De vijf grootste talenten van RKC Waalwijk

HomeFootball Manager 2023De vijf grootste talenten van RKC Waalwijk

Auteur

Datum

Categorie

Voor elke Eredivisieclub gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt.

Werkwijze

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Tot slot moet de besproken speler dit seizoen actief zijn bij de club waarover het artikel gaat.

Bij het behandelen van de clubs baseren we ons op de eindstand van de Eredivisie van het seizoen 2021-2022.

Thierry Lutonda

Bij de bespreking van de talenten van SC Cambuur gaven we al aan hoe knap het was wat die club liet zien, aangezien het voetballend vermogen niet vanuit de eigen jeugd moest komen. Over RKC kunnen we iets soortgelijks zeggen. Met beperkte middelen wist deze club prachtige prestaties te behalen. Toch lopen er beloftevolle spelers rond in Waalwijk. Eén van hen is Thierry Lutonda, de 21-jarige linksback met aanvallende intenties, die in het seizoen 2020-2021 al een jaar werd gehuurd van RSC Anderlecht, waar hij het grootste deel van zijn opleiding genoot. Die uitleenbeurt beviel beide partijen zo goed, dat de Belgisch-Congolese speler vervolgens definitief werd aangetrokken.

image.thumb.png.74744ad8dc4ebde3fef71c14858644c8.png

Joey Kesting

Als de aanwas uit de jeugdopleiding achterblijft, dan moeten we maar zorgen dat we enkele talenten van andere clubs onder contact kunnen leggen. Zoiets moet men gedacht hebben toen werd besloten om doelman Joey Kesting transfervrij over te nemen van PEC Zwolle, dat hem overigens weer oppikte uit de jeugd van Vitesse. Kesting moet vooralsnog Etienne Vaessen en Joel Pereira voor zich dulden, maar hij zal ongetwijfeld hopen op speelminuten tijdens bekerduels – iets wat we in FM gerust durven te geven.

image.thumb.png.ec0371124704fce0dcfdd21d82380e81.png

Yassin Oukili

Op het Waalwijkse middenveld vinden we wellicht het meest complete talent van RKC. Yassin Oukili is een zeer goede kopper met een enorme sprongkracht, wat het verleidelijk maakt om hem om te trainen tot centrale verdediger. Daarmee zouden we hem tegelijkertijd tekort doen, want op technisch gebied heeft hij zeker een meerwaarde als hij meer centraal op het veld staat. Oukili werd twee jaar geleden gratis overgenomen van Vitesse, waar hij als jonge speler drie keer uitkwam in de Eredivisie.

image.thumb.png.3ca3579b608fc9ca34a82b8844e60eb3.png

Shawn Adewoye

Ook centraal achterin komen we een talent tegen dat via slim aankoopbeleid bij RKC terecht is gekomen. Shawn Adewoye, geboren in het Belgische Leopoldsburg, maar ook in het bezit van de Nigeriaanse nationaliteit, kwam in het seizoen 2020-2021 gratis over van KRC Genk – blijkbaar bevallen combinaties van die eerste drie letters wel. Na een voorzichtig begin in zijn eerste seizoen groeide hij afgelopen jaar uit tot een verdediger die zijn mannetje wist te staan. Met zijn vastberadenheid kan hij zelfs uitgroeien tot een voorbeeld voor jeugdspelers die de komende jaren zullen gaan instromen.

image.thumb.png.e719ae1a0597a01d183c2bf702791a77.png

Patrick Vroegh

Soms moeten we een uitzondering maken. We stelden dat een speler die wordt genoemd in deze artikelen maximaal 21 jaar oud mag zijn, maar als we dat criteria blijven hanteren, dan konden we voor RKC niet verder komen dan vier talenten. Enfin, de keuze voor de vijfde speler in deze lijst is gevallen op Patrick Vroegh, de dit seizoen van Vitesse overgekomen linksback die zich zeer senang voelt op het centrale middenveld. De voorbije seizoenen speelde hij de nodige wedstrijden in Arnhem, maar de indruk die hij achterliet was niet onuitwisbaar genoeg om hem langer aan de club te binden. RKC durfde het wel aan met de 22-jarige linkspoot.

image.thumb.png.d9a85a9068ef48810f08728d47b9bac1.png

Overige talenten

Kevin Felida (22 jaar)

Sebbe Augustijns (22 jaar)

Heb je een speler gemist? Laat het dan vooral weten in ons spelersforum! Ben je benieuwd naar de talenten van de andere clubs, ga dan vlug naar deze overzichtspagina.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen