De vijf grootste talenten van Shakhtar Donetsk

HomeFootball Manager 2021De vijf grootste talenten van Shakhtar Donetsk

Auteur

Datum

Categorie

Shakhtar Donetsk staat al jaren bekend als één van de grootste opleidingsclubs uit Oost-Europa. De club staat bekend om het opleiden van Braziliaanse talenten voor de top van Europa, maar daarnaast hebben ze ook een groot aantal Oekraïense talenten voortgebracht. Spelers die een deel van hun carrière bij Shakhtar Donetsk doorgebracht hebben zijn: Fred (nu Manchester United), Fernandinho (nu Manchester City) en Willian (nu Arsenal). Maar vergeet ook oud FM-legende Darijo Srna niet! We gaan kijken wie momenteel de vijf grootste talenten van Kroty zijn.

Manor Solomon

Manor Solomon is een linksbuiten die aan de start van zijn derde seizoen bij Shakhtar Donetsk staat. De Israëliër maakte in het seizoen 2018/2019 de overstap vanaf zijn jeugdclub Maccabi Petah-Tivka, met de transfer was zo’n €6 miljoen gemoeid. Solomon is een buitenspeler die als grootste kwaliteiten zijn dribbel en techniek heeft. Tevens zou hij ook als aanvallende middenvelder of rechtsbuiten uit de voeten kunnen.

Marcos Antonio

Marcos Antonio is zeker niet de laatste Braziliaan die we terug gaan zien in dit lijstje. De Braziliaanse middenvelder werd na een kort avontuur op het tweede niveau van Portugal opgepikt door de Oekraïense club, en ze hebben het zeker niet verkeerd gezien. In Football Manager kan Marcos Antonio uitgroeien tot een middenvelder van wereldklasse. Hij beschikt nu al over fantastische mentale vaardigheden. In zijn gehele spel is hij al aardig compleet, het zal dus niet lang duren voordat hij zijn transfer naar de top van Europa te pakken heeft.

Anatoliy Trubin

Zien we hier de toekomstige doelman van het Oekraïense elftal? Het zou maar zo kunnen, want de jonge doelman heeft in het echt al twee interlands achter zijn naam staan. Afgelopen EK moest hij echter nog doelman Georgiy Buschan van Dinamo Kiev voor zich dulden. In Football Manager is Trubin een degelijke keeper, die echter wel wat gebreken kent. Zo kun je hem beter niet inzetten als meevoetballende keeper, want daarvoor mist hij een goed eerste balcontact en de neiging om uit te komen. Zet je hem in als ‘normale’ doelman, dan is zijn enige gebrek het uitwerpen van de bal. Dit zijn serieuze minpunten waar de 198cm lange doelman nog hard aan moet werken.

Tete

Een andere talentvolle buitenspeler die Shakhtar Donetsk onder contract heeft staan is Tete. In het seizoen 2019/2019 betaalde Kroty maar liefst €15 miljoen aan Gremio, maar het lijkt erop dat zij dit geld dubbel en dwars gaan terugverdienen bij een volgende transfer. Tete is een linksbuiten die graag naar binnen komt. Dit moet ook wel, want hij is puur linksbenig. De Braziliaan beschikt over een goed eerste balcontact en een fantastische techniek. Daarnaast is hij ook snel. Net als Solomon is hij een creatieve buitenspeler, echter heeft Tete wel een hogere potentie dan zijn Israëlische compagnon.

Dodo

Rechtsback Dodo is het laatste talent dat we onder de loep nemen. De rechtsback werd voor €2 miljoen overgenomen van Coritiba en na een verhuurperiode in Portugal wist hij afgelopen seizoen zijn doorbraak te beleven in de hoofdmacht van Shakhtar. Dodo beschikt over goede fysieke vaardigheden en is daarnaast ook goed aan de bal. Hij beschikt over een prima dribbel, eerste balcontact en een goede basistechniek. In verdedigend opzicht kan hij zich echter nog wel verbeteren op een aantal vlakken.

Andere artikelen in de serie de vijf grootste talenten

Olympique Lyon
Argentinië
Azië
Oost-Europa
Eredivisie

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen