De vijf grootste talenten van Royal Antwerp FC 

HomeFootball Manager 2023De vijf grootste talenten van Royal Antwerp FC 

Auteur

Datum

Categorie

Voor elke Jupiler Pro Leagueclub gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt. 

Werkwijze 

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Bij het behandelen van de clubs baseren we ons op de eindstand van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021-2022. 

Gastón Ávila

Hét toptalent dat heden ten dage in Antwerpen te bewonderen is, is een Argentijnse verdediger die afgelopen zomer voor ruim vier miljoen euro werd overgenomen van Boca Juniors. Bij die topclub kwam hij minder aan spelen toe dan hij zelf had gewild. Een jaar lang op huurbasis spelen bij Rosario Central was voor hem echter genoeg om zijn nieuwe, Belgische werkgever te overtuigen. De twintigjarige Ávila mocht dit huidige seizoen direct zijn minuten meepakken onder Mark van Bommel. Hij ligt nog tot medio 2025 vast bij de club, iets waar Antwerp geen spijt van gaat krijgen. Gastón Ávila beschikt over de kwaliteiten en potentie om het tot international te schoppen.

image.thumb.png.7d68cd049f46ea5efd605bcb4e51cc0a.png

 

Pierre Dwomoh

De Belgische hoop voor de toekomst, zeker op het middenveld, is gericht op deze achttienjarige speler die zijn eerste profminuten maakte in het shirt van KRC Genk. In 2021 nam Antwerp hem voor twee miljoen euro over. In zijn eerste seizoen kwam Dwomoh tot negen optredens voor The Great Old. Dit jaar staat in het teken van uitleenbeurten. Het eerste halfjaar deed hij dat bij Braga – met weinig succes – en vanaf januari 2023 verdedigt hij tijdelijk de kleuren van Oostende. Zodra hij in juni 2023 terugkeert in Antwerpen ligt er hopelijk een nieuwe kans in het verschiet voor de Belgisch-Ghanese speler.

image.thumb.png.4c6e5e4f470f8cbc8d02a68b6e0dc982.png

 

Anthony Valencia

De grootste talenten van Royal Antwerp FC komen niet uit de eigen jeugdopleiding, maar uit de koker van de scouts. Zo ook Anthony Valencia, de Ecuadoraanse vleugelaanvaller voor wie Antwerp een deal beklonk met Independiente del Valle. In zijn geboorteland maakte hij vooral minuten voor het tweede elftal en stond hij aan de vooravond van zijn doorbraak bij de eerste selectie. Zo ver kwam het echter niet; op achttienjarige leeftijd vertrok Valencia naar de Europese havenstad, alwaar hij direct speelminuten kreeg als invaller. Met zijn eerste doelpunt is de kop er wel af, maar er wordt overduidelijk nog meer van hem verwacht. Terecht, want Valencia is een van de grotere talenten bij Antwerp FC.

image.thumb.png.5697a7c34fd95f5ef296493c6889bf45.png

 

William Pacho

Valencia is niet de enige jonge Ecuadoraan die op de Bosuil te bewonderen valt. Een jaar eerder kwam namelijk William Pacho zijn geluk beproeven bij onze zuiderburen. Ook hij is afkomstig van Independiente del Valle, maar kon iets eerder vertrekken vanwege zijn leeftijd. De verdediger beleefde zijn doorbraak in het eerste halfjaar van 2021 en verdiende zodoende zijn transfer. Zijn eerste halve seizoen in Antwerpen stond in het teken van acclimatiseren. Met succes, want dit seizoen is Pacho een onbetwiste basisspeler in de Jupiler Pro League en lijkt het een kwestie van tijd tot hij wordt opgeroepen voor het nationale elftal van Ecuador.

image.thumb.png.3406e2d56e9e5705c913da30b96942cf.png

Christopher Scott

Het vijfde en laatste talent dat we bespreken komt evenmin uit de eigen jeugdopleiding. Deze jeugdspeler van Bayer Leverkusen trok in 2019 naar Bayern München, waar hij een jaar later twee keer in mocht vallen in de Bundesliga. Al zijn andere wedstrijden speelde hij voor het tweede elftal van der Rekordmeister; eerst in de 3. Liga, daarna in de Regionalliga. De overstap naar de Pro League is dan ook een lastige geweest voor de centrale middenvelder annex linksbuiten: dit seizoen moet hij het doen met (zeer) korte invalbeurten. Als we FM mogen volgen, zou dat komend jaar zomaar anders kunnen zijn.

image.thumb.png.c69a7176a374b2a43f1c1d7f000282ea.png

 

Overige talenten

Michel-Ange Balikwisha

Kyano Delaporte

Samuel Bobena Esdrasia

Matti Merckx

David Sargsyan

Beau de Wit

Bruno Imarenakhue

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen