De vijf grootste talenten van Union Sint-Gillis

HomeFootball Manager 2023De vijf grootste talenten van Union Sint-Gillis

Auteur

Datum

Categorie

Voor elke Jupiler Pro League-club gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt.

Werkwijze

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Tot slot moet de besproken speler dit seizoen actief zijn bij de club waarover het artikel gaat.

Bij het behandelen van de clubs baseren we ons op de eindstand van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021-2022.

Victor Boniface

Stuntploeg Bodø/Glimt laat de Noren al een tijd versteld staan en inmiddels ook de rest van Europa. Onderdeel van die ploeg was drie jaar lang Victor Boniface. Dan is de stap naar de Belgische stuntploeg Union niet eens zo groot. De aanvaller werd afgelopen zomer voor twee miljoen binnengehengeld en mag voor goals gaan zorgen. Daar heeft hij zeker de kwaliteiten voor en vooral fysiek is hij een speler die moeilijk van de bal te zetten is. Combineer dat met zijn technische attributen en je hebt een speler die voor oorlog kan zorgen voorin.

233f639050349f4740fb453aa4ec3ffa.png

Oussama El Azzouzi

Waar Boniface dit seizoen rugnummer 7 kreeg, mag El Azzouzi met nummer 6 gaan spelen. Het jeugdproduct van vooral Vitesse en FC Groningen brak door bij FC Emmen en liet direct zien een stap hoger te kunnen spelen dan de Keuken Kampioen Divisie. Emmen promoveerde maar de controlerende middenvelder maakte een nog mooiere promotie, door naar de nummer twee van België te verkassen. Zijn tweelingbroer speelt bij FC Dordrecht, maar Oussama gaat op voor een Belgisch avontuur.

473c7c0792fd2318fabf6375a513aa64.png

Joachim Imbrechts

De derde benoemde speler zit al een jaartje langer bij de club. De Belgische Zweed Imbrechts werd in 2021 transfervrij weggeplukt bij Charleroi. Dit seizoen is hij overgeheveld naar het eerste elftal, als reservedoelman. De twintigjarige moet nog een hoop groeien, maar laat al wel zijn potentie zien. Zijn contract loopt maar tot het einde van het seizoen, dus hij moet overtuigen om niet transfervrij weg te gaan. Aan zijn behendigheid zal het in elk geval niet liggen.

dfdc09458c5bd8999bd0677acbfad0f4.png

Almamy Camara

Dan duikelen we qua leeftijd een stukje naar beneden. De Belgisch-Guinese Camara is pas 17 jaar oud, maar laat een hoop potentie zien. Gezien zijn kwaliteiten is de jongeling een échte spits, met hoge beoordelingen voor zijn eerste balcontact, kopballen, behendigheid en het positie kiezen voor het doel. Met wat training en hard werken is er genoeg toekomstmuziek in Camara. Dan moet alleen wel zijn vastberadenheid gaan meewerken. Lukt dat? Dan heb je wellicht een pareltje in handen.

fe75d9c342e1148abf0f8b3aa3cf9bb4.png

Arnaud Dony

Dan nog een knap staaltje scouting van Union. In het beloften van Sint-Truiden bleek namelijk een talentvolle linkspoot rond te lopen zonder professionele verbintenis. Linksback Dony, die in FM op de gehele flank uit de voeten kan, werd transfervrij aangetrokken en haakt direct aan, ondanks dat hij pas drie officiële wedstrijden speelde bij zijn oude club. Fysiek moet er nog wel wat geschaafd worden, want met zijn huidige uithoudingsvermogen zul je niet vaak en lang van hem kunnen genieten.

5dd433c020545a27b6177c0d4a732f97.png

Overige talenten

Matthew Sorinola (verhuurd aan Swansea City)

Halim Timassi

Ilyes Ziani (verhuurd aan Standard Luik)

Rodolfo Lippo

Ryan Safari

Heb je een speler gemist? Laat het dan vooral weten in ons spelersforum! Ben je benieuwd naar de talenten van de andere clubs, ga dan vlug naar deze overzichtspagina.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen