerste kwalificatieronde van de Europa League in. Deze plek kun je behalen door de beker van Liechtenstein te winnen, de FL1 Aktiv-Cup.

Via de Zwitserse competitie is het niet mogelijk om Europees voetbal te behalen, aangezien de club geregistreerd staat als een club uit Liechtenstein. De enige manier om Europees voetbal te behalen is dus door de beker van Liechtenstein te winnen. Sinds het seizoen 1997/1998 wist FC Vaduz (met uitzondering van het seizoen 2011/2012) de beker altijd wel te winnen, dit moet dus niet de grootste uitdaging zijn.

Wat wordt dan wel de uitdaging met deze save? Het behalen van de Champions League natuurlijk! Dit is echter niet mogelijk door kampioen te worden in de Zwitserse competitie, dit komt doordat de club de status heeft van een gastclub in Zwitserland en daardoor niet mee kan doen voor de Zwitserse coëfficiënten. Hoe kan de Champions League dan wel behaald worden? Door door te stoten met Liechtenstein! Door goed te presteren in Europa, kunnen er punten voor de coëfficiëntenlijst behaald worden waardoor Liechtenstein kan stijgen als land. Hierdoor komen er meer plekken in Europa vrij voor clubs uit Liechtenstein. Een andere manier om de Champions League te behalen kan door met FC Vaduz de Europa League te winnen.

Belangrijkste spelers: Tunahan Çiçek, Mohamed Coulibaly en Joël Schmied.
Grootste talenten: Dejan Djokic, Nico Hug en Matteo di Giusto.

Andere artikelen in de serie de vijf keuzes van MU (clubs)

Clubs om terug te brengen naar de Premier League
Clubs met verrassende transferbudgetten
Suikeroom clubs
Clubs in handen van (ex-)voetballers
Vervallen clubs

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen