De vijf grootste talenten van SC Cambuur

HomeFootball Manager 2023De vijf grootste talenten van SC Cambuur

Auteur

Datum

Categorie

Voor elke Eredivisieclub gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt.

Werkwijze

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Tot slot moet de besproken speler dit seizoen actief zijn bij de club waarover het artikel gaat.

Bij het behandelen van de clubs baseren we ons op de eindstand van de Eredivisie van het seizoen 2021-2022.

Damian Timan

Oké, laten we maar gelijk eerlijk zijn en daarmee met de deur in huis vallen: de jeugdopleiding van Cambuur kan wel wat impulsen gebruiken als we het afzetten tegen de teams die we tot nu toe besproken hebben. Des te knapper zijn eigenlijk de resultaten die de club vorig seizoen wist te overleggen. Het technische hart moet iets soortgelijks hebben gedacht, want met het overnemen van Timan, die voorheen voor Jong PSV speelde, heeft Cambuur een zeer talentvolle jongen binnengehaald. De stap naar Eredvisiespeeltijd is nog niet gezet, maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn voor de centrale middenvelder die ook als rechtshalf uit de voeten kan.

image.thumb.png.95715db9823bce5bc0ad6f927cb88e95.png

Maxim Gullit

Bij de bespreking van de talenten van Vitesse riepen we terstond de rubriek ‘de zoon van’ in het leven toen we Enzo Cornelisse tegenkwamen. Maxim Gullit mag wat dat betreft absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Bij Jong AZ stond de verdediger annex linksback lange tijd te boek als een groot talent. In Leeuwarden zag men dat ook en de Friezen wisten hem te verleiden om naar hun club te komen. Gullit is een vaste waarde in de selectie van het eerste elftal en met zijn 21 jaar kan hij zich nog volop ontwikkelen tot een puike verdediger voor Eredivisiebegrippen.

image.thumb.png.8faea05fe598dc410972c147268bcdec.png

Jhondly van der Meer

In de Friese hoofdstad komen we een international tegen. Wie Van der Meer niet kent, zou denken dat het misschien om Suriname of om een van de ABC-eilanden gaat, getuige zijn Nederlands klinkende achternaam. Wie dat dacht, zit fout, want Van der Meer speelt zijn interland voor Haïti, het land van waaruit hij als kindje werd geadopteerd door zijn Leeuwardse ouders. De twintigjarige vleugelverdediger – hij kan ook centraal achterin uit de voeten – mocht vorig seizoen al regelmatig opdraven in het shirt van Cambuur en ook dit jaar zal hij ongetwijfeld weer minuten mogen gaan maken. Samen met Gullit vormt hij de Cambuurdefensie van de toekomst.

image.thumb.png.f5ca45527726c1248ef86fb580c60341.png

Myles Veldman

Over de defensie van de toekomst gesproken, we kunnen direct doorgaan met de linksback die hierin opgesteld kan worden. Myles Veldman kwam afgelopen seizoen transfervrij over vanuit de opleiding van ADO Den Haag. De zoon van – daar is ‘ie weer! – eenmalig international John Veldman hoopt in het noorden van ons land zijn opwachting te maken als profvoetballer. Op fysiek gebied kan hij al redelijk meekomen op achttienjarige leeftijd en wanneer zijn overige attributen verder worden getraind en ontwikkeld, liggen speelminuten in de Eredivisie op de loer.

image.thumb.png.a10947d1171de5cd62652f240a8be2e7.png

Abdulrahman Sango

Het overnemen van Veldman was blijkbaar bevallen, want een jaartje later klopte Cambuur nogmaals aan bij een speler van ADO. Deze keer ging het om Abdulrahman Sango, een vleugelspits van achttien jaar oud die in Neymar zijn grote voorbeeld ziet. We denken dat het nog even gaat duren vooraleer we hem over onze velden zien rollen, maar Cambuur kan in ieder geval zeggen dat de jeugdploegen weer voorzien zijn van de nodige talenten. Zal het de club lukken om met jongens als Sango, Veldman en Van der Meer zijn aanwezigheid op het hoogste niveau te consolideren?

image.thumb.png.e77add3f87d6320f4eba2bc10d8f4222.png

Overige talenten

Floris Smand

Bram Marsman

Dylan Smit

Milan Smit

Thijmen Renkel

Heb je een speler gemist? Laat het dan vooral weten in ons spelersforum! Ben je benieuwd naar de talenten van de andere clubs, ga dan vlug naar deze overzichtspagina.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen