De vijf grootste talenten van FC Groningen

HomeFootball Manager 2021De vijf grootste talenten van FC Groningen

Auteur

Datum

Categorie

FC Groningen, de Trots van het Noorden. Verschillende spelers gebruikten FC Groningen in het verleden als springplank naar een grotere competitie of een groter team. De noordelingen mogen zichzelf dan ook zien als een team dat al redelijk wat talent heeft ontwikkeld. Denk hierbij aan spelers als Arjen Robben, Luis Suárez en Virgil van Dijk. Om die reden besloten wij eens te gaan kijken welke talenten er tegenwoordig allemaal rondlopen. We bespreken de vijf grootste talenten van FC Groningen.

Thomas Poll

We trappen af met Thomas Poll. De 18-jarige verdediger mocht afgelopen seizoen twee keer uitkomen voor het eerste elftal van FC Groningen. Poll is op zijn best als linksback, maar als linkervleugelverdediger weet hij zijn taken ook te volbrengen. Daarnaast kan hij in geval van nood zelfs nog bijspringen als centrale verdediger. Voor zijn jonge leeftijd beschikt hij al over aardige mentale en fysieke vaardigheden. Thomas Poll kan uitgroeien tot een goede linksback in de Eredivisie, echter dient hij nog wel constanter te worden. Met Thomas Poll heb je een aanvallende verdediger in huis.

Remco Balk

Op linksbuiten heeft FC Groningen veel jonge talenten rondlopen. We kiezen ervoor om Remco Balk uit te lichten, ondanks dat het er op lijkt dat hij zijn contract niet gaat verlengen. Balk maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie. Hij kan als linksbuiten en als spits prima uit de voeten. Op zijn jonge leeftijd beschikt hij over een goed beslissingsvermogen en een goede inzet. Ook heeft hij een goede dribbel, eerste balcontact en techniek. Het nadeel is echter dat Balk, net als Thomas Poll, nog constanter moet worden. Daarnaast heeft hij ook weinig kracht, waardoor hij snel in een duel weggezet kan worden. Dit kan hij echter compenseren met zijn technische vaardigheden.

Daniël van Kaam

Daniël van Kaam is een multifunctionele speler. Hij komt als aanvallende middenvelder en centrale middenvelder het beste uit de verf, maar daarnaast kan je hem ook als verdedigende middenvelder, linkermiddenvelder of linksbuiten inzetten. Altijd handig om zo’n multifunctionele speler in je team te hebben. Vorig jaar kende van Kaam zijn doorbraak en wist hij tot twaalf competitieduels te komen voor de Trots van het Noorden. Met van Kaam heb je een echte spelmaker in huis, dit valt terug te zien in zijn beslissingen, flair en techniek. Wanneer hij in vorm is, gaat hij de club van de nodige assists gaan voorzien.

Jørgen Strand Larsen

Geen jongen uit de eigen opleiding, maar wel een speler met potentie. De Noor Jørgen Strand Larsen moet dit seizoen voor de aanvoer voorin zorgen. Dat lukt hem tot nu toe goed, hij scoorde tot dusver vijf keer en hij wist daarnaast ook nog vier assists af te leveren. Strand Larsen is een fysieke speler. Zijn lengte in combinatie met zijn kracht zorgt ervoor dat je over een speciaal wapen beschikt in de zestien. Er is nog genoeg ruimte voor Strand Larsen om zich te ontwikkelen, maar hij is nu al een speler die prima mee kan met het niveau van de Eredivisie.

Romano Postema

Momenteel wordt hij verhuurd aan FC Den Bosch, zodat hij de nodige ervaring op kan doen. Maar wanneer hij weer terug is van zijn verhuur, moet je hem zeker in de gaten houden. Romano Postema is namelijk het grootste talent dat bij FC Groningen onder contract staat. De jonge spits heeft het voordeel dat hij tweebenig is, daarnaast kent hij een hoge vastberadenheid. Hij zal dus alles uit de kast halen om er een resultaat voor het team uit te slepen. Er is nog genoeg ruimte en tijd voor Postema om zichzelf te ontwikkelen, gun hem die tijd en dan gaat hij je belonen met veel doelpunten!

Andere artikelen in de serie ‘de vijf grootste talenten van’

Stade Rennes
SL Benfica

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen