De vijf grootste talenten van Olympique Lyon

HomeArchiefDe vijf grootste talenten van Olympique Lyon

Auteur

Datum

Categorie

Olympique Lyon is zo’n club waar de talentenproductie niet lijkt te stoppen. De Zuid-Franse club wist in de afgelopen jaren spelers als Alexandre Lacazette, Karim Benzema, Corentin Tolisso en Nabil Fekir klaar te stomen voor de Europese topcompetities. Dit maakte ons nieuwsgierig genoeg om te kijken welke talenten er momenteel in de opleiding actief zijn.

Malo Gusto

We starten met een 17-jarige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Malo Gusto is een multifunctionele speler die zich goed voelt op de posities van rechtsback, rechtervleugelverdediger en centrale middenvelder. De Fransman is nog lang niet rijp voor het eerste elftal, hij heeft dan ook nog genoeg tijd om zichzelf te ontwikkelen in de aankomende jaren. Voor zijn leeftijd heeft hij wel echt een fantastisch beslissingsvermogen.

Titouan Thomas

Nummer twee op de lijst is een speler die ook in het tweede elftal van Les Gones uitkomt. Titouan Thomas is een 18-jarige middenvelder. Hij kan bijna overal in de as uit de voeten, verdedigende middenvelder, centrale middenvelder en aanvallende middenvelder. In geval van nood zou hij zelfs als spits uit de voeten kunnen. De 179 cm lange Fransman beschikt over een geweldige natuurlijke fitheid, hierdoor zou hij het merendeel van de wedstrijden in een seizoen gemakkelijk kunnen uitspelen. Bij start van de game is Thomas echter nog wel aan het herstellen van een beschadigd kniekraakbeen. Hierdoor kan je in de eerste twee á drie maand niet over het talent beschikken.

Maxence Caqueret

Maxence Caqueret is een 20-jarige middenvelder die ook uit de eigen academie komt. In het echte leven kende hij afgelopen seizoen zijn doorbraak, hij kwam tot 29 competitieduels voor Olympique Lyon. In Football Manager beschikt de Fransman over prima mentale attributen, alle eigenschappen worden met een 12 of hoger gewaardeerd. Geef hem komend seizoen de speeltijd die hij nodig heeft en hij zal uitgroeien tot een zeer gewaardeerde kracht op het middenveld.

Melvin Bard

Een andere speler die afgelopen seizoen al meerdere keren voor het eerste elftal van Olympique Lyon mocht uitkomen is Melvin Bard. Bard is een 19-jarige verdediger die op drie posities uit de voeten kan, centrale verdediger, linksback en linkervleugelverdediger. Hij lijkt klaar te zijn voor meer minuten in de hoofdmacht van Lyon. We raden echter wel aan om hem als linksback of linkervleugelverdediger in te zetten. Zijn lengte van 173cm kan namelijk een zwakte zijn wanneer je hem als centrale verdediger gebruikt.

Rayan Cherki

Het grootste talent dat bij Olympique Lyon onder contract staat is de (bij aanvang van de game) 16-jarige Rayan Cherki. De jonge aanvaller wordt gezien als een van de grootste Franse talenten van het moment en Olympique Lyon lijkt dan ook de perfecte club voor hem om zichzelf te ontwikkelen. Hij is dat type speler waarvoor je naar het stadion komt. Cherki beschikt al over een geweldige techniek en flair voor zijn leeftijd. Daarnaast heeft hij ook een goede dribbel en eerste balcontact. Op fysiek gebied moet hij nog wel een aantal stappen zetten, maar daar heeft hij nog alle tijd voor. Wij worden enthousiast van dit soort spelers. Wanneer je de kans krijgt om Cherki aan te trekken, zullen we dat zeker aanraden!

Andere artikelen in de serie de vijf grootste talenten

Argentinië
Azië
Oost-Europa
Eredivisie
Keuken Kampioen Divisie

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen